Ivan

Član
  • Content Count

    541
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ivan

  • Rank
    GTI
  • Birthday 11/05/1984

Profilne informacije

  • Ime
    Ivan
  • Vozilo
    Polo 9N 1.9 TDI , Passat B6 karavan 2.0 TDI
  • Web
    http://

Recent Profile Visitors

5665 profile views
  1. Prodajem mali digitalac Olympus UZ 550. Izuzetno malih i kompaktnih dimenzija. http://www.olympus.hr/consumer/208_sp-550_uz.htm Sa širokim kutem od 28mm možete uhvatiti svaku panoramu , a sa 504mm nijedan objekt nije predaleko. Supermakro mode s kojim možete fotografirati na samo 1cm od objektiva. F2,8 otvor blende daje iznimnu svjetlosnu moć čak i pri slabijem osvjetljenju. 18x širokokutni zoom objektiv (odgovara 28-504mm kod 35mm fotoaparata) Ovdje možete pogledati kako izgleda raspon zooma od 28mm do 504mm - http://www.olympus.hr/consumer/208_21614.htm f2.8 - 4.5 Expozicija - 1/2000 do 15sec , u bulb modu do 8 min. (možete snimati duge expozicije i dobiti fantastične noćne snimke , uz stalak naravno) Dvostruka stabilizacija slike Dimenzije - 116 x 78 x 78mm 7.1 megapiksela 6.4cm / 2.5” LCD zaslon s 230,000 piksela Super makro snimanje (na udaljenosti od 1cm) P/A/S/M programi ekspozicije BrightCapture tehnologija za bolje slike u slabim svjetlosnim uvjetima – raspoloživo i kod video zapisa 23 scenska programa (uklj. Portret, Sport, Noćne scene) 25 jezika izbornika GRATIS uz aparat dajem: XD memorijska kartica od 1GB , četiri AA punjive baterije i torbica. Moguća besplatna dostava po Slavoniji. Za ostale dijelove HR šaljem poštom (cca 40kn). link na test: http://www.dpreview.com/reviews/olympussp550uz Cijena 950,00kn
  2. Ivan

    Bi-Xsenoni...

    3000K bi trebala biti boja kao halogene žarulje...nisam nikada vidio uživo 3000K xenon ali predpostavljam da tako žuto prikazuje na slikama zbog krivih postavki WB na fotićima... Čisto žuto svjetlo bi bilo 2000K , kao gradska rasvjeta sa natrijevim žaruljama.
  3. Ivan

    Zvucnici u Pola 9n3

    Vidim da je zagrizao za te elipse na polici , zato ga i odgovaram jer je to bacanje love u vjetar. Za 4-kanalca u bridge ljudi obično kupuju 4x50W u početku pa je to naravno slabo za ozbiljniji sub.
  4. Ivan

    Zvucnici u Pola 9n3

    Evo jedna pametna koju sam ja naučio dok sam slagao sebi glazbu i isprobavao razne kombinacije: "Svaka glazba u autu je odlična....sve dok ne poslušaš bolju." Autoakustika je rupa bez dna...s ovim što planiraš nećeš postići ništa kvalitetno.. Teško je nešto kupiti kad i sam kažeš da se ne razumješ ni u RMS snagu , a gdje je tek nešto složenije. Auto je najnezahvalnije mjesto gdje se može služati kvalitetna reprodukcija glazbe , a ipak svi ugrađujemo glazbu u auto i pokušavamo postići što kvalitetniji zvuk...nažalost to košta i treba poznavati osnove autoakustike kako bi barem znao u kojem smjeru želiš ići i možda najvažnije....dokle (čitaj: do koliko novca)? Evo ti smjernice...čisto da vidiš. Osnovno: Originalni autoradio + originalni prednji zvučnici (ovo imaš) Želiš napredak? Korak 1 - Novi HU sa minimalno 4 izlaza + 2 izlaza za pojačalo 2 - Novi zvučnici sa prednji sistem 3 - Pojačalo za prednje zvučnike (poželjno sa 2 kanala ukoliko misliš stati sa glazbom) 4 - Subwoofer sa pojačalom Ako ideš na sub , možeš kupiti i 4 kanalno pojačalo ali onda ide slabiji sub jer 4-kanalno pojačalo u mostu ima snage za cca 150W sub. Sve ovo što pišem su samo smjernice i kao neki best-buy. Daljnji korak će biti dampiranje...kvalitetnije pojačalo, možda paneli.... Kao što vidiš , elipsa na zadnjoj polici nema nigdje.
  5. Ivan

