2 2
invisible

Golf MK2 GTI G60 "OEM+"

Recommended Posts

Pozdravw, odavno se već kanim i ovdje predstaviti auto ali nikako da skontam šta da napišem, ne da mi se komplet projekat postavljati jer smara čitati sve te gluposti :mellow:

 

Uglavnom, u pitanju je run-out (kraj 1991) 8V GTI u LA9V boji. Pošto je nemoguće kupiti dobrog Golfa G60 u BiH, 8V je kasnije konvertovan na tu neku G60 specifikaciju. Tražio sam Golfa sa zdravim limom i da nije udaran, nažalost najzdraviji je istovremeno bio i najmanje pažen od strane prethodnih vlasnika. Bukvalno sve na autu se moralo mjenjati, osim nekih šarafa, žabica, zabravaka, stakala i slično :rotfl Tako i bi...

 

Inače sam lud za OEM izgledom pa nastojim i auto držati takvo, trenutno fabrički Ed1 look (osim crosshair farova, maske sa crvenom linijom i crnih žmigavaca). Unutra su Recaro Trophy (Ed1) sjedišta, komplet sve u kombinaciji VW-ova crna koža + MK5 GTI platno sa crvenim štofom + crna alkantara. Zimi su tu G60 čeličare sa Michelin Alpin A4 (195/50), ljetni set je trenutno WORK Rezax 16"

 

Što se tehnikalija tiče; Golfov PG sa velikim intercoolerom, G-lader smo radili nedavno (obična remenica za sad, na novi će ići 68 + SNS chip), G60 podvozje, KW V2 inox line gewinde, uglavnom orignalni dijelovi... Od opreme tu su podizači, el. retrovizori, grijači prskalica, servo, itd; ABS nije prebačen sa G-a jer mi je to nekako PITA, isto kao i tunel.

 

Da ne kenjam više, evo i slike od prije par dana, G je tek izašao iz komore :bravo Ponovljen u LA9V, Glasurit lak, napokon postavljeni i G60 rubovi i ljepljena šajba, dosta detalja koji su me živcirali popravljeno... Uglavnom "to je to" što se izgleda tiče, sada ide ono "stavi Rallye front, stavi felge, skini front, stavi druge felge, itd." :D

 

I da, Das Auto. sticker je skinut. Dobre slike unutrašnjosti još nemam a Rallye front je samo jednom probno stavljen, čekam novi far :)

 

Komentari: http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=72948

Edited by invisible

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i par "brzinskih" slika od danas, uglavnom ovih dana se utežu sitnice i traže greškice tipa "zuji mi nešto" i "nije savršeno uklopljeno"... Felge nisu baš u punom sjaju u kojem bi trebale biti (lak pokvaren kiselinom, tegovi ispod plastičnih obručeva) ali se trenutno svakako priprema "ljetni" set ;) Stavljeni orginalni bijeli žmigavci, trenutno šaltam između njih i narandžastih jer mi na ovim čeličarama izgleda prirodnije... Toliko od mene :rolleyes:

 

20130405172937.jpg

20130405172943.jpg

20130405195258.jpg

20130405195201.jpg

20130405195215.jpg

20130405195247.jpg

 

Komentari http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....mp;gopid=727574

Edited by invisible

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i od mene mali update :mellow: Na autu se redovno nešto radi; Postavljeni novi nosači motora i Lemforder seleni, hladnjak vode, šelne, ulje mjenjača, senzori pritiska ulja, crni za temperaturu vode i slična sića.. Kupio sam i farove od Passata 3bg zbog sočiva i sjenila, jedno upasovano a za drugo sam trenutno lijen :D Naravno pričam o Rallye farovima, odvratno mi je u okruglim vidjeti sočiva.

 

G_Unit mi je poklonio 72mm remenicu (hvala još jednom druže) pa se trenutno na njoj vozim. Auto osjetno bolje vuče, naročito u nižim obrtajima ali sam zahvaljujući ovoj remenici i shvatio šta se tačno dešava sa laderom; zbog jednog slomljenog kanala pritisak se vraća u usis i tako ne dopušta usisnom vazduhu slobodan ulaz. Sa ovom remenicom, laderom, zimskim gumama i full enterijerom vrijeme auta je 16.1, malo "sramota" za G60 ali morao sam probati... Paljenje je bilo na 8, CO pot na 350, fabrički Golfov ECU (za sive dizne).

 

Zatim sam uzeo rezervni procesor i naručio "Stage 5.5" EEPROM od SNS Tuninga za sive dizne i vozam se na njemu zadnjih par dana. U pitanju je jedini G60 chip koji nema "lag", tj. kašnjenje za WOT prekidačem već koristi podatke sa CO pota / lambde direktno. Auto se dosta prirodnije ponaša i naravno - bolje vuče. Pored navedenoga i prvi put od kako vozim G60 sam potrošnju spustio na manje od 8 litara po gradu :wub:

 

I za kraj, uzeo sam i gume Dunlop SP Fast Response 195x45x16 ali od toga ništa dok se felge ne sastave.

