AlphaScorpii

Član
  • Content Count

    36
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About AlphaScorpii

  • Rank
    SDI
  • Birthday 10/26/1986

Profilne informacije

  • Ime
    Kristijan
  • Vozilo
    Volvo C30 2.0D
  • Web
    http://
  1. AlphaScorpii

    Micanje boje s plastike

    Pofarbao sam prozirnu plastičnu plastiku na retrovizoru sa transparentnim sprejem da zatamnim. Jel ima kakve šanse da tu boju skinem, a da se ova prozirna plastika ne ošteti?
  2. AlphaScorpii

    Gume

    Kolika je razlika 17" i 18" po zimi? Konkretno 205/50/17 na 7" felgi vs 225/40/18 na 8.5"? Jel osjetna razlika i jel mi puno bolje bit na 17" po zimi što se sigurnosti/upravljivosti/... tiče?
  3. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Sam da javim da sam prije 2tj bio na atestu i sve ok prošlo. Prvo sam prošao nekakv predpregled di su provjerili svu dokumentaciju i praktički obavili atest s tim da nije otvoren nalog atesta (u slučaju da nemogu "proć" da ne plačam..). Ugl. atestirao sam gewinde i kotače i sve je bilo kak ste napisali osim što nisu s nikakvom cijevi prošli, ali su poslikali jako puno. Ukoliko stavim drugu felgu na istu gumu, pretpostavljam da moram opet na atest?
  4. AlphaScorpii

    Felge ??!! XXR 527

    Kad sam kupovao felge gledao sam i ja između ostalog par modela XXR, ali nažalost nikako ih se dočepat... gledao i po slovenskim stranicama, ali ništa, a poštarina je prevelika bila da naručim izvana.
  5. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Čuo sam da znaju testirat jel grebe tak da potrpaju četvero ljudi u auto. Jel stvarno rade to? Kako još testiraju gewinde ili je samo dovoljan taj TUV certifikat?
  6. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Ovo na slici nije moj auto. Ja na svom imam tomason tn1 felge koje vire van 5-10mm (na ovom dijelu di je žuta strelica), al uskoro mi dolaze felge koje bu taman poravnate s ovim dijelom di je crvena strelica. Ugl. skuzio sam koji dio je bitan...
  7. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Što se točno podrazumijeva pod vanjski dio blatobrana? Moj volvo ima dost uzak prednji blatobran i guma se nemože ne vidjet bila orginal ili aftermarket felga. Evo konkretno na što mislim: Jel bi se u ovom slučaju gledalo da ne viri di je crvena strelica ili di je žuta? Osim TUV-a, za gewinde gledaju jedino da je auto bar 9cm od tla?
  8. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Kad zmota kotač makismalno, također treba bit 8mm od unutrašnjosti auta il se tih 8mm gleda samo kad dodje kotač na povišeno od 20cm?
  9. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Kako digne kotač? Misliš cijeli lijevi kraj ili samo lijevi kotač digne? 20cm?? Prednja desna... okreće volan i gleda jel će zapet jel? Koliko je tebi bio spušten auto? Pretpostavljam da ako je auto spušten ~3cm, nebi trebalo bit problema? Skup je taj atest bome... em sam dost platio gewinde i felge i sad ovo još. Morat ću se žalit .
  10. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Mislim da se TUV (tj "gutachten", tj. izvještaj) nebi trebao plaćat... to je samo papir koji bi trebao bit dostupan javnosti (bar je tak sa većinom felgi što sam do sad vidio).
  11. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Neznam kako je s gewindama, ali za felge bi trebao bit TUV na stranici. Njemci to zovu "gutachten", al nazalost samo na njemackom ugl. ima... bar su ove firme felgi sto sam ja gledao bile njemacke.
  12. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Meni ženska baš rekla cijenu iz nekakvog cjenika tako da bi to trebalo bit to. E sad neznam koliko je gume+gewinde.
  13. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Moj auto je registriran prije mjesec dana...
  14. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Gewinde i felge oboje imaju TUV certifikat, to ću im donijet isprintano. Serijska guma koja ide na 18" felgu je 215/45/18, a ja imam 225/40/18 (unutar 3% je volumen). Ovih 5mm i 8mm... to misliš na bilo koji dio kotača-karoserija, a ne samo gledano izvana jel? Neznam kad si ti to radio, ali mislim da su sad cijenje manje. Cijena za atest guma je 220kn+PDV (rekla mi gospođa u CVH). Mislim da mi je spomenula da su pojeftinile cijene, al ne sjećam se dobro.
  15. AlphaScorpii

    Atest gewinde i gume

    Jel netko radio atest za gewinde i gume/felge? Uskoro ću ići pa me zanima kaj oni delaju tam kad to atestiraju. Neki savijet?