donJebe

Član
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About donJebe

  • Rank
    SDI
  • Birthday 09/10/1973

Profilne informacije

  • Ime
    Tomislav
  • Vozilo
    niti jedan trenutno
  • Web
    http://
  1. donJebe

    Curi ulje

    Da ne otvaram novu temu...zna li netko kakva žarulja ide za osvjetljenje gepeka na predmetnom polu?
  2. donJebe

    Curi ulje

    Ne ljutim se ja ništa. Bilo je malo informacija jer da sam ja imao grabu onda bih i sam mogao vidjeti gdje kaplje. Jakovlje nije u Novom Zagrebu i lako je doći do njega. Ono što nije lako jest auto ostaviti u Jakovlju i vratiti se u Zagreb pa za par dana ići opet po njega. Uostalom problem je rješen bez odlaska u Jakovlje pa ne vidim čemu toliko forsiranje kao da je tamo jedini servis u RH.
  3. donJebe

    Curi ulje

    A u vražju mater. Trudim se biti pristojan, ali s nekima je to jako teško. Tražim preporuku za majstora u Novom Zagrebu, a dobijem u Jakovlju. Pa ima puno generala koji sve znaju, ali kad bitka završi. Ja se držim ako ne znam o nečem dobro je šutiti, a ne svakom loncu bit poklopac. Ispalo je na kraju da nije ono o čemu smo skoro svi mislili razlog kvara. I napisao sam o čemu je riječ jer obično kad ljudi riješe problem nikad se ne jave. Pa možda pomogne nekom u budućnosti. Majstor me zvao u grabu i pokazao gdje curi. Koliko vrijedi popravak? Jasno da ne vrijedi toliko. Ali ja se ne sjećam da sam ikad otišao od majstora i pomislio kako sam jeftino prošao. A nitko se tog nije htio prihvatiti. Pa šta sam ja zbog tog lud? Što sam trebao na silu auto uvoditi u radionu? Prvi koji se tog htio prihvatiti i bio je blizu je riješio stvar. Problem rješen. Vozi dalje. Čemu neka naknadna pametovanja ne znam. Ko da slušam ženu...Trebao si ovo trebao si ono...
  4. donJebe

    Curi ulje

    Nije na kraju bio separator već nekakav semering na getribi. Svejedno je ulje koji je curkalo bilo bistro žute boje pa sam sumnjao na motorno ulje. Ukupni iznos za popravak 240kn. Oko separatora sve suho. Auto ima malo km i uglavnom je u garaži pa mi je bilo mali sumnjivo da bi se neto uspjelo zamrznuti. Uglavnom kvar rjeen.
  5. donJebe

    Curi ulje

    Ne kužiš. Tamo gdje sam do sad išao s autom na servis ne žele se zezati za čišćenjem tog separatora, a 90% sam uvjeren da je u njemu problem. A i da budem iskren nemam više povjerenja u tog majstora jer mi je već par puta na mom autu mjenjao brdo stvari i nije rješio kvar. Servisirali smo auto i u Molydonu i u Zubaku. Nemam namjeru tamo ići. Auto do sada nikada nije imao niti jedan kvar pa i ne znam kome bi se uputio. Izmjene ulja i filtera radio je lokalni mehaničar. Ako mehaničaru opišem u čemu je problem i on mi preko telefona kaže da to nije radio i da rađe potražim nekog drugog ne vidim u čemu je problem. Većina mehaničara o kojima pišem najrađe samo rade izmjene ulja. Hebi ga...Postali su prefini. Ovi drugi za koje znam da bi to mogli otkloniti skuplji su nego Zubak. Evo danas sam dobio preporuku za neki servis kod Arena centra pa ću tamo otići. Jakovlje nije na dva metra od Zagreba i igra mi jedino opcija da dođem s autom i pričekam popravak. A to da ga ostavim i čekam dijelove ne dolazi u obzir. Da u Zagrebu, ali ne u Jakovlju. Jer onda moram lovit bus i poslije s busom opet po auto. Ako se ne da očistiti zamjenski separator košta oko 350 hrk pa ću ga zamjeniti. Pa sad ako sam pacijent zbog toga ne znam. Auto inače ne koristim jer imam drugi pa mi se zato nije žurilo s popravkom. Sad bi to volio srediti pa se raspitujem. Ako svi iz Zagreba voze auto u Jakovlje na servis onda ne znam što bih rekao. Ajde da ga vozim na veliki servis ili lakiranje, ali zbog ovog mi nema smisla. Pri tom ne mislim da je Jakovlje vukojebina niti da je majstor loš...da se odmah unaprijed ogradim od nekih primisli. Ali nije mi jednostavno organizirati nekog za prijevoz u radno vrijeme. Eto to je glavni razlog. Idući tjedan ću to svakako gledati riješiti i izvjestiti cijenjeni skup o rješenju problema. Nemate nikog za preporučiti u Novom Zagrebu i to je o.k. Svakako hvala na trudu.
  6. donJebe

