2 2
ante5656

VW Golf 4, 1.9 TDI 74 kW pitanja

Recommended Posts

Ljep pozdrav svima.

Kao sto sam napisao u temi za predstavljanje, postao sam vlasnik Golfa 4 pa je doslo vrijeme da se registriram na ovaj forum(iako sam ga do sada redovito pratio)

 

Dakle kao sto se da naslutiti iz naslova imam neka pitanja oko mog golfa;

 

Zanima me kako se pali klima?

Ok nisam tolika seljačina znam kako se pali klima ali mi nisu jasne neke stvari.

Dakle kada radi ventilacija i stisnem tipku econ tada se na ekranu ''napise'' econ(pretpostavljam da je to paljenje kompresora i samim time klime) ali kada ja to upalim na ekranu gdje pise trenutna potrosnja, potrosnja opadne, sto mi je malo neobicno jer bi se trebala dignuti, zanima me da li je to u redu?

Takoder me zanima sto bi znacilo ovo auto(jel mozda to da auto sam određuje hoce li upalit kompresor il ne?)?

Takoder me zanima da li netko ima popis osiguraca u golfa, jer ne radi mi lampica u vozačevim vratima(u suvozačevim radi) lampicu sam mjenjao ali opet nista,pa sumnjam na osigurač.

 

 

Takoder imam jedan ''problem'' što neznam da li je to normalno il ne .
Dakle kada sjedim u autu slusam radio (bez kontakta i kljuca u bravi) itd i onda kada krenem dati kontakt auto upal isirenu na sekund dvije. Da li je to nomalno? ,da li se moze iskljucit? Da l ise nekome isto desavalo?

 

Takoder, kada dam kontakt iz pretinca za rukavice dolaze cudni zvukovi, neki priajtelj isu mi rekli da je to zvuk zakrilca ventilacije koji je ocito il blokiran il neispravan.
Da li se to moze popraviti bez skidanja komplet instrument table.

Zvukovi prilozeni u videu:



Zanima me da li je moguce nesto nekako spojiti da kada auto zakljucavam da mi da zvucni signal preko sirene. kratko bip.?

 


Hvala .(nadam se da sam u dobrom podforumu otvorio temu,ak osam falio isprike)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobrodošao na VW, dosta tog nabrojeno gore sam i sam prosao, a i puno vise , zato mi je drago da sam se rjesio cetvorke :D

 

Za pocetak, ovo s ECON..logicno je...ECON je skraceno za ECONOMY mode...iliti ukljucivanjem ECON, gasi se kompresor, manje vise ostaje ti ventilacija. AUTO je automatska klima. Namjestis stupnjeve, on pali gasi kompresor i odrzava temperaturu...isto kao i svaka druga automatska klima.

 

Sto se tice lampise, vjerojatno.... (tj prilicno sam siguran al ipak cu napisat vjerojatno) nije do osiguraca ni do lampice, nego do mikroprekidaca u bravi vrata. Brave u golfu imaju 4 ili 5 mikroprekidaca na elektricnom djelu, i...to je manje vise boljka. potrose se , odlaze...popucaju kontakti na njima itd..i ne skuzi da su vrata otvorena...samim time ne pali ni lampice. Meni je uz to radi popucalih kontakta i hladnog spoja, auto se sam od sebe random kod vibracija otkljucavao i zakljucavao. Rjesenje - nova brava ili otvorit i prelemit sve kontakte i / ili promjenit ostecene mikroprekidace.

 

Ovo za sirenu nemam pojma, al nesto je ocito brikano jer radio, bez kljuca u bravi nebi trebao radit..tj trebao bi se ugasit.

 

A sta se tice instrument table...nije ju tesko skinut..kad to napravis jednom, dvaput..skuzit ces da je lakse skinut ju i onda popravit sta treba nego se provlacit i kemijat kroz rupe i sl.

 

po pitanju zvucnog signala..mos skemijat - ubacit relej i zicu koja daje kontakt na zmigavce spojit na okidac releja, a relej 12v na "sirenu"..nadam se da mislis stavit zasebbnu sirenu jer ako spajas na trubu, jadni susjedi kad ga otkljucavas i zakljucavas rano ujutro ili u gluho doba noci..a i dojadit ce ti jako brzo.

