Perinho

Član
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Perinho

  • Rank
    SDI
  • Birthday 11/15/1965

Profilne informacije

  • Ime
    Pere Jurisic
  • Vozilo
    Caddy 1.6 tdi
  • Interests
    pizza i pivo
  1. Perinho

    Caddy 1.6 tdi turbina

    Misterij rijesen, crknuti senzor abs sistema je od table napravio božićno drvce.
  2. Perinho

    Caddy 1.6 tdi turbina

    Misterija lampice sto se palila je rijesena, radilo se o senzoru bregaste, najcudnije je bilo to sto nije bila zaboljezena nikakva greska ali hvala bogu da je auto dosao u ruke covjeku koji ima iskustva sa tim motorima i kaze da taj senzor rikava dosta cesto. Za turbinu majstor kaze da je to normalno zvizdanje, wtf, kako moze bit normalno ako ga prije nije bilo. Sad imam drugi problem, pocele su mi se paliti 3 lampice odjednom, lampica volan, abs i esp, ponovo je ista prica, malo svijetla pa se malo ugase, bez ikakvog logicnog objasnjenja niti zasto se upale a niti zasto se onda ugase. Ja sumnjam da negdje neki konektor gubi kontakt, ima li netko neku ideju koji konektor bi to mogao bit da ga naspricam sa WD-40.
  3. Perinho

    Caddy 1.6 tdi turbina

    Nisam bio na diagnostici, svoju nemam a za redovni servis imam narucen termin krajem mjeseca. Ima li neka opcija za ocitanje gresaka preko neke lampice koja blinka ili slicno, kao sto to ima na opelima, na bivsoj astri sam mogao ocitat gresku kad bih stisnio kvacilo i kocnicu i dao kontakt, nesto na tabli je blinkalo pa bih ocitao koliko puta blinka i tako dobio kod greske pa bez dijagnostike utvrdio u cemu je problem jer se ti kodovi lako nađu na internetu.
  4. Perinho

    Caddy 1.6 tdi turbina

    Ne pali se lampica od dpf-a nego od motora. Vozim cca 70% na autocesti, nema teorije da je dpf zastopan.
  5. Perinho

    Caddy 1.6 tdi turbina

    Nisam nikad cuo da postoji zdravo ili bolesno zviždanje turbine. Danas mi se cini da se zviždanje pojacalo. Dakle, auto mora malo stojati, npr na semaforu, kad krecem iz mjesta, zazviždi oko 1.800 okretaja, ali samo u 1 i 2 brzini. Kad razmislim, to mi malo baca na losije podmazivanje, je li moguce da je pumpa za ulje oslabila?
  6. Pozdrav narode Caddy 1.6 tdi, 75 kw, 2012 god, 112.000 km, jucer sam prvi put cuo da je turbina pocela da zviždi, danas opet, kad krenem iz mjesta malo zazviždi i onda prestane. Auto je od firme, ja sam jedini vozac, redovno servisiran, u motoru je 5w30 ulje, presao je 12.000 km od zadnjeg servisa, vozim puno na autocesti i prije sam znao nakon cca 15.000 km usuti litru ulja jer ga je potrosio, pokazivac intervala je tada bio pokazivao jos 10.000 km do servisa. Ima li netko slicno iskustvo sa tim motorom i kako je to zavrsilo, tj na sta da obratim paznju? Ne bih htio da mi se turbina razleti dok vozim 160 km/h. Motor je pogođen aferom sa ispusnim plinovima ali nije jos popravljen i narančasta lampica se pali i gasi bez ikakvog reda i poretka a auto ide jednako kad ta lampica svijetli i kad ne svijetli.
  7. Ako postoji, daj mi link.
  8. Ovo pitam zbog prijatelja, ima dva auta, golf i passat, oba stari oko 10-12 godina, htio bi kupiti neku dijagnostiku s kojom bi mogao sam ocitati i obrisati greske, tek toliko da ne mora svako malo ici kod mehanicara jer mu nije bas blizu. Koliko uopce kosta neka realtivno jeftina a dobra dijagnostika, ono sto se kaze "value for money".