 

Šta je slijedeće? Veze više nemam :D Kompresija mi je 8, 8.5, 8, 7.5 (od prvog do četvrtog, respektivno). Veze nemam odakle ovo 8.5 ali vrijeme je generalku motoru raditi svakako. I da - lader zamjeniti.

 

Nadam se da nisam smorio tekstom bez slika, nije bilo nešto konkretno da se uslika. Evo par 'nako - reda radi

 

suao.jpg

ect5.jpg

 

Komentari: http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....72948&st=20

Edited by invisible

Share this post


Link to post
Share on other sites

E'o i mali update; kupio farove od Passata 3bg i razbio ih radi projektora po Dally-evom receptu. Projektori naravno upasovani u Rallye farove, možda ih još samo malo "izbacim" prema staklu da to još bolje izgleda. Lekcija: jedan far je bio DEPO i samim time - smeće, pa sam našao odvojeno drugi HELLA projektor.

 

io6g.jpg

86dj.jpg

 

Uzeo sam i orginalnu rezervnu 15-ku, kedere prozora i šarafe blatobrana / veznog lima - sve novo iz TAS-a. Zatim je izbila frka sa alternatorom pa sam uzeo 2 za rezervu - od kojih je jedan bukvalno nov, te crvene pojaseve da malo osvježim i enterijer. I još nekih sitnica; Supercharged sivi znak, par rezervnih Golf G60 'kockastih' za pozadi, jedan VW Motorsport znak, "orginalne" patosnice, nove BERU kablove, kraći PK kaiš zbog manje remenice itd.

 

Evo i jedan detalj zbog kojeg se nasmijem sebi svaki put kad pogledam u retrovizor

 

9kvk.jpg

 

I jedna "onako", poslije pranja

9v36.jpg

 

 

Komentari: http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....72948&st=20

Edited by invisible

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo još koja slika, par je profi aparatom slikano

qqeg.jpg

2qyv.jpg

n8b7.jpg

x9hf.jpg

w9n5.jpg

wn43.jpg

Edited by invisible

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovih dana se ništa pretjerano ne radi na autu, morao sam ga odići par cm jer je ipak daily po sarajevskim cestama koje i nemaju baš previše milosti (ono kad znaš sve rupe napamet i opet se pojavi neka nova da polomi nosače na prednjem lipu -.-) Trenutno razmišljam o drugim felgama iako nije prioritet - pošto sam stavio jedan novi podizač "gepeka", isti ga je pomjerio pa ima nekoliko milimetara razlike u falcu u odnosu na drugu stranu angry2

 

Jučer smo se opet malo slikavali, hvala Eldaru Spahicu za slike :bravo

 

rb0n.jpg

mszt.jpg

rwop.jpg

r7zf.jpg

fzpl.jpg

oesv.jpg

rzkv.jpg

vyhz.jpg

ebg8.jpg

41di.jpg

aie8.jpg

Edited by invisible

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala puno svima za komentare, razmazit' ćete me :)

 

Malo sam nabavljao nove igračke ovih dana;

r7ey.jpg

tluh.jpg

qnvj.jpg

4o2a.jpg

r6z3.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislio sam prodati auto jer uskoro idem vani na malo duže vrijeme ali sam se predomislio jer ne mogu da nađem ni približno zabavnu / raritetnu pičilicu za novce za koje ga mogu prodati (+ izgubio bih barem 50% od ukupno uloženog...). Srećom, odustao sam od tih misli pa će G uskoro u garažu na duže vrijeme.

 

A sada, mali update :)

 

r44c.jpg

zzps.jpg

 

Meni je nešto bio "draži" sa GTI frontom i crosshair farovima ali i ovaj look mu daje neku "agresivnost".. O noćnoj "rasvjeti" da ne pričam :bravo

 

 

Komentari: http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....40&start=40

Edited by invisible
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vidim slike su mi se zagubile... Jbg


Auto nije vozen od jeseni 2014, kada je u ovom izdanju osvojio 1. mjesto u german style na VW fest-u;


x1XCxrx.jpg


... nakon toga sam ga samo povremeno obilazio u garazi i eventualno provozao kako ne bi sta "zapeklo" ...


ZMR53K1.jpg


... a sada je doslo vrijeme da se pripremi za poneku voznju vikendom ovog ljeta, tehnicki pregled uradjen i spreman je za registraciju.


U medjuvremenu je dobio i novu asimetricnu SLS bregastu (G-unit :45), sredjivanje motornog prostora te su farovi i stopovi vraceni na fabricko izdanje. Usput sam nabavio i full bijele FIFFT stopove i jos par sitnica ali za sada ostaje fabrika.


ukvmluy.jpg


A promjenio sam i daily.. Prihvatam hejt, nije shvabo :D


K0RvdlF.jpg

Edited by invisible
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 2