    Curi ulje

    A bumo vidli. Bojim se dok ne dođem do Jakovlja da cijeli motor ne prosvira.
  7. donJebe

    Curi ulje

    Tražim nekog servisera u Novom Zagrebu. Ove kod kojih smo do sad išli ne bih baš preporučio. Sama činjenica da im se to ne radi dovoljno govori.
  8. donJebe

    Curi ulje

    Hvala svima na odgovorima. Imate li za preporučit nekog majstora u Novom Zagrebu koji bi to znao rješiti? Ne vozi mi se dalje da ne napravim neku štetu motoru.
  9. donJebe

    Curi ulje

    Ulje je mjenjano u svibnju.Od tad je auto prešao oko 1300 km. Teško je bolje uslikat bez dizalice. A kad već dođem na dizalicu onda ću i sam vidjeti što je. Nešto me vuče na separator. Misli da bi on trebao biti problem s obzirom da nikad nije čišćen, a auto se većinom vozi na kratke relacije.
  10. donJebe

    Curi ulje

    Hvala na savjetima. Meni izgleda žuto kao motorno ulje. Mislio sam da će netko tko ima takav motor znati po položaju od kud curi što je to. Kad gledam motor odozgo skroz je suh. Dakle događanja počinju ispod polovice motora s lijeve strane pa se sljeva na tu neku kao cjevčicu. Ići će majstoru naravno. Smo sam bio radoznao i htio doznati prije nego li ode na dizalicu.
  11. donJebe

    Curi ulje

    Auto se ne vozi po minusima. Stalno je u garaži. Ulje je skoro čisto, a u getribi vjerujem nikad nije mjenjano. Ima malo km. Nikad iz njega nije ništa kapalo. Zato sam se i iznenadio. S promjenom brzina nema nikakvih problema kao ni s vožnjom.
  12. donJebe

    Curi ulje

    Hmmm. Ispod pola jučer nađoh nešto ulja. Nikad do sad nije bilo naznaka tome. Odozgo sve suho ko barut, ali s donje strane kad sam se sagnuo vidim s lijeve strane kao nekakvu vlažnu cjevčicu i iznad nje u strani lijevo kao nekakav vlažan kotačić s kojeg se to pretpostavljam slijeva. Motor 1.4 benzinac sa 60 ks iz 1998. Što bi mogao biti izvor kapanja?
  13. donJebe

    polo 6n ratkape 13"

    E to je informacija koju tražim.
  14. donJebe

    polo 6n ratkape 13"

    Ne znam gdje to? A sve da ih i nađem za male novce interesira me odgovor na moje pitanje jer sam visokotlačnim peračem skinuo jedan dio boje,a ratkapama bi tp prkrio. Jednim udarcem dvije muhe.
  15. donJebe

    polo 6n ratkape 13"

    Kako nam je drska lopina popalila sredinji poklopac sa originalnih čeličnih felgii na naem polu 6n, a iste je teko naći ili su papreno skupe razmiljamo o ratkapama. Sad se pojavila sumnja da na postojeće felge ( original čelične 13 cola ) ne mogu uobičajenr ratkape. Da li je to točno?