shaggy_precko

Član
  • Content Count

    226
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About shaggy_precko

  • Rank
    SDI
  • Birthday 06/30/1990

Profilne informacije

  • Ime
    Ivica
  • Vozilo
    Škoda Octavia 1z 2005.g. 1.9. Tdi

Recent Profile Visitors

2831 profile views
  1. shaggy_precko

    Zadnja kociona celjust Octavia 1Z3

    ako me engleski dobro sluzi trebam krenut ZD,ZL pa PD,PL ? Trebam samo naci kandidata da sjedne i da stisce kocnicu dok ja otpustam "ventil" na celjusti.
  2. shaggy_precko

    Zadnja kociona celjust Octavia 1Z3

    hvala stari .budem sutra ovu proceduru pokusao
  3. shaggy_precko

    Zadnja kociona celjust Octavia 1Z3

    Skinuo sam celjust i dao reparirati kod decka u dubravi Iso Basis . Radio mi je vec jednom celjust i zadovoljan sam .decku sam dovezao ujutro u pola 9 i vec u 11 me nazvao da je gotovo. prefarbao i sve, i sada je kao nova. sada kada povucem rucnu mali se zakopa . Majstor mi je jos izao sao u sesusret i posudio kljesta da stisnem "lajtung" d ami ulje ne curi po parkingu kako nisam bas bio siguran da vozim auto bez plocica i svega. Jedno pitanje za vas koji ste radili vec odzracivanje kocnica. Koji je pravili X za to ? prvo idem prednji desni,zadnji lijevi i onda prednji lijevi i zadnji desni ? Ili to nema veze ? odzracivao sam po tom pravilu i malo su mi jos mekane odnosno propada mi papucia nije da ostane na mjestu kad stisnem i drzim ?
  4. Jucer sam stavljao nove diskove zajedno sa plocicama i kada sam skinuo celjust nisam uspio "vratiti" na nulu da ubacim nove plocice kako su mi stare istrosene . Koristio sam isto tako alat (presa,stega) koja to okrece i vraca. medutim bez pomaka . Cak sam otvorio onaj saraf na kojem se prozracuje cilindar i nula bodova. Kako sam nakon toga isao probat upalit auto i stisnut kocnicu u nadi da ce biti nekakav pomak. Cilindar je samo vise izasao i vise mi ne stane ta takozvana presa mala da ga probam nagurati. Koje su vase preporuke ? da skinem kompletnu celjust i dam ju reparirati ili ?
  5. Pozdrav, Kupio sam nove gume sa 12 mj jamstva prije tjedan dan . Kako sam clan HAKa imam paravo kod njih montirat gume besplatno pa sam to obavio kod njih u petak. Guma mi je ispustila preko ventila koji je star godinu dana(znam da je praksa svaki put nove ventile ali jbg) . kako se sada malo guma ostetila ne znam hoce li mi to priznati ? imam racun i sve. pa ako je netko imao iskustva . Strah mi je da ju namontiram pa da ne zavrsim u kanalu .
  6. Pozdrav. Zanima me svakih koliko vi radite "servis" klime u svojim makinama ? Ja sam imao obicaj svake godine kad radim redovni servis odmah napravit takozvani "servis klime". Ja iskreno nisam siguran sta oni rade pod tim servisom. Dali nadopuni plin samo ili provjeri ulje u kompresoru? Auto mi super hladi i nisam imao problema nikada sa time . Auto je Skoda Octavia 1Z3 2005g 1.9TDI.
  7. shaggy_precko

    Skoda Octavia 1z3 mokar pod

    postoje ti odvodi na samom dnu vrata. Sagni se ispod vrata i vidit ces. nekad se znaju te rupice zacepiti ali to lako sa tipa cackalicom mozes izvuc ako ima nesto
  8. shaggy_precko

    Skoda Octavia 1z3 mokar pod

    Danas kada dodem doma budem povukao silikona ja kakve sam srece propisat ce mi za 15 dana opet. a skidat taj tapicirung je nemoguce da ne polomis barem dvije kopce . hvaljen bio Magdić Odem u ovlasteni servis da kupim kopce koje drze tapecirung.racunajuci da nisu sigurno skuplje od 4-5 kn zato sto je sugava plastika. Dodem tamo i kaze 10kn komad . Uputim se u Magdić 3kn komad .
  9. shaggy_precko

    Skoda Octavia 1z3 mokar pod

    nisam zato sto sam kod sebe u firmi imao na kopresor pistolj za ove nitne.doslovno ga stisne da je ko zavaren. kako sam naravno dok sam skidao tapicirung pokido jednu plastiku danas sam ju uspio zavarit i ostavio da se susi.jos si razimsljam da povucem prozirni diht na dnu bas zbog toga ako pusti opet vodu.........
  10. shaggy_precko

    Skoda Octavia 1z3 mokar pod

    Napokon sam uspio uhvatiti vremena i skinuo tapecirung na vratima . Kada sam skinuo odmah sam primijetio da mi je jedan pop-nitna pukla i pala . https://ibb.co/dsBWPw Stisnuo spoj na tom dijelu gdje fali nitna malo je vode izašlo.Na tom kutu točno na pragu mi se skupljala voda kad sam vrata otvorio nakon kiše. Kad sam isto tako malo oko dihtunga na pragu stisnuo voda je isto curila. Malo se slabije vidi na slici ali tu je https://ibb.co/jQwLHG https://ibb.co/idSSxG https://ibb.co/nBvfHG Sad mi ništa druge ne preostaje nego ostaviti tako i pričekati prvu kišu da vidim dali voda još ulazi
  11. u 90% slucajeva ti je cilindar koji je na motoru ne na papucici . Za ovaj na papucici barem za moj auto se namucis da stavis novi ko konj .
  12. shaggy_precko

    Skoda Octavia 1z3 mokar pod

    nema druge onda....za vikend skidam tapecirung i navlacim silikon na spoji.nadam se da ce mi to rijesit stvar. Hvala puno
  13. shaggy_precko

    Skoda Octavia 1z3 mokar pod

    ravno da ......na parkingu......prvi put sam one odvode ocistio i nisam se parkirao ispod drveta u zadnjih 3mj sigurno i opet isto......
  14. Meni se to desilo na proslom autu i na trenutnom. Oba dva puta sam moram drugi cilindar staviti i sve ok
  15. shaggy_precko

    Skoda Octavia 1z3 mokar pod

    zar spoj od vrata nije ispod praga na vratima? odnosno rupice i spoj tapicirunga je ispod one plastike na pragu? Desilo se da sam znao vrata otvorit i na pragu da mi je voda bila........ dali je stvarno onda to mjesto gdje ulazi voda?