Edited by Chipsy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na dobrodoslici i na odgovoru.

 

St ose tice sirene ,mislim da ne bi trebala buditi susjede, jer bi to bilo nekako ovako;

 

 

Mislim da bi trebao pronaci zicu koja daje signal kada se otkljucava zakljucava auto te na nju paralelno spojiti relej pa na to sirenu(isao bi najvjerojatnije na neku aftermarket sirenu)

 

Da li znate gdje bih trebao pronaci tu žicu, na osiguracima mozda?


Takoder imam jos nekih pitanja;

 

Kada vozim na otvorenoj brzina cca 80-100kmh i otvorim zadnje prozore na vratima, desava se to da pocme nekakav zvuk kao kad avion poljece,da li je to normalno ili nesto s mojom aerodinamikom nije u redu?


Takoder vidio sam mogucnost da golf 4 prilikom otkljucavanja ak ose zadrzi tipka za otkljucavanje moze spustiti sve prozore, Mo to ne radi, da li se to sredi preko vagcoma ili ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 zice su..jedna odkljucava, druga zakljucava, ali pripazi...one daju negativan signal..odnosno pod naponom su, i kad "okine" napon se spusti na nulu (nisam siguran jel na svakom tako, al kod mene je bilo) Zice su 2 u snopu u pragu kod vozacevih vrata, ili u vozacevim vratima, koje idu na bravu...al po bojama nemozes skuzit jer u svakom paketu opreme/modelu su drukcije. Ja sam kupio 20 osiguraca i iso metodom pokusaja i pogreske (spalio samo 6 komada :D )

 

zvuk - to je normalno...polijeces :D , a i cetvorka je opcenito jako "aerodinamican" auto sam po sebi :)

 

ovo za prozore neznam...vjerojatno ovisi od tog koji je modul, tj dal ima tu opciju.

Edited by Chipsy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, evo danas malo sređivao golfa, stavio rasvijetu u gepek i u ladicu za rukavice(iako rukavice nikad u nju nece).

https://imgur.com/LpcBXXF


https://imgur.com/a/e8rTw

https://imgur.com/Gk4GrdZ

https://imgur.com/7ymsuFI

takdoer sam i stavio usb port pokraj prekidaca za grijanje straznjeg stakla

https://imgur.com/hLHmpuK


Takoder imam i par pitanja uz slike;

Dakle prednji grill mi na desnoj strani klapa i ne drzi se, tj ne vidim ni gdje bi se trebao drzati za karoseriju? Kakav savjet ,kako to pricvrstiti;

https://imgur.com/a/Covyf

https://imgur.com/gWtbMg6

Imam nekakvih problema sa kratkim svjetilima, kad vozim desno svijetlo mi jako poskakuje,pogeldao sam ih izvana i vidio da nisu isti ljevi i desni(valjda je to normalno, ali sam primjetio da crna plastika koja okruzuje desnu zarulju nije centrirana i pleše, da li je to normalno ili(mislim da li mozda svijetlo ima nekakve kao amortizere pa pleše?)

https://imgur.com/6OjaHNW



vozacev retrovizor mi je pokupio vlagu u donjem dijelu pa bih ga trebao zamjeniti, da li trebam staklo iscupati ili ipak neko drugo rastavljanje ide?

https://imgur.com/igWsUQg

Da li je ovo broj šasije;

https://imgur.com/7WspHRz

ZAsto pitam jel to broj sasije, zato sta me neki idot na parkingu taka u zadnji branik i sad mi se desilo;

Pa bih trebao kupiti sprej po broju sasije da to malo opituram sto je osteceno i ispravim branik.

Takoder na autu imam nekoliko laganih udubljenja;

https://imgur.com/fCVkd0v

https://imgur.com/7VLFkao

https://imgur.com/7cRDtGs

Pa em zanima da li se to rijesiti nekakvim izvlacenjem lima (citao sam da neki lik po zg za 25kn po udubljenju (od tuče) izvlaci te rupe) jer ne bih htio kitat auto itd ,msm bil obi bolje ak obi se mogle samo izvuci??

