0
duj0

1.9tdi - 110ks, vibracije na leru...

Recommended Posts

Pozdrav, evo prije 2 tjedna sam kupio novoga bebaca G.3 1.9tdi-110ks. uzeo od poznanika, kod njega auto 15g.u Splitu, nema hrdje, ima klimu ispravnu, auto servisnu knjizicu od prvog dana do danas i nisam se dvoumio sekunde, kupio sam ga..

 

Kada sam gleda auto, primjetio sam u leru malo vibrira, ustvari cuje se kao vibracija poklopca motora (gornja plastika) kako sam vidio da fali vijak mislio sam to je to.. Doma sam skinuo taj poklopac mislec da napravim to ali vibracije, tupi zvuk ostao je prisutan.. Nije iz motora, nije kuciste filtera, sve sam dirao nista ne smanjuje taj zvuk ali osjetim da nesto prenosi vibracije.. Nisam samo provjerio donju zastitu motora..

 

Sada, dali zna tko jeli to neki noramalan zvuk tog 110ks jer sam citao da oni znaju tako 'vibrirat' u keru samo, cim gas dam ili u voznji nista ne osjetim.. Stiskao kumplung ili ne zvuk je isti, nije na strani mjenaca zvuk nego na strani suvozaca..

Usput kada upalim klimu 'cujem cvrcke', to sam imao i VR5 passatu i bilo do kumplung ramenice u alternatoru, pretpostavljam da je i ovje na klimi ili dr. jer samo se istice kada klima radi..

 

Ako netko ima isti motor molim malo komentara..

Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Provjeri stanje flexi cijevi od auspuha, dosta su kratke pa kad odu prenose dosta vibracija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimi nam rad natezaca mikro remena dok motor radi sa i bez klime....

Cekamo video pa ce da komentarisem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rjeseno..

Ramenica na alternatoru nije bila odgovarajuca,na tdi a pogotovo AFN ide sa kumplungom, usput sve sam u kompletu promjenio kada su to skripanje rjesili, onda su ustanovili da osovina spanera i piksne na njoj prenose vibracije..Misli su da su nosaci motora ili getrine, no vibracije je prenosila istrosena osovina i piksne natezaca kanalnog remena..

Iskesao sam 1000kn.za sve od osovine, piksni, natezaca i kumplung ramenice ali sada sam stvarno moram napisat sretan jer auto radi, t.j.ne cuje se skoro kako lipo kocka i nema vibracija..

Share this post


Link to post
Share on other sites
0