6 6
Admin

Pravila VWCC foruma

Recommended Posts

Korisni linkovi:

Upute za registraciju

Pravila oglašavanja

 

Neka osnovna pravila VW Cub Croatia foruma:
- Registracija vam nece biti odobrena od strane administratora dok ne ispunite profil (ime, lokacija i godiste su obavezni!) i dok se ne predstavite prikladno (dakle, ne samo sa "bok, doso ja!", nego recite malo vise o sebi-otkuda ste, kako i zasto ste dosli ovdje, itd.). Obratite pozornost na pravila vezana za avatar i potpis (signature), odnosno sliku u potpisu. Svi clanovi moraju imati popunjeno ime, lokaciju i godiste, te pravilima sukladan avatar i potpis.

- Na avataru smije biti jedino slika VASEG VLASTITOG vozila, a ne nekog auta s neta, neka karikatura niti ista slicno. Na avataru smije biti samo slika Vaseg vozila i to CIJELOG a ne jednog dijela (stop svijetlo, prednje svjetlo, motorni prostor, ili ostali sitniji detalji vozila.), slika mora biti jasna (da nije slikano u mraku ili sl.). Korisnik koji ne posjeduje vozilo ili nema sliku vozila neka avatar ostavi prazan (bez slike). Za primjer uzmite avatare moderatora i administratora.

- Ako koristite sliku za potpis (signature), pazite da slika nebude šira od 500px; viša od 150px, te veća od 50kB.

- "Nick" sadržava neki normalni naziv ili vama po volji, ali ništa vulgarno, za druge uvredljivo...itd.

- Od clanova foruma se ocekuje aktivno sudjelovanje u diskusijama, ali se zahtijeva i razumno koristenje foruma. Zato se mole clanovi da ne odgovaraju na svaki post nepotrebnim odgovorima, da ne pisu "off-topic" postove (ne vezane uz aktivnu temu)

- Ako imate za reci nesto, a vidite da tema u kojoj ste to planirali nije prigodna za to (pretpostavka je da ste RAZMISLILI dali je ta tema prigodna), otvorite novu temu.

- Kod otvaranja novih tema korisno je prvo provjeriti pretrazivanjem foruma postoji li vec otvorena takva tema. Isto tako, pazite da temu otvarate na prikladnom mjestu, tj. u prikladnom podforumu.

- Pisite otvoreno, argumentiramo, i svrsishodno. Ne koristite pogrdne i proste rijeci ili one koje bi nekog mogle uvrijediti.

- Ne prepucavajte se s drugim clanovima putem foruma. Ako imate nekome nesto osobno za reci, postoje ostali privatni oblici komunikacije (PM, e-mail, MSN, ICQ, ...)

- Vrijeđanje drugih članova strogo je zabranjeno, kao i vrijedjanje na vjerskoj, rasnoj, spolnoj, politickoj, nacionalnoj osnovi, pa i na osnovi automobila koji vozi. NEMOJTE da auti budu predmet svadja!!! Audi, Alfa Romeo, Citroen, Opel ili VW - sve su to auti-nemorate ih sve volit, ali ih postujte do te mjere da ne vrijedjate ostale ako voze nesto drugo!

- Ako netko "popije" kaznu od moderatora ili administratora jer je prekršio jedno od pravila foruma - svađanje i rasprava zašto se to dogodilo preko foruma je zabranjena. Ako imate kakva pitanja u vezi vaše kazne šaljite pm adminu ili moderatoru /poželjno onome tko je warn i stavio/

- Razina upozorenja (warn level) je vidljiva ispod vaseg avatara. Neka vas crvene kockice ne plase ako pise "0%"-tada nemate nijednu opomenu. Kad kliknete na broj (postotak) razine upozorenja, bit ce vam vidljivo kad, od koga i zasto ste dobili upozorenje (WARN).

- Preprodaja ilegalnog softvera je zabranjena

- Zabranjen je i bilo kakav pornografski sadržaj. Slike tipa "sexy car wash" moraju biti u granicama nekog ukusa.

- U oglasima na forumu jednom u dva tjedna je dozvoljen bump up

- U oglasima je strogo zabranjen off topic, provokativno komentiranje i sl. Ovakve stvari ce se odma kaznjavati, pa se radije suzdrzite ili uputite to sto imate za rec ciljanoj osobi na PM.

- U oglasima je obavezna cijena.

- U oglasima nije dozvoljeno stavljanje oglasa iz usluge, linkova na oglase i slicne nepotpune oglase, vec za takve u svakoj kategoriji oglasa postoji po jedan thread, i u njega postajte takve oglase.

- Ne predstavljajte vozila koja nisu u VAG koncernu (VW, Audi, Škoda, Seat, Porsche) jer ce biti obrisana. Takodjer, ne vrijedjajte vlasnike takvih vozila jer ce tema ionako biti obrisana a vi cete dobiti kaznu nizasto.

- U podforumu "Vasi auti i projekti" nije dozvoljeno komentiranje, vec za to eventualno postoji prikladna tema u podforumu "Komentari". Komentar (reply) tamo gdje nije dozvoljen (Auti i projekti) se briše instantno i kažnjava warn-om. Vise o ovome procitajte ovdje i ovdje.

- Konacno: Pisite, pisite, pisite, forum jest zbog toga, ali RAZMISLITE prije nego sto pisete. Ako ono sto mislite napisati nije ni korisno, ni prikladno, ima cilj nekoga uvrijediti - onda radije "stisnite zube i sutite"!!!

- Registracijom na ovom portalu i forumu, prihvaćate pravila istih, te se obvezujete poštivati ih.

UPOZORENJE:
Ne pridrzavanje pravila povlaci sankcije koje vrijede za SVE članove: upozorenja na forumu (warn), privremeno ili stalno iskljucenje s foruma (ban), terminiranje clanskih prava.

  • Like 8
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
6 6