Takoder i jedna velika ruzna stvar na autu, dakle prije su na prozorima bile folije, koje su skinute ko da ih je netko kur*** skidao....

https://imgur.com/jO1ODVP

https://imgur.com/0GHSDSq

pa ma zanima koji je najbolji nacin za to skinuti kako treba?

Imam i par estetskih poblma iznutra, s cime bih oprao gornji tapeciring i ovaj tapeciring izmedu soferke i vrata a da m ise prito ne odljepi sve?
https://imgur.com/pPnPWJz

Dok ne kupim novi android media player radio tu je kombinacija fm transimtera i blutut modla

https://imgur.com/YGlmqJf

Trebao bih zice za osvijetljenje tepiha(mjesta za noge) ali rasvjetu mislim spojit da se pali gasi zajedno sa svijetlima za citanje, kojim putem su provedene zice za napajanje tih svjetala?

https://imgur.com/vK98y5p

https://imgur.com/a/YdHLh

I kaj je ovo na zadnjo jslici, jel ovo mozda pristup tim zicama?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neznam na koju plastiku mislis da plese,ako je to samo plasticna zastita nema veze sa tim sta tebi poskakuje to je vjv sjenilo,skinit far pogledat da se sta nije odljepilo

Samo staklo izvuci,ne cupaj

Da to je broj sasije,ali imas i kod boje u gepeku kraj rezervnog tocka imas naljepnicu,to sprejem bojaj jedino ako si lud

Ja smolu ili bilo sta na staklu skidam bezacetonskim skidacem laka za nokte :hehe probaj sa tim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima

 

Trebao bih pomoc oko VCDS/vag-coma ,ovako instalirao sam njih nekoliko vagcom 409.1 ,vagcom 311.2, vcds lite,vcds 12.12 i s nijednim ne mogu normalno pristupiti svom autu.

Sa vagcomima i vcds litom mogu pristupiti tj pise da je sve u redu tj pronade mi preo porta i spojim se ,alikada zelim npr pristupiti kontroleru za centralnu elektroniku izbaci mi poruku no response from controler, dok nekim kontrolerima(npr engine) bez problema pristupi...
sa vcdsom 12.12 ili ovim najnovijim 18 uopce mi ne prepozna (ono u opstions >test) da je spojeno ...

moze li pomoc od ikoga ( molim vas nemojte me slat na neke strane forume jer mi jezik nije jaca strana a i ovo nesto sto kuzim sam gledao guglao al nista ne kuzim)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima,

 

uskoro moram mjenjati set kvačila+zamasnjak, odlucio sam se za skuplju verziju s dvomasenim zamasnjakom.
Zanima me da li je ovo malo pre niska cijena za set:

 

https://www.njuskalo.hr/podvozje-ovjes-dijelovi/sachs-set-kvacila-zamasnjak-vw-golf-iv-1.9tdi-74kw-besplatna-dostava-oglas-21482602

Po forumima ipreporukama vise manje svi preporucaju sachs,luk ili valeo...

Ali i naisao sam na tekstove gdje se prica da je to inace malo veca investicija (uzmimo u obzir i ruke 1000kn) ?
Da li ima neka kvaka u ovom s linka ili ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valeo je JM tako da ti LUK i SACHS dolazi u obzir koji su DM. Ne znam koliko je pametno preko njuške uzimati pa ako se što dogodi kako odraditi povrat hmm ja bih radije s nekim pouzdanijim. Ima tu na forumu kolega Anđelko firma Lageros koji ti može složiti cijenu samo mu pošalješ broj šasije a set ako se dogovorite šalje na tvoju adresu. A investicija, zavisi tko će ti odraditi ugradnju jer demontaža i montaža košta, netko manje računa netko više i tako ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preporuka za Anđelka jer stvarno je korektan i ne želi uvaliti samo da proda već sve ispita i provjeri do najsitnijih detalja!

a ti vidiš di ti povoljnije. ...

 

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dolje su ti podaci ako ga želiš kontaktirati radi slaganja ponude, mobitel ne znam al zato Dino zna.

 

Tel: +385 1 6221-223
Fax: +385 1 626-0010
E-mail. lageros1@lageros.hr
Web: http://lageros-auto-moto.webs.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dolje su ti podaci ako ga želi kontaktirati radi slaganja ponude, mobitel ne znam al zato Dino zna.

