1 1
Sleepwalker

RNS 510 CD/DVD error

Recommended Posts

Kako i naslov govori, zaglavio mi cd u uređaju, nema što nisam probao da bi ga dobio van i neće. Resetirao uređaj, otpajao struju, ne znam što sve nisam, googlao, al nema sreće.

 

Ima netko ideju? kako sad stoji mogu jedino zamijeniti CD/DVD jedinicu, a cijena prava sitnica cca. 250€. Da li se možda preko VAG.com-a da nešto napraviti... nije da mi previše smeta, al upališ radio a on po par puta ispisuje poruku i svaki puta ju moraš poništiti, koma, voziš nekoga u autu pa uvijek ista pitanja, malo neugodno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je star post ali naisao sam na njega sa slicnim problemom, vec tjednima mi kad upalim auto javi CD/DVD error iako ne koristim uredjaj uopce niti u njemu ima cd ili dvd. To iz nekog debilnog razloga zblesira Media dio na RNS-u pa mi kad stisnem na Media gumb da bi slusao MP3 sa sticka vrti u nedogled Starting up i nikad ne ucita modul. Ponekad, ali samo ponekad kad stisnem ok na gresku, modul se ucita pa mogu koristit usb stick.

 

Sad sam sve rastavio, izvadio urejdjaj, malo ocistio ali nisam jos vratio. Moram naci alkohola da pocistim lecu. Dok je citav DVD uredjaj vani onda mi javi gresku sa CD/DVD ali nakon sto stisnem ok, media radi normalno.

Nasao sam na ebay/aliexpress da ima i komponenta sa laserom i citav DVD rom. Laseri su ispod 30$ a citav DVD je od 45$ pa na dalje. Nije strasno ali volio bi popraviti da ne bacam 300kn u vjetar no posto meni ne pravi probleme dok ubacim cd nego odmah, prepostavljam da je ipak dvd bas riknuo a ne samo laser.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolegi je na rcd510 otisao dio na ploci koji upravlja cd changerom. Ne kazem da je tebi to ali uzmi u obzir.

Bilo bi najbolje kad bi imao drugi RNS pa da probas prestekat sa njega

Edited by Leic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, super, na to nisam pomislio. Ne znam gdje cu sad naci nekoga tko je voljan probat isprobavat DVD u Zagrebu. Istina da ima cetri sarafa da se uzvuce RNS iz auta i 4 sarafa na vrhu za skinut dvd ali opet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plastika oko RNS-a je popup, ide obicnom rukom dolje, ispod su cetri sarafa, skinu se i RNS ide van. Sa gornje strane je poklopac sa dva sarafa a ispod njega jos dva i to je to. Nuzda cini majstora :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1