    Zvucnici u Pola 9n3

    Svaka čast , ti onda imaš HU kakav se sam poželjeti može. Nisam slušao taj HU ali tvdim da , kao i svaki VW radio , mora clipati (krčiti) preko 3/4 pojačanog. Pogotovo ako slušaš house i neke pjesme sa dosta basa... Clip se ne mora uvijek čuti kao da se raspada auto , za pregaranje zvučnika je dovoljno vrlo malo. No , ako ti tvrdiš da ne krčiš , nisam ja pametniji od tvojih ušiju. Kako got , stavljajući te elipse difinitivno ti treba pojačalo ali stavljanjem elipsi na zadnju policu nećeš dobiti kvalitetan zvuk. To je jednostavno kontra svima načelima poboljšanja stage-a i nekog koraka unaprijed , već naprotiv.
  6. Ivan

    Zvucnici u Pola 9n3

    Clipan signal. Može biti i CD snimljen tako da daje izobličavanje zvuka već na 1/3 pojačane skale...ništa neobično. Stvar je u tome da treba pojačavati dok se ne čuju izobličenja , nakon toga smanjiti mrvicu , zapamtiti koji je to broj na skali - to je maximum do kojeg treba pojačavati taj cd. Preporuka je MP3 snimati na minimalno 256 bitrate...sve ispod je loše.
  7. Ivan

    Zvucnici u Pola 9n3

    Ovo je nemoguće , jedino ako imaš Rockford Fosgate HU. Koliko se sjećam , jedino je RF davao na max skali kad pojačaš neklipan signal... Svi ostali preko 3/4 klipaju , ako to ne čuješ... , onda se ne bi htjeo dalje petljati u ovu raspravu...
  8. Ivan

    Zvucnici u Pola 9n3

    To je kao da pitaš da li bi motor od fiće išao na karoseriju od Golfa III. Naravno da može ići i sa pojačalom i bez , samo sve ovisi što želiš postići i što očekuješ od tog sistema. Zvučnici "krče" kada se na njih dovede klipani signal sa HU , snaga ja gotovo nebitna. Ti želiš na zvučnike koji trpe 100W spojiti radio koji daje 10-15W prave snage...očekuj da će i svirati kao da imaju 10W. Ako ih spojiš na pojačalo od 100-150W rms-a , svirat će puno kvalitetnije i bolje , ali onda imaš drugu stvar medalje , a to je da ti je "stage" prebačen nazad što je po meni bezveze i vrlo loše u smislu neke kvalitete i osjećaja zvuka. To je isto kao da koncert slušaš okrenut leđima.
  9. Samo da javim , danas sam bio u servisu i sve ispravno sa akumulatorom , kažu alnaser vrti kao nov dok je struja u redu. Primjetili su da mi negdje vuče struju...imam 2 pojačala pa sumnjam na njih. Danas sam odspojio pločicu od radija i pogasio unutarnja svjetla na off pa ćemo vidjeti ujutro...ako nije onda idem dalje odspajati pojačala... Za vikend najavljuju -18 ujutro , to će biti test.
  10. Moguže da i nije do akumulatora nego do alnasera. Moj Polo je sad 7g , 99000km , unazad 1g malo teže zavergla ujutro ali uredno pali iz prve svaki put. U 12mj sam zamijenio akumulator jer je ovaj originalni evo već 7g unutra i ništa se nije promijenilo ni s novim akumulatorom. I dalje teško zavergla prvi put i upet upali ali nije to više ona živost da vrti kao osica. U srijedu sam na servisu pa ću vidjeti što dečki kažu nakon pregleda. Ovo govorim čisto iz razloga da ne kupujete novi akumulator jer možda nije do njega. Ja sam nakon 7g zamijenio čisto preventivno (i a mislio sam da je do njega) pa ajd zamjenim jer i tako ne bi izdržao ovu zimu. Najbolje vam je staviti neki ispravan akumulator ili napuniti postojeći pa vidite kako onda vrti ujutro.
  11. Ivan

    Potrosnja

    Moj Polo 1.9 TDI PD 101 (remap na 130) , sad po zimi većinom otvorena cesta (100-120km/h u petoj) , malo kratkih relacija na posao...prosjek mi je već dugo vremena 5,6L/100km Star je 7g i imam 98.000km , zimske gume 185/60 R14. Dobro je napomenuti da su u autu većinom vozač i suvozač , bez prtljage. Brzine mijenjam na cca 2000 o/min dok je hladan (uz vrlo lagan gas) , a zagrijan na 2500-3000 , ovisi o cesti...već dugo nisam bio preko 3100-3200 o/min. Gradom često krstarim na 1500 o/min kad je zagrijan na radnu , ukratko laganica.