0
ivan599

Golg 6 korozija i zadnji far

Recommended Posts

Nije to moje auto to sam ja nasao samo sliku da se posluzim za ove plastike procitaj malo prethodne komentare i ja se slazem da Tigar ne valja nista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bio sam istog misljenja, ali kad ih vidio sad na forumu pomislio kako je ipak mozda on naletio na neki skart.

 

krenuli na sanjkanje gore na vlasic i tek krenuli uzbrdo, a on stao i ne ide dalje. ni 1km nije prosao po snijegu.

spustio se do prvog vulkanizera i nabacio savine eskimke, ali samo na prednje kotace pa mu guzica plesala.

naravno kako je sutradan bacio i ove sa zadnjice i stavio savine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma kroz su se lose pokazale Tigar ja ih nikad nisam ni imao a i ne uzimam ne provjerene gume nego samo poznate i provjrene brendove a i malo se informisem kakve su su dobro pokazale ali najvise volim otici na Njemacku stranicu jer izbace tamo svake godine koje su dobre ljetnje gume i zimske ADAC sajt tu i ocjene vidim i meni dosta a ovo sada i nije tema nego tema o koroziji na Golfu VI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene su ostale te spužve koje su iznad kotača, zalijepljene su pa mi se nije dalo trgati. Pregledao jesam, hrđe nema nigdje pa ću vidjeti slijedeći puta kada ću skidati oplate, možda ih onda skinem a za sada neka bude kako je. Vidio sam neke petice po gradu i baš na tom gornjem blatobranu doslovno pojeden rub, tako da ili redovita kontrola ili skinuti spužvu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam skinuo spuzve jer su bile pune vode i drzale su vlagu, kolega <TDI> ako su ti mokre spuzve skini to obavezno jer ti drze vlagu,meni se petice nisu pokazale limariski dobro rubovi im se brzo ogule a i pragovi nisu dugotrajni i skroz su lose uradjeni nemaju zastite nikakve, kod cetvorke jedino te spuzve izvaditi i ofarbati onaj ugao u blatobranu i mislim da nikad ne bih korozirali to i me jedino mana i rucka na gepeku i ona zna da korozira a ako se odrzava ne bi tako lako mogao korozirati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisu mokre jer ga po kiši ne vozim. :lol:
Da nisu zalijepljene i da ih ne moram trgat već bi one bile dolje ali ovako sam ih ostavio, jedino sam ih dodatno pregledao koliko se moglo i nije bilo nikakvih naznaka. Da, onaj ćošak kod blatobrana sam dodatno obojao, nisam htio pretjerivat sa nekim drugim materijalima jer hrđe nema ali dobro ga je prekontrolirati i isprati po potrebi svake godine kada se mijenjaju gume pa se tako smanji rizik od hrđe. Baš si mislim da dodatno nanesem body samo u taj kut u nijansi kakvoj je tvornička zaštita i onoj visini ali vidjet ću kako se ovo pokazalo pa onda odlučiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha a ne vozis ga po kisi :palci pa ako nisu mokre ne ih onda a kod mene nisu zaljepljenje bile nego onaj je jedan kraj bio uvucen u krak od blatobrana ma samo redovna kontrola tako i ja kada mjenjam gume skinem plastiku i saperem ako ima sta i ja se nesto mislim da nanesem body isto samo i taj ugao ali ako se ovo bude dobro pokazalo onda necu a i nevjerujem da ce biti potrebe jer nije na udaru od kamenja i soli zato sto ima ta plastika sto stit rub pa tako ne bi trebalo biti problema nadam se samo da su malo bolje uradili fabricku zastitu sada ne bih razmisljao sta bih sa tim.

Share this post


Link to post
Share on other sites
0