svirex

Član
  • Content Count

    112
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About svirex

  • Rank
    SDI
  • Birthday 02/17/1981

Profilne informacije

  • Ime
    Emir
  • Vozilo
    Golf v 1,9 TDI
  • Web
    http://
  • Interests
    tehnolog
  1. svirex

    Restauracija felgi

    Ili jednostavnije napravis W stickere, svako ko ima stampariju i cutter moze po dimenzijama ti to uraditi, cas posla ?
  2. svirex

    Restauracija felgi

    I smirglaj dok ti ne dosadi a onda jos malo osmirglaj...bitno je da na tim djelovima gdje je pohrdjalo najvise skines dok se ne ocisti hrdja do cistog celika. Gdje je zdravo i nema hrdje dovoljno je samo da povrsina matira da bolje pripne boja. Rubovi su isto jako bitni da se dobro ociste jer se prvo tu ponovo javi hrdja. Kad ih sredis ako mozes ne stavljaj vise ratkape duze ce ti trajati jer one i uniste felgu, vidis da su pohrdjale najvise gdje metalna sipka ratkape nasjeda na felgu, kamencici vlaga ostanu unutra i polako ostete boju i izbije hrdja.
  3. svirex

    Restauracija felgi

    Ja sam svoje radio na taj nacin, sve rucno dobro osmirglao vodobrusnim, mazao i antikorozivom po potrebi pa zatim temeljnu 2 sloja pa mat crni lak 2-3 sloja. Obrati paznju da ti se temeljni dobro osusi i prvu ruku temeljne a poslije i boje nanesi tanko pa ponovo ostavi da susi. Ispuca ako je boja nanesena u debljem sloju na temeljnu. Ja nisam stavljao bezbojni lak i opet je hrdja izbila poslije jedne zime. U svakom slucaju bolje su nego kakve su bile.
  4. Otvori je pa ces viditi unutra zbrke..i mislim da nije mikroprekidac u pitanju nego imaju plasticni kao vijci koji guraju polugu. To je sve labavo nekakvo. Kad brava dobije signal taj vijak se ne okrene dovoljno i to je razlog sto je ne otvori ili zatvori. Na golf 5 stimaju polovne i od octavie, a mislim da su i na golfu 6 iste. U BiH sam zvao ovlasteni nova je 200 eura za golf 5. Naravno polovnu sam ubacio za 30 eura i jos radi. Guma na pregibu ti ne uklopi jer puknu zakacke prilikom skidanja ja sam rijesio nekim silikonom ili probaj obostranom trakom da zalijepis.
  5. Provjeri i zice od zvucnika na pregibu kod mene je pukla na samom ulazu u vrata pa nije radio.
  6. Na takve simptome ja evo trecu bravu zamjenio nikakvo podmazivanje nije pomoglo. Mislim da i kod tebe je isti slucaj jer kao da nekad proradi pa onda opet nece nikako. Stavim drugu bravu i rjesim problem na tim vratima dok ne ode na drugim. Kad skines vanjsku oblogu vrata imaces pristup bravi mozda da je skroz odvojis pa onda podmazi.
  7. svirex

    DPF problemčina!

    Dva puta mi se palila lampica od filtera i zacepljenost je bila oko 37%, malo propuhivanja na auto putu i sipao sam aditiv i ugasi se. Kako nikad nisam primjetio da auto samo odradi regeneraciju, nisam nikad primjetio ni povecane obrtaje ni drugaciji zvuk motora?! Mozda se autom. regener. vrsi na vecoj koncentraciji zacepljenosti ili sta vec, primjetio sam jedino da mi prije paljenja lampice DPF-a auto ima slabiji odziv na gas. I jos se vise voza u gradskom rezimu.
  8. I kod mene je zeder 6 god. a u BiH se bas kradu ovakva auta.Znam i to da nema zastite od kradje ali opet svi hvale zeder i da ga je najteze provaliti. Uz zeder nije lose i drugi obd jack za dijagnostiku... Kod nas i kasko osiguranje trazi da imas mehanicku ili elektr. zastitu.
  9. svirex

    prekidač za svjetla - golf 5

    Oem su mi bili u dobrom stanju i zamjenio sam ih kineskim chrom radi sminke. Nije neki para a lijepo izgleda. Samo ne ulegnu fino i ko da malo klapaju i prekidac svjetala i podizaci ili su se meni potrefili takvi a sto se tice funkcije nemam primjedbi.
  10. svirex

    Ventili za gume

    Ima ih na pik.ba, evo u sirokom brijegu neko prodaje ako ti mogu kako dobaciti busom ili sl.
  11. svirex

    DPF FILTER

    Ima oznaku ACEA C3. CASTROL EDGE 5W40
  12. svirex

    DPF FILTER

    Zna li neko jel za motore sa dpf filterom ide samo ulje koje ima oznaku 507.00, odnosno u mom slucaju 5w 30, jer ulja 5w 40 nemaju tu oznaku. Nisam znao pa mi zadnji put ubacili 5w 40 pa neznam hocu li mjenjati nije puno preslo. Jesam li mogao sta zaj..ti iako sa uljem gradacije 5w 30 znala mi se paliti lampica zasicenosti filtera a sa ovim uljem jos nije. Auto je preslo oko 170000 km
  13. svirex

    Restauracija felgi

    Mislim da je neko spominjao na forumu ali nemogu naci
  14. svirex

    Restauracija felgi

    Daleko mi je Suki hvala za info. Da mi je samo znati kod boje, nesto cu vec skontati.