0
TheFog

Nova pravila oglašavanja na VWCC forumu

Recommended Posts

P: Kolko postova moram napisat na silu samo da mogu oglašavat?

O: To uopće nije potrebno. Oglašavanje je dozvoljeno svima.

 

P: Da, a kako ću ja svoj oglas staviti na vrh?

O: Tzv. bumpanje oglasa je dozvoljeno svaka 2 tjedna (14 dana). Bilo kakvo komentiranje (reply-anje) u kraćem roku će biti obrisano.

 

P: Što kad moram izmijeniti oglas (cijena, slike, opis), zar da čekam 14 dana za izmjenu tih podataka?

O: EDIT je riječ koja u engleskom jeziku znači izmijeniti, a svaki post u svom desnom donjem kutu ima gumb s tim nazivom (vidljiva samo autoru posta), pa se upravo tu funkciju/gumb koristi za izmjenu sadržaja.

 

P: Drugi mi pametuju za stvari koje prodajem, to me živcira.

O: Samo autor teme (oglasa) smije pisati, svi ostali postovi će biti obrisani.

 

P: Da, a kak da ja onda pitam kad me nešto zanima u vezi tuđeg oglasa?

O: Provjerite u tekstu oglasa dali je oglašivač ostavio kontakt broj telefona ili email adresu. Ako nije, kliknite na njegovo korisničko ime, pa "View member profile". U lijevom stupcu s osobnim informacijama, provjerite dali korisnik ima naveden broj telefona. Ako ne, u istom tom stupcu imate opcije slanja email i privatnih poruka. Ako ne vidite padajući izbornik nakon klika na nečije korisničko ime, potražite ovdje odgovor na Vaš problem - Najčešći problemi na forumu

 

P: Jučer sam stavio oglas, a danas ga nema. Kako to?

O: Provjerite dali je Vaš oglas sukladan pravilima, dali je u pravoj rubrici, te dali je njegov opis bio dovoljno precizan. Svakako provjerite i da niste možda ponovili već postojeći oglas. U navedenim slučajevima, marljivi moderatori su vjerojatno Vaš oglas obrisali.

 

P: Da, a kakav bi to moj oglas trebao biti da bude dovoljno precizan po vašim kriterijima?

O: Najlakše ćete odgovor dobiti na to pitanje ako zamijenite uloge, tj. sebe stavite u ulogu kupca (ako nešto prodajete), te se zapitajte što bi Vas zanimalo o, npr. automobilu koji se prodaje, o felgama, gumama, i dr. Oglasi za vozila bi svakako trebali sadržavati osnoven podatke vozila (točan model, tip motora, godište, ako su poznati-prijeđeni kilometri, broj prethodnih vlasnika; oprema, i dr.). Felge bi, primjerice, morale sadržavati mjere istih koje je moguće i izmjeriti ukoliko već nisu napisane ili čitljive sa samih felgi - širina, promjer, broj i raspon rupa. Zapamtite da svaki oglas činite dodatno preciznim ako uz njega stavite i sliku.

 

P: Oglas koji sam JA napisao je moje intelektualno vlasništvo i JA odlučujem što će s njime biti, zar ne?

O: Nije baš tako. Registracijom na Volkwagen Club Croatia internet portal prihvaćate pravila istog, a prema tim pravilima Volkswagen Club Croatia zadržava pravo korištenja svih dijeljenih materijala (tekst, multimedijski sadržaji), kao i izmjenu istih.

 

P: Razočarao sam se u poštenju ljudi s kojima sam trgovao preko VWCC foruma.

O: Oglasni prostor naše internet stranice shvatite kao oglasnu ploču. Na raspolaganju su Vam kontakt sredstva (ako već broj telefona i emaila adresa nisu objavljeni, uvijek Vam preostaje sustav privatnih poruka - PM). Daljnji dogovor je na te dvije strane, a Volkwagen Club Croatia ne odgovara za ispravnost objavljenih podataka niti poštenje članova.

 

P: Stavio sam tri oglasa, a sad mi je to sve u jednom. Kako to!?

O: Marljivi moderatori će oglase istog autora grupirati u jedan ukoliko imaju zajedničke dodirne točke (dijelovi istog auta, ista kategorija oglasa, naročito predmeti u kategoriji "ostalo", i sl. poveznice).

 

P: Dobro, jel to sad konačno to il ćete još nešto mijenjat?!

O: Volkswagen Club Croatia zadržava pravo tumačenja i izmjene svih svojih pravila, a sve s ciljem unaprijeđivanja rada i na zadovoljstvo korisnika, kao i djelatnika.

 

P: Da, al ja stvarno neznam koju cijenu da stavim za ovo što prodajem. Jel baš moram stavit cijenu?

O: Da, cijena je obvezna u ponudi oglasa. Ukoliko stvarno nemate predodžbu vrijednosti onog što prodajete, konzultirajte se s ostalim članovima u podforumu "Procjene" ili stavite višu cijenu od očekivane, te naglasite da primate i manje ponude.

 

P: Želim vidjeti koliko najviše mogu dobiti za ovo što prodajem, pa ću napisati da je aukcija, OK?

O: Ne, aukcije nisu dozvoljene. Morate postaviti cijenu, oglas možete bumpati shodno pravilima, a ukoliko budete dobivali veće ponude, sami to riješite sa drugom stranom.

 

P: Ali, ja jako volim aukcije.

O: U tom slučaju preporučamo druge internet stranice poput aukcije.hr, ebay.com, i sl.

 

P: Ima li još nešto što trebam znati u vezi oglašavanja?

O: Nastojte da naslov bude smisle, kao i sam oglas. Nastojte da slike koje stavljate oglas nisu beskorisno male, niti nepotrebno velike. Ukoliko se pojavi nejasnoća ili propust od strane marljivih moderatora, nastojte ostati pribrani i imajte razumijevanja, nije potrebno paničarenje niti paranoično ponašanje da Vas netko mrzi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz razloga povećanog obima oglasa na ovom forumu, te utjecaja na kvalitetu foruma, odnosno omjer oglasa i ostalih sadržaja, promijenili smo funkcionalnost foruma tako da se novi postovi iz oglasa više ne prikazuju na listi novih postova (New posts).

 

Hvala na razumijevanju!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
0