Divine

Član
  • Content Count

    454
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Divine

  • Rank
    GTI

Profilne informacije

  • Ime
    Igor
  • Web
    http://www.google.hr

Recent Profile Visitors

5654 profile views
  1. Divine

    Passat b5.5 opruge

    Na 320 imam serijske amortizere i opruge koje sam dao raditi, naprijed -55, natrag -35. Sjeo je taman koliko treba a da nije izgubio puno na udobnosti. Opruge rio ako se ne varam cca 200€ za sve 4.
  2. Divine

    Slike: Golf Mk2

    Dvojka jest fotogenična, al nisam umazo ruke otkad ju nemam
  3. Kontrolira se prilikom proizvodnje, prilikom istovara, prilikom uvoza i pumpe nasumično.
  4. Teško da se dizel može smrznuti u vožnji iz dva razloga: 1. Ako je auto upalio onda je pumpa goriva protjerala gorivo do filtera gdje je najuže grlo odnosno gorivo prolazi kroz najfiniji filter i ostatak se vraća putem povrata goriva koje se ipak malo zgrije i na taj način koliko-toliko pomiješa istaložene parafine. Dakle, da se u vožnji smrzne - jako teško, osim ako je upalio na -15 i onda si se duže vrijeme vozio na temperaturi okoline -25 a točka filtrabilnosti konzumiranog goriva je -16. 2. razlog je ujedno i 2. zakon termodinamike: toplina ne može prelaziti s hladnijeg tijela na toplije, odnosno bez obzira na brzinu kretanja i izloženost spremnika goriva i cijevi nije moguće pothladiti gorivo ispod temperature okoline. Aditivi su jedno, a zakoni drugo odnosno niti aditivi nisu svemogući. Ljetna kvaliteta dizela koja ima točku filtrabilnosti ispod nula stupnjeva ima period u kojemu se prodaje na pumpama koji traje negdje do sredine devetog mjeseca nakon čega slijedi prijelazni period gdje je zahtjev norme <-10 i tek potom nastupa zimski period sa zahtjevom <-15. Ne radi se tu samo o dodavanju aditiva nego o drugoj formulaciji goriva. Zahtjev eurodizela nije -18 nego <-15. Narodne novine, 76/14 točka filtrabilnosti za razdoblje: °C – od 16. 4. do 30. 9. 0 – od 1. 10. do 15. 11. – 10 – od 1. 3. do 15. 4. – 10 – od 16. 11. do 29. 2. – 15
  5. Osvrnuo bih se ipak na činjenicu da visoka cijena nije garancija kvalitetnog zvuka, sinergija čini sustav kompletnim. Ali i da je, gamma/delta dok je bila nova sigurno nije koštala 100€. Činjenica je da su to HU koji imaju malu deklariranu snagu i jako kvalitetno odrađene izlaze, bitnija je kontrola snage nego visoka vrijednost, a tuner malotko da nije pohvalio. A da je Alpine jedan od najboljih u tom svijetu, jest kao aftermarket, ali je pomalo generaliziranje da je zakon jer postoje i drugi brendovi koji imaju dobre proizvode i složit ćeš se da dobrog proizvođača dobrim učine upravo njegovi proizvodi isto kao što je Nakamichi postao tata-mata u svijetu deckova. Nadalje, ostaje činjenica da neki modeli alpine imaju iste iznutrice kao i neki "lošiji" brandovi, pitanje je samo koliko bi slušatelja "palo" na blind testu. Meni osobno izgled ne znači puno, naprotiv, više cijenim kad ne privlači pažnju.
  6. Za ovo si u pravu. Jednako tako možda sam i pretjerao s izjavom, ali stojim iza činjenice da gamma nadsvira (ne po glasnoći nego kvaliteti) headunite u razredu 500-1500 kuna. Ne mogu tvrditi da je bolja od headunita skupljih od 500€ ili u kombinaciji sa pažljivo odabranim pojačalom i zvučnicima, ali je činjenica da na izlazu ima 2 kondenzatora po 2700uF , izlaz su dva TDA7376B i teže ode u clipping nego velika većina ostalih headunita koji se diče sa 4x50W.
  7. Samo moje mišljenje na temelju 2 alpinea (jedan 9880 i drugog se stvarno ne sjećam broja) koja imam i poredbe sa vw gamma iz 1996, 1999 i delta iz 2003. Dakako, bili su spojeni na iste zvučnike u autu. Praksa sa zvučnicima je pokazala da oem philips i isophon zvuče bolje spojeni samo na HU jer većina aftermarket zvučnika traži i pojačalo jer imaju nižu osjetljivost, a često je i napuhana vrijednost osjetljivosti. 15 godina sam uvučen u kućni hi-fi i jedno od najljepših stvari koje sam naučio jest da sam prestao slušati uređaje i počeo slušati glazbu.
  8. Jedna obična gamma sa tvorničkim ispohopn ili philips papirnatim zvučnicima točnije odsvira bilokoju vrstu glazbe u odnosu na nabrijani alpine, pioneer sa neznam kakvim zvučnicima sa kevlarskim membranama i uz pomoć pojačala od 100-200-500 W. Zato uvijek smatram najbolju opciju oem radio, pa je u slučaju dvojke bolje izdvojiti 200-300 kuna za gammu 1998-2001, zamijeniti smd ledice iz plavog u zeleno osvjetljenje, prikopčati se na ulaz integrirca slijedeći glavu kazetofona i nju odspojiti i tako napraviti aux ulaz koji možeš provući iza table i spojiti kao izvor smartphone ili neki mp3 player, mehanizam kazetofona ne odspajaš nego ga ostaviš da prebaci na aux ulaz kad gurneš kazetu i za parsto kuna si dobio i vizualno i zvučno bolji radio koje će svirati bolje nego većina aparata do prilično visoke cijene.
  9. Divine

