2 2
Joso123123

Novi klipni prstenovi

Recommended Posts

Motor 1.6 74kw presao 406000 km.razmontiran i opran.kosuljice su u tolerancijma normale nakon mjerenja.kompresija je bila dobra ali zapekli su uljni prstenovi.stavljam nove prstenove ali triban savjet.na kosuljicama se vidi jos tvornicko honanje pa sam u nedoumici dali da uopce honam ponovno da novi prstenovi nasjednu ili da ostavim kako je.Koja je praksa inace?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bija san skeptican zbog kilometraze.fala na savjetima decki.Glava je uređena,sjedista ventila prominjena sva , nove gumice ,ostavit cu stare hidropodizace i opruge jer mi se činu okej, ventili sređeni, nisan kupova nove , sjedista ventila pobruseni.Jedino je bregasta malo sumljiva jer se vidi na vrhovima smeđa boja.istrosila se jadna.neznan ocu li malo pobrusiti glavu , provjerija san i list od 0.05 nigdi ne prolazi.mislin da je to okej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moze ju se samo prec na ravnoj (spec) ploci.... bar ja tak odradim a usput se onda vidi jel kriva il ne.

 

Premjeri klipove a kad se rade sjedista onda idu i novi ventili kao i vodilice jer kilometri su fini...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije skupo a isplati se.

Ventile san počistija , izbrusija sjedista i stavio nove vodilice.bolje onda pomalo kupit ventile pa pobrusiti jos jednom ufino da legnu.uvik provjerim dali sjediste propusta sa vodom.

Dali bi triba voditi racuna o kupnji novih hidropodizaca i opruga ventila iako su u dobrom stanju?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neprovjerava se vodom neg benzinom... zasto...zato sto vrag prolazi ako postoji itijedno nebrtvljenje...

 

Sic kad se ravna i kad se upresavaju nove vodilice onda su i novi ventili.

Frezeri za sjedista ventila imaju svoj kut koji je idealan a stari ventil ima definitivno lose sjediste a kilometri i njihov rad su bas za izmjenu.

 

Glavu ravnam samo kad je motor il pregrijan il postoji sumnja da je kriva.... Prelaz s plocom za 10min znas na cem si.... kod mene tokara se ceka i po cijeli dan da se dodje po glavu :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 2