1 1
VWTDI

Golf IV 110KW-150PS Ventil turbine

Recommended Posts

Ovako kolega mi ima pitanje za vas danas smo gledali malo ispod haube,i oko turbine i uocio je on da se ventil turbine ne moze sabiti ili izvuci rukom ,da li se zaglavio mehanizam ventila ili je to tako ali gledali smo mali ventil plasticni na EGR ventilu i on se lako sabije e da li i tako treba ventil na turbu.turbo.jpgEGR-14.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad upalis auto rucica aktuatora bi se skroz trebala privuci, kako dajes gas trebala bi se izvlaciti, i to bez muke. Bez zapinjanja itd itd.

 

Ako rukom ne mozes uopce privuc onda je ili on zasteko ili je prljava turbina, odnosno VNT mehanizam u njoj. Mozes probati skinuti kopcu na vrhu aktuatorske ručice (dolje na slici zuto) pa probat rukom micati tu polugicu. Ako to ide bez problema onda je taj aktuator zacviko, zahrdjo sta god i trebalo bi ga zamijenit. A ako ne mozes tu polugicu micat jasno je da je mehanizam unutar turbine prljav. Mozda je jedno i drugo :) Lako provjeris. :)

 

Ovisno u kojem polozaju je zacvikalo, ako je uvucen ostao baca u safe mode pri vecim brzinama jer prepunjava turbinu, ako je ostao izvucen skroz u malim okretajima je auto za bacit jer nema snage. Tako nekako ide prica :)

 

Moj aktuator je tako zacviko da sam se morao naslonit na njega da se rucica uvuce par milimetara.

 

vnt.jpg

 

OT: pa ti si mi neki dan u temu komentirao vezano za to? Frend ti je ne vjeruje? :D

Edited by gavranovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala kolega evo sada skinuli sa Golfa od kolege zapekao skroz ventil,sreca pa nije VNT mehanizam od turba,ostao izvucen skroz ventil ,sada stavio novi ne mozes vjerovati da je to ono auto jos kod kolege 110kw a kod mene 66kw na nebo i zemlja razlika

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1