    Nagib kotača uradi sam

    Hvala! Dakle to bi trebalo biti normalno. Jer ne znam više što bih mijenjao, čak sam probavao i sa drugim kotačima.
  10. Divine

    poliranje auta nakon lakiranja

    Hvala na pohvalama. Naravno da su rezultati najbolji s mašinom Mislim da takav posao na ruke ne bi nikad dovršio da cijela ploha nema nijednog holograma. Pasta i pripadajući pad. U pravilu su i paste prilagođene određenim padovima i vrsti polirke. Neke paste su za rotacione polirke, a neke za ekscentrične.
  11. Divine

    Nagib kotača uradi sam

    Kod nas imaš geometriju da se samo navezeš na kanal, odmah pored gostionu i kad si u prolazu za Zagreb nazovi pa da popijemo koju. Ono što mene zanima jest zašto mi na naglo ubrzavanje auto povuče u lijevo ako ne držim volan, na geometriji je sve super. Bio na dva različita mjesta. Svi seleni u vilicama i kugle su nove, novi krajnici, spone, nosači motora i getribe kao i ležajevi amoritzera. Nemam više šta mijenjati, vuče ulijevo samo kad krećem pod punim gasom.
  12. Divine

    Slike: Golf Mk2

    Kak si prodo dvojku sad imaš i za slikare i umjetnike plaćat. Vlasnici dvojke jedino ulje na platnu za koje znaju su one krpe na podu po garaži
  13. Divine

    poliranje auta nakon lakiranja

    Jel ima smisla 15 godina star mk4 baza+lak koji nema oštećenja oprat na vodu sa 1500-2000 i opet zalit samo lakom, jedino bi prednju haubu polakirao nanovo jer ima točkica, odnosno postoji li mogućnost da novi bezbojni digne stari ili da se kasnije krene ljuštiti. Htio bih da boja izgleda masnije nego što je sad? Pokoju točkicu koju ima sa strane bih ušpricao sa airbrushom bazu prije bezbojnog.
  14. Divine

    poliranje auta nakon lakiranja

    3M možeš kupiti i na dkg. Osobno sam radio baš takav isti slučaj, auto polakiran ali je bilo smeća u laku, opran sa 2000 i ispoliran. Potrošio sam cca 400 grama fine i 200 grama završne paste. Grubu nisam niti koristio jer nije bilo potrebe. I moja hauba, brušena sa padom 4000 + paste sa slike: Refleksija haube:
  15. Divine

    Restauracija felgi

    Dobro zboriš! U pravilu boja ako je kvalitetno nanešena prema pravilima struke nakon oštećenja ostane samo oštećenje i ne širi se ništa, dok je sa plastifikatom problem jer se vlaga počne podvlačiti i metal počne oksidirati pa se plastifikacija krene ljuštiti, zato ako je opcija - uvijek lakiranje prije plastifikacije.