jooka

Član
  • Content Count

    436
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

jooka last won the day on April 8 2019

jooka had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutral

About jooka

  • Rank
    GTI
  • Birthday 03/10/1985

Profilne informacije

  • Ime
    Josip
  • Vozilo
    Passat b4 Variant GT TDI 81 kw
  • Interests
    Love Life

Recent Profile Visitors

2526 profile views
  1. jooka

    Problem s paljenjem

    Jesi riješio problem
  2. Kod mene na passatu bilo isto tako da po dva puta zaključava i igrom slučaja skužim da se na kratko čuje zrak pri zaključavanju u gepek vratima i drugi put kad pumpa odradi sve valja. Uglavnom ima kao neka lulica koja ulazi u bravu i na toj lulici kut puko. Kupio sekundarno ljepilo namazo i pritisnio. Ostavio tako do sutra i problem riješen.
  3. Evo jedan update ako je do toga slučajno, budemo vidjeli. Znači sve je napravljeno tip top i imam problem prvog starta, uglavnom kazaljka je počela varirati i ne pokazivati temperaturu kako treba pa stavio hella novi indikator (mada stari nije prijavljivao grešku) i za sada svako prvo paljenje je na čosak kao i svako ostalo paljenje. Nadam se da je do toga i da je problem riješen. Uglavnom u razgovoru s mehaničarom smo došli do zaključka ako je indikator slao krive informacije za prvo paljenje moguće da je do toga jel svako prvo paljenje ima drugačije ubrizgavanje naspram svakog drugog paljenja.
  4. Gle, da ti budem iskren cijene su abnormalno velike ali šta ćeš poznanik vamo poznanik tamo i nakraju koliko se god moglo spustilo uglavnom ja predovoljan kad sam čuo koliko šta košta. Ina bregasta, ina hidropodizači i gliko ležajevi 275 eura Ravnanje glave i obrada vetili uglavnom sređivanje glave 70 eura. Komplet prateći djelovi znači vijci glave novi, brtve usis ispuh, neka crijeva koja su loša komplet bosch setovi za svaku diznu, brtva glave, šarafi dizni i još svega pomalo plus mimo toga nove pločice prednje cca 200 eura. Ne znam jel sam šta izostavio. Uglavnom nakupi se ali kao smo odlučili da nam se auto jako lijep i sviđa i udoban ma ono rekli smo da ćemo ga popraviti i ostaviti. (ja sam ga htio samo sklepati i prodati ali bolja polovica predvladala) i u svojoj muci uzeo sve 4 gume nove debica frigo hp2. Uglavnom identične sava eskimo uhp 2 čini mi se. Bila neka akcija a dimenzija je 225 45 17 malo poveća a dobra cijena pa nek ide k vragu.
  5. Pa ajd reci, skoro pa ista situacija i opet radovi. Je mislio ajd malo novije finije ovo ono i reko bar nek malo izdrži i onda ćemo pomalo ako bude šta trebalo a ono ćorak. S starim radovi bili čim sam ga kupio, a sad s ovim. Pa j...... Jel nemoze biti malo mir.🤣🤣🤣🤣🤣 Jasno mi je sve da to nije novo i tako je kako je ali ono. A dobro je. Od muke sam odmah i sve 4 nove gume kupio i nadam se da je zasad mirna situacija. Jedino još to paljenje da eliminiramo i to je to. Majstor ga je komplet prekontrolirano i kaže u vrlo dobrom je stanju sve tako da sam se i odlučio na te radove a da je bilo neko smeće bilo bi samo brtva i vraćaj sve nazad i pređi srećo na drugog.
  6. Fiter nov stavljen Febi. Uglavnom ostaje što ti kažes druga tandem ili u rezervoaru. Reko je da ne srljamo sve radi što je najbitnije pa budemo vidjeli. Misterija je u svemu tome što se to dogodilo odjednom. Znači do jučer auto palio tip top i 3 dana kasnije kad se sve namotiralo novo taj problem se pojavio. Budem sutra još senzor temperature motora promjenio jel je totalno zelen i varira kazaljka. To je čisto onako.
  7. Situacija je takva da je majstor tip top i posao je obavljen super. Rađeno je sve komplet, od kontrole glave do obrade i sve što ide, nova bregasta podizaci i ležajevi komplet setovi za dizne bosch. Nova brtva glave i neznam jesam što izostavio. Znači auto je komplet rađen za ostaviti ga a ne za udaju i sve novo. Sad je ostao taj detalj da prvo paljenje je rečeno problem pogotovo ako je rezervar pri kraju. Sad kad je pun skoro pali kao inače na cosak a da nekazen kad jednom upali ili je vruć ne smijem ključ taknuti. Osjeti se pri prvom paljenju da otresa i to nas vodi k tome da kao da ostane bez gorivo i dok navuče otresa. Kratko traje ali traje i onda cijeli dan nema problema ali kažem kad je rezervar s gorivom pri kraju a kad je pun ništa. Kontali smo da nije možda do setova gumica jel čitao sam dosta da se stavlja najbolje elring ili Victor reinz a ne bosch pa da propusti kompresiju i rekao je da ćemo i to prekontrolirati ali ja kažem onda bi propustio i kad je pun rezervar a ne samo kad je prazan. Ne znam što se moglo dogoditi u svemu tome dok su bili radovi
  8. Pozdrav, imam problem pa ako se neko susreo ili zna o čemu se radi. Znači ovako, crijeva od antifriza su bila jako tvrda i nabijao je pritisak u bocu. Skinuli glavu i brtva malo svirnila ali dovoljno da nabija. Testirao glavu sve pet,komplet ravnanje glave i obrada. Nove brtve sve šarafi crijepa koja su loša i sve ostalo sto treba. Uglavnom da ne dužim sve je super ali imam problem samo prvog paljenja. Znači prvo paljenje kao da vrati gorivo u rezervoar i onda kad jednom upali svako sljedeće paljenje je na cosak zuba. Primjetio sam da kada je rezervar prazniji duže vrti i upali pa otresa a kako sam ga natočio neki dan na pola od pola do punog upali klasično kao i svaki put kako treba. Šta se događa i da napomenem prije dok to nije skidano sve auto je palio na cosak bio prazan ili pun
  9. jooka

    Ispiranje grijaca kabine

    I ja to isto planiram ali me iskreno strah, jer sam čuo da zna hladnjak procuriti onda idu još veći radovi
  10. Ti si podmazao osovinu od aktuatora.
  11. kum je isti problem rijesio tako da na svaki rezervar goriva sipa 1 litru ulja. njemu se nisu upalile lampice nego su primjetili kad su filter goriva mjenjali i onda vidjeli spenu.
  12. Za te aplikacije treba onaj elm ili?