viper84

Član
  • Content Count

    76
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About viper84

  • Rank
    SDI
  • Birthday 05/29/1984

Profilne informacije

  • Ime
    Vladimir
  • Vozilo
    Golf V 1.9 TDI '05

Recent Profile Visitors

1474 profile views
  1. Riješeno, turbina bila u banani. Uletjela mehaničaru tvornički reparirana KKK a staru sam dao pod račun. Auto ide sad normalno a i čini mi se ono kaj sam probao radi uglađenije. Nema više konačno onog napornog fućkanja a i čini se da ni ''sove'' koja se povremeno znala javiti 😄
  2. Hvala na odgovoru, već sam sa svojim mehaničarom dogovorio za 2 tjedna da se skine turbina i vozi ju na popravak. Ne znam kud točno, zaboravio sam ime ali veli da je pouzdan što se tiče reparacije turbina. Fućka već dulje vrijeme a dok baci u safe mod onda još i jače tako da.... Uglavnom, ne valja.
  3. Update, dogodilo mi se nekoliko puta u međuvremenu isto, baca safe mode kad stisnem u četvrtoj na 3000 obrtaja i danas u petoj na 2500, u drugoj i trećoj sve ok. Spojio sam na vcds i izbacuje grešku P0234 Limit Exceeded (Overboost Condition). Pretpostavljam sad da mora turbina dolje pa reparacija i čišćenje i pozdraviti se s otprilike 500€... Ak ništa bar ću se fućkanja riješiti 😃
  4. DIjagnostika ne pokazuje ništa, osim nekih greški na grijačima koje nemaju veze s ovim što se dogodilo. Veli kako sam ga stisnuo malo jače vjerojatno garež pala pod varijabilnu štangicu (nemam pojma kaj je to) i nije se mogla vratiti gore/dolje ili kamo već... I tu je turbina bacila safe mod i auto ide ko sdi dok ga se ne ugasi i ponovno upali. Tako i je bilo. Evo prošlo tjedan dana od nemilog događaja i sve ok, auto normalno vuče, čini se da je to bilo u pitanju. Trebao bih malo na AC da ga ispušem kak spada.
  5. Spojio sam danas na vcds i ne izbacuje ništa. Idem drugi tjedan kod mehaničara na pravu dijagnostiku pa da vidimo. Javim dijagnozu.
  6. Pozdrav ekipo. Kao što naslov teme govori, danas mi se odjednom dogodilo... Idem kući s posla i malo ga odlučim propuhati na ravnici, prođem kružni tok i odjednom kao da je turbina rekla laku noć, iznad 2k nema šusa nikakvoga. Nikakvi čudni zvukovi samo njeno standardno fućkanje koje slušam, ima 3 godine već. Poslije sam se još 2 puta provezao malo nakon gašenja auta i sve je bilo ok. Sad čekam mehaničara da me nazove kad mogu do njega na dijagnostiku. E sad molim iskusnjare ako mi mogu reći kaj je najčešće razlog ovome. Turbina bacila u safe mode ili kaj? Već vidim mehu kak govori turbina dolje i reparacija 😬
  7. viper84

    Metlice brisača

    Koje su uopće original za G5? Valeo sam dosad koristio i bile su ok pa sam naletio na ove Bosch i mislio bude ok jer i vele da su ok kad ono rade sranja po šrajbi.
  8. viper84

    Metlice brisača

    Stare počele crte raditi pa uzeo na akciji Aerotwin i dobim ovo ko na videu, ne u tolikoj mjeri ali u vidnom polju je i iritantno. Znači kad vraća u jednom dijelu uopće ne prianja gumica za staklo i ostavi neobrisano. Imao ko sličan problem i da li se da to riješiti? https://www.youtube.com/watch?v=Ep6wERJgquU
  9. Meni se identična stvar događala prije 2 mjeseca u nekoliko navrata. Gume su mi bile ispuhane jer nisam dulje vrijeme provjerio, neke više neke manje ali jedna je bila oko 1.3 bara i otkad sam sve napumpao kako treba više mi se to nije dogodilo. Prije tjedan dana stavio zimski set i opet sve ok. Ne mora značiti da je problem u gumama ali sve više mislim da nije ni slučajno pošto se više ne gasi i nadam se da je samo u tome problem bio.
  10. viper84

