0
Danaj9

Odjednom teško pali..

Recommended Posts

Znaci palio je normalno, takoreci na zub do prije 2-3 dana..onda je poceo svako jutro sve više i više verglat, danas sam ga upalio nakon jedno 6-7 sekundi verglanja..inace mašina je ko beba, odlicna..palo mi je na pamet da bi mogle bit 2 stvari..ili je neki grijac riknuo ili, sad nisam ziher, jel može bit to do starog akumulatora..??

Nemam pojma..imate vi kakvih iskustva..?

(Čok radi normalno i palim ga uvjek s čokom kad je hladan)

Share this post


Link to post
Share on other sites

kad si mjenjao filter goriva? ako dugo vergla onda akumulator kolko tolko ok, a nemas goriva, ili bas svi grijaci da su pokrepali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Provjerit cu, filter mjenjan prije 2000 km, nafte skoro do cepa ima..!

Share this post


Link to post
Share on other sites

kad upali sta se dogodi.. zadimi plavkasto sivo?

Provjeri preljevne cjevčice na diznama.. kao i dal ti gdje pumpa pusta naftu....

Ima tu dosta mogučnosti sta moze biti

Share this post


Link to post
Share on other sites

evo i meni se ista stvar počela događat an td-u. jedno jutro je teško uplaio pa sam ga sljedeća 2 jutra palio sa čokom ali i dalje je jedva palio. gorivo je tada bilo na rezervi pa sam sinoć nalio ali jutros ista priča. upali nakon 10 sek verglanja. uz to primijetio sam da se kod verglanja skoro ne ugase one lampice tj. ka da nemaju struje i tada upali. akumulator je star 14 mjeseci i u redu je svijetli zelena lampica na njemu. grijači provjereni svi ispravni. filter goriva mijenjan prije 3 mjeseca (mali servis). nešto da provjerim još?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovih nekoliko dana nije bilo pomaka i dalje otežano pali. išao sam redom gledat grijači ok, one cjevčice sam provjerio šta idu sa dizne na diznu ok, na zadnjoj promijenjena preventivno ona "kapica", 2 osigurača grijača ispod posude rash. tekućine provjerena, goriva ima filter mijenjan nedavno na aku svijetli lampica zeleno-ok. danas mi je palo napamet da nije relej otiša i meni se događa da kad dam kontakt čuje se kliktanje ali se kad se ugasi lampica grijača ne čuje relej-jel tako treba bit, jer nikad nisam obraća pažnju na to? pa sam malo gleda koji je relej i to je ovaj na mjestu 4 broj 18 (ispod slika). negdkje sam ovdje na forumu naša ovakvu sliku tih osigurača i releja ali u mene nije tako pa pretpostavljam da je to od benzinca jer ja iman nekakav dugi relej ovaj broj 120 koji zauzima nekoliko mjesta. dajte pomozite ako netko zna jer ću izverglat skoro novi aku pa ću ga morat mijenjat

 

ovo je slika sa foruma

1bwmz3m4kl5x0tdap1yn.jpg

a ovako je u mene

m4gj4qfsc8sxb7qcr662.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja bi se nadovezao na temu: golf 3 td ne dolazi struja na grijace i ne svijetli lampica od grijaca.

 

ono sto sam do sada napravio je da sam provjerio osigurac grijaca (onaj lim) na muldi od 50A i ispravan je. Takoder je ispravan osigurac iznad onih releja (60A veliki) u kabini. znaci imam isto kao i gore slika relej 104.

 

relej 104 sam ispitao vani : na 30(+) , na 85(-) i relej radi jer kratko spoji 30 sa 87. onda sam maknuo ovu kutijicu sa releja i stisnuo gore lim i dobio struju na grijacima.

 

znaci nemam pobudu na releju da mi ukopca grijace. koliko sam vidio pobuda dolazi sa - jer mi je pobuda na 85.

 

jel ima tko kakvu ideju?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam isti slucaj na isto td trojci.. nekad rade nekad nerade grijaci... Da je moj stavio bi vremenski relej i miran :) No sad nepali zbog remenice na radilici :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

vremenski bi ukljucivao kad god je dan kontakt. a ja bi zelio ovo sloziti da bude tvornicki.

 

problem je u tome sto nemam pobudu. istekao sam oba davaca sa racve i nista. ja sam siguran da je relej ispravan posto mi vani radi.

 

gledao sam na a2 resource mjesto broj 12 na osigurackoj kutiji je za relej grijaca. i sad na tom pinu 3 (engine temp. sender) nemam pobudu.

 

ja mislim da bi pobuda trebala doci sa minusom. jer prema shemi releja na to mjesto(pin broj 3) dolazi 85 kontakt releja a on se aktivira sa - posto mu je druga nozica stalno na +.

 

koliko sam citao za taj auto aaz on ima predgrijanje koje se ulkjucuje kada se otvore vozaceva vrata i ukupno grije do 3 min i kada auto radi.

 

lampica grijaca se i dalje ne pali.

 

ne znam vise sto da gledam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

evo opet mene s istim problemom. golf 3 td AAZ

naime nije palio lampicu grijaca ni grijace. onda sam nesto prckao i upalio je lampicu grijaca i auto je upalio.

 

medutim lampica je pocela zmigati jako brzo i relej se palio/gasio kada auto radi. stop salter je ispravan.

 

saznao sam jos da auto ima procesor za diesel motor (relej 166) koji pali relej grijaca (104).

 

onda sam prelemio nozice tog 166 releja i skuzio da 1 nozica od cipa fali jer je korodirala. i sad opet ne pali lampicu.

 

jel ima tko kakvu ideju? jel je tko pokusavao maknut/popraviti taj relej 166?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupi novi relej,ja sam imao slucaj takav samo je kod mene relej 109 bio,kad sam ga zamijenio nije bilo do njega nego mi je procesor izgorio,600kn popravak platio

Share this post


Link to post
Share on other sites
0