0
CreedIV

GOLF 5 1.9 TDI POTROSNJA GORIVA

Recommended Posts

Pozdrav, imam problema sa potrosnjom goriva u Gradskoj voznji. Znaci kad se ide prva - druga - treca i malo cetvrte pa opet isto. Sat mi pokaziva 9 litara, i to opustena voznja, znaci ne stiskam gas nista jako niti forsiram, najnormalnija voznja.

 

Prilikom izlaska na otvoreno, znaci kad se ide cetvrta - peta i auto pusti, potrosnja je normalna i ide na nekih 5 do 5.5 litara.

 

Odvukao sam u VW servis ovdje kod nas i prvo sto su mi rekli jest da sat zna slagati, da ja naspem goriva i vidim koliko cu preci. Nasuo pun rezervoar, testirao i tako se pokazalo da trosi koliko je i na satu.

 

Brat ima isto Golfa 5 - ista godina, isti motor, i kod njega je potrosnja poprilicno manja. Tako smo npr testirali da zajedno resetujemo potrosnju i vozamo se 15ak minuta jedan iza drugog, isti stil voznje i kod mene na satu pokaziva 9.3L a kod njega 7.4. Znaci da nesto ne stima.

 

Prvo su mi u VW-u rekli da je mozda do DPF-a jer nije mogao odraditi regeneraciju, nije mu valjao senzor neki, i eto zamijenjen senzor, regeneracije odradjena i opet isto.

 

Odvuci cu auto opet njima, ali eto da pitam i ovdje jer mozda je neko imao iskustva i sigurno ima boljih majstora ovdje.

 

Znaci opet da kazem, auto puno trosi samo gradsku voznju, na otvorenom je ok.

 

Hvala na odgovoru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha čuj, i ja imam isto golf 5 1.9 2007.

 

na autocesti najmanje što mi je prikazalo je 4.3 L /100km, prosječno 5 do 5.5l/100km.
U gradskoj vožnju 6 do 7,4l/100km.. evo upravo danas mi je pokazalo 9 ali nakon 20 min voznje...,

 

a čuo sam i ja da taj senzor zna prevarit, e sad jeli istina ili nije ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma to ti je normalno vise manje, cim je gradska uvijek pokaze vecu brojku i to pogotovo na manje relacije, tako meni na mom (2008).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzor je zamijenjen i potrosnja je i dalje prevelika u gradu. U kuci imamo 3 petice, sve sa istim motorom i 2 se ponasaju normalno sto se potrosnje tice, a kod mene eto problem gradska voznja.

 

Opet kazem, razumijem da hoce board i slagati i sve, ali ne moze uvijek kad vozim svog Golfa biti potrosnja 9 a kad bratovog ili od oca 7 ili 7.5max.

 

Nesto ne stima, a vidim ni ovdje niko nema ideju sta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A kak ide auto? Normalno sve ubrzava? Da se nije dpf zastopao pa se muci i troai vise

Share this post


Link to post
Share on other sites
0