0
nino7

Golf 7 - Composition Media - loš zvuk

Recommended Posts

Pozdrav svima!

 

Unazad mjesec dana vozim Golfa 7 (2013. god.). U autu je ugrađen radio Composition Media. Međutim, usprkos 8 ugrađenih zvučnika i snazi 4 x 20W, zvuk je jednostavno - jadan.

Nema razlike kod promjene izvora zvuka, ista je stvar ako svira radio, CD ili nešto snimljeno na USB-sticku u MP3 formatu.

Pokušao sam sve verzije podešavanja, ali poboljšanja nema. Basovi su slabi, a zvuk kao iz kante.

 

Ako funkcijom "fader" ostavim da rade samo prednji zvučnici, zvuk je sredja žalost - snage (glasnoće) ima, ali boja tona je slaba.

Ali, ako stavim da rade samo stražnji zvučnici, odjednoom "isčezne" barem 70% zvuka - basova nema uopće, a sve skupa zvuči kao da je netko uključio speakerphone na osrednjem mobitelu, a ne da sviraju čak 4 zvučnika. Bolji sam zvuk imao u "jugiću" pred 25 godina, a da ne govorim o zvuku u mom prethodnom autu (škoda octavia mk2 combi) u kojoj je zvuk, u usporedbi sa ovim u golfu, bio kao da sam u "Lisinskom".

 

Na jednom njemačkom forumu sam pronašao nekoliko ljudi sa identičnim problemom, očito ovo kod mene nije izuzetak. S kime god da sam razgovarao i tko je poslušao radio, svi se čude zvuku, skoro pa ne vjeruju svojim ušima. Ali nitko ni po čemu ne može utvrditi da je riječ o nekom kvaru - sve naime funkcionira. Ali tako jadno, da ne mogu vjerovati što je ugrađeno u auto koji je nov koštao 28.000 €.

 

Moja pitanja:

Ima li netko iskustva s tim radiom, zna li za takav slučaj?

Postoji li mogućnost da je riječ o softverski namjerno "prigušenom" načinu rada uređaja (po načelu - kupi skuplji uređaj, onda će i zvuk biti bolji...) što bi onda dovelo do novog pitanja - može li se to kako promijeniti?

Da li je netko slušao taj uređaj Composition Media ali i prvi "jači" model Discover Media (koji inače ima i navigaciju)? Da li je zvuk isti, tj. da li je u audio smislu to isti radio (oba imaju po 8 zvučnika i snagu 4 x 20 W), a razlika je u navigaciji i ostalom što Discover ima?

I zadnje, ima li netko barem približnu informaciju koliko bi me, u slučaju da se na to odlučim, koštala zamjena Compositiona sa Discover uređajem?

 

Hvala na odgovorima!

Nino

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako si blizu Velike Gorice, kontaktiraj clana Lala30. To kod tebe bi moralo bolje svirat. Ja imam oem ozvucenje u Tiguanu, RCD510 i 8 zvucnika i zvuk je odlican. Tako da kod tebe tu nesto ne stima, to bi moralo puno bolje svirat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netko je nesto cackao, dosta je da je na jednom zvucniku naopako okrenut + i - da se zvuk izoblici na svim ostalim zvucnicima...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadji nekog blizu sebe s istim autom pa poslušaj kak svira. Nije to sad neka uber kvaliteta ali isto tako, svira sasvim ok kod mene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odvezi auto u servis da provjere da li ti treba ažurirati softver u radio uređaju. Koliko me sjećanje služi postoji tvornička akcija kojom se rješavaju razni problemi u tim uređajima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja mogu samo reci da rcd 510 u sestici po zvuku je avion za bilo koju multimediju u sedmici. ne racunam dynaudio

Share this post


Link to post
Share on other sites
0