    majstor za turbinu

    Mislim da bi ovaj bio električni. Ovaj i ovaj su vakuumski i ovaj drugi s ovim dolje crnim ko gljivom ide mislim na mog, moram poklopac sutra skinuti i pogledati. Moram i u vcds-u pogledati da li izbacuje kakvu grešku.
  11. viper84

    majstor za turbinu

    Druga je u pitanju. Koliko dođe polovni/novi egr otprilike? Je moguće da je on možda uzrok fućkanja ili dijelom?
  12. viper84

    majstor za turbinu

    Pitanje za iskusnjare... Prije dvije godine stavio sam repariranu turbinu i nije se čula do prije godinu dana, onda je počela fućkati pomalo između 1300-1800 obrtaja. Od onda sve jače da pomalo živcira, sad se čuje i iznad 2000 obrtaja ali slabije. Neki dan sam malo turirao u leru i nakon nekoliko puta kad se vraćao na normalan ler gas od 850 obrtaja neki čudan zvuk je proizvodila, nemam pojma kako ga opisati ali kao da je netko probio crijevo tlakom. Auto vuče normalno, ne dimi, nisam primjetio da troši ulja a mali servis napravljen u svibnju osim što sam primjetio da (mislim da je) iz EGR-a curi ulja malo kroz onu rupu, pretpostavljam da to nije baš normalno. Mišljenja? Auto TIhi iz Novog Marofa, je tko kad surađivao s njima?
  13. viper84

    Metlice brisača

    Maloprije sam se sjetio da sam ih uzeo prek Abrakadabre, narudžba bila u srpnju 2016, znači prek dvije godine su stare. Onda sam obje skupa platio 104 kn. Više ih nemaju u ponudi. https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Auto---moto-Auto-dijelovi-i-dodaci/Metlice-brisaca-first-multiconnection-1-1-700-mm/p/7004WV2 https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Auto---moto-Auto-dijelovi-i-dodaci/Metlice-brisaca-first-multiconnection-1-1-700-mm/p/4004WUU
  14. viper84

    Metlice brisača

    Ja prije godinu i pol stavio Valeo, brišu dan danas super a znaju zaškripat kad dođu na vrh stakla s moje strane, ali neznatno. Međutim imaju manu po žešćem snijegu, ne znam kako je kod drugih ali kad se nakupi snijega po rubovima stakla onda se dosta tog snijega lijepi za gumu i onda brišu dosta slabije. Te gumice bih trebao nekim silikonskim sprejem namazati a uvijek sam zaboravio da probam.
  15. viper84

    Radio prazni akumulator

    Ja sam prije 2 mjeseca stavljao rns pa ti mogu reći svoje iskustvo.... Najlakše sam riješio sa novijim gatewayom, nisam ni pokušavao sa tim nekim canbus stvarčicama koje navodno rješavaju problema sa pražnjenjem akumulatora, noviji gateway riješi garant. Uzeo sam od forumaša MarioIV, gateway je iz 2012., mislim da ti inače na svakom originalnom piše datum, nek me netko ispravi ako griješim. Ima za kupiti kopije na AliExpressu i sličnim stranicama ali nisam imao vremena čekati 3 tjedna da dođe. Možda valjaju ali možda i ne, ne znam. Pročitaj si i ovo ovdje, gdje ti i piše koji nisu kompatibilni s rns-om. Uglavnom traži čim noviji. Sam sam promjenio gateway ali uz dosta zajebancije jer se nalazi iznad gasa i dosta je nepristupačno ali se može. Kad sam bio složio sve je bilo ok ali imao sam jedan problem a to je da mi kazaljka goriva nije htjela iznad 1/4. Kad sam spojio auto na vcds hrpu greški mi izbacivalo a to je bilo zato jer je gateway skinut sa auta koji je imao više funkcija koje su bile uključene, npr. izbacivalo mi grešku za zadnja lijeva i desna vrata a moj auto ih ni nema. Poisključio sam sve funkcije koje moj nema, pobrisao greške i sve ok.