 

 

Tel: +385 1 6221-223

Fax: +385 1 626-0010

E-mail. lageros1@lageros.hr

Web: http://lageros-auto-moto.webs.com

Nije valjda da ga na kucni zoves

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, ovi brojevi mu služe za poslovni kontakt i to navodi u mailu a ja volim radije na mail kontaktirati jer pisani trag mi je draži od telefona ili mobitela. Imam i njegov mobilni ali pošto su bila dva nisam znao koji koristi pa se nisam ni nudio da ga znam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo te zaje... :P

Najjace mi je kad me sa kucnog zoves na mob...reko kakve sad reklame zovu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

A čuj, kada imam flat i kad sam doma zašto ga ne koristiti a za reklame moraš onda svoj broj ubacit u "registar ne zovi " haha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, kontaktirao sam gospodina anđelka i on mi daje kompletnu ponudu za nekih 3000 kn(sachs,luk je 400 kn skuplji,al bi isao na sachs jer je original ugradnja) ,a kako vec imam dobrih iskustava i preporuka za gospodina ne vjerujem da je neki zajeb.

Al opet ,po pricama nekako jeftino ispada(nije da se bunim za jeftinocu) ali kad sam kupovao golfa cesto su mi govorili da im je mana dvomaseni zamajac da me zamjena dode 1000€.

imam pitanje koje se tice osiguranja.
Dakle postao sam prvi put vlasnik vozila (tj nisam jos), ali ovako kupio sam vozilo i s prijasnjim vlasnikom sam bio kod javnog biljeznika i tamo smo sve potpisali itd i sada imam taj papir s kojim moram jos obaviti prijepis vozila itd,

Posto sam pocetnik kod osiguravajucih kuca nemam nista posto bonusa,niti ikakvog popusta,a nemam ni dovoljno godina da mi osiguranje bude jeftinje,
sad me zanima sljedece

da li mogu auto imati na sebi a da osiguranje ide na oca?

ako to ne mogu

da li mogu auto prepisati na oca bez placanja poreza kako bi mi jeftinje bilo osiguranje (koje bi onda bilo na ocu)

u ovo sve uzimam stavku da kada mi tata napuni puni bonus (i ja navrsim godine) da on meni moze prenjeti svoj bonus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo je bilo kao dmz ne valja pa su svi išli na jmz, kada se skužilo da nisu baš ono što se očekivalo ponovno se svi vraćaju dmz jer je bolji za motor. U mom je još originalni dmz i prošao je 267tkm, ne pomišljam da išta drugo stavim osim ono što je bilo u originalu.

Ovdje se nešto raspravljalo oko jmz i dmz pa eto ako te zanima možeš se malo bolj informirati.
Kvačilo Valeo kit4P?_(http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/91022-kvacilo-valeo-kit4p/)

Evo, ja uskoro isto uzimam SACHS 4p set kod gore navedenog gospodina pa onda znaš da je sve OK a i pola foruma kod njega godinama uzima sve i svašta. Cijena je pristojna naspram ostalih i to je ta cijena, u ovlaštenom je naravno puno višlja, napravi upit i sve će ti biti jasno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah da popratio sam ovu temu ,
E sad bas imam jedno pitanje ... vozio sam golf 4 90 ks , i kada vozim npr u 2 brzini i naglo pustim gas ne osjeti se nikakav trzaj niti nista samo auto lagano uspori.
Dok u drugom golfu 4 101 ks kada u 2 ili cak 3 pustim n aglo gas osjeti se trzaj ...

Da li je kod njih mozda razlika u jednomasenom i dvomasenom zamajcu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Golf 3 CL 19 dizel , ista stvar se desava nosaci nedavno mjenjani , al je presao 250 sa istim kvacilom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima

 

danas u garazi ispod auta sam nasao gumu na podu pokraj prednjeg desnog kola.

 

ovakva kao na linku

https://www.ecstuning.com/b-genuine-volkswagen-audi-parts/ball-socket-priced-each/038103184b/

 

Zna li itk osto je to , googlajuci brojeve s tog djela dobivam da je to neki poklopac (intake manifold cover ball socket)

 

Trebam li kod mehanicara ili ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 2