0
Scirocco94

Čudan zvuk

Recommended Posts

Pozdrav.

Prvi put kad sam postavio topic za dsg nisam bas imao dobrih iskustava sa komentarima, pa se nadam da cu ovaj put imat vise srece.

Dsg je, baj d vej - popravljen. Odvezen kod Sopkova, zamjena spojki, lezajeva, rad na hidrobloku, promjena ulja i tak' dalje za okruglih 13 i kusur tisucica sto mi je uzrokovalo maltene migrenu i čir na zelucu, ali ok. :)

 

Eh, sad imam drugi problem koji mozda i nije problem, ali nisam se do sad susretao ni sa cim slicnim. VENTILATOR. Nakon voznje i postizanja radne temperature stajem, dsg stavljam na P i cekam cca 2 minute, a onda pocinje neartikulirano zujanje, brujanje i rondanje ventilatora koje mi ostavlja dojam da se nalazim u traktoru sto se zvuka tice. Isto zujanje traje cca 30 sekundi i prestaje, cak cujem samo gasenje ventilatora - kao pri paljenju/gasenju laptopa. Imam snimljen video, ali na mobu sam pa ga nmg uploadat na net i sibnit link, a nisam uopce siguran da li ga ovdje uopce mogu direktno uploadat. Prije nego sam podigao haubu proletila mi je kroz glavu turbina, ali mislim si kak' se uredno otvara na 2k okretaja u voznji, kako ne zvizdi, dim je ok i tak'. Pa dignem haubu i onda vidim to s*anje od ventilatora. Temperatura je uredna, kazaljke uredne, alarma nema, signalizacije nema. Jednostavno mi je u 2 navrata nakon voznje poceo zujat dok auto radi i miruje. I tako pola minute, pa sve 5. Kad ga ugasim opet sve 5.

 

U cemu bi mogao biti problem? Izuzevsi spomenutog ama bas sve je ok s autom. Jedino sto javlja je servis kroz 1500 km, a ionako sam se narucio za petak, ali svejedno me ovo interesira. Stalno mi se kroz glavu vrti da se motor pregrije i da se to go*no zato pali iako, ponovno kazem - nema nicega sto bi upucivalo na bilo sto s motorom, a sto je izvan normale. Nakon onog s dsg-om pusem na hladno i sve sto cujem ili vidim, a da prethodno nisam sekira me!

 

Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaboravih: ja vozim vecinom u sportu, posebno kad sam u gradu. Potrosnja me ne interesira puno jer razlika nije enormna (litra, litra i pol, dvije vise), a misljenja sam da je optimalan broj okretaja zdraviji od saltanja u sedmu od semafora do semafora sto mi D mode radi komtinuirano osim na agresivnom tiskanju papucice gasa. Vozim opcenito agresivnije i brze, posebno na otvorenoj cesti. Ono sto hocu reci je da je bilo uobicajeno cuti ventilator kad sam u mirovanju ili kad parkiram i gasim auto. Ali taj zvuk je bio miran i elegantan maltene, nije bilo nikakvog rondanja i zujanja. Ovo je bas neukusno i grozno neugodno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos da znamo koj motor je bilo bi lakse...

 

Ali ili su se pera iskrivila, ili je neki nosac ventilatora otisao, a mozda je i lezaj motora ventilatora dao svoje...

 

Vwcina novijih auta stalno pali ventilator, ppgotovo dizeli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.4 tsi, 160ks.

Ali cisto sumnjam da ima ikakve veze s motorom. Rekao bih da je mozda udaren, pa iskrivljen neki nosač ili nesto sl. dok su mi radili na dsgu. U voznji ne cujem nista od rada motora, pri paljenju nista, opcenito nista, pa cak i kad stojim, a motor radi - nista. Tek nakon 2, 3 minute mirovanja pocinje, traje 30-tak sekundi i fajront.

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE: Bio bas kod majstora. Pali drugu brzinu medjutim izgleda da je malo iskrivljen, pa zato ronda i zuji. Sve u svemu no big deal. Hvala na pomoci. Pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites
0