mujke

Član
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mujke

  • Rank
    SDI
  • Birthday 01/31/1990

Profilne informacije

  • Ime
    Nermin
  • Vozilo
    Golf 2 GTI 16v
  • Web
    http://

Recent Profile Visitors

1541 profile views
  1. Zdravo. Bez obzira sto se niko nije javio u temi, da napisem da je problem rijesen.Problem je bila pumpa goriva,tako da ukoliko netko bude imao isti problem moze pokusati sa zamjenom pumpe goriva.
  2. Zdravo svima. U pitanju je 1.8T AUQ 132kw model motora u golfu 4.Imam problem sa paljenjem,a na dijagnostici mi javlja gresku 00476,dakle kontrolni modul pumpe za gorivo. Pokusavao sam pronaci na netu lokaciju modula,medjutim nemogu da pronadjem.Radi se o modelu koji nema modul smjesten iznad pumpe, ispod zadnje klupe. Zna li netko gdje se nalazi modul koji trebam zamjeniti. Pokusao sam zamjenom releja ali nista. Problem koji imam sa paljenjem je hladan start.Upalim i auto se ugasi, i tako 2 do 3 puta i nakon toga upali.
  3. Prepostavljao sam da nema neke veze rotiranje, ali eto....Daleko od toga da sam ocekivao udobno auto na gewindama,ali ipak sam ocekivao koliko toliko mekse auto na ovim gewindama nego na JOM-u..Cak sam vise mogao spustiti golfa na JOM gewindama,a bio je meksi nego sa ovima..sad da li je ispravnost u pitanju ili....?? ne znam ni sam...
  4. Pozdrav, Vjerujem da se nekoliko puta ranije raspravljalo i pisalo vezano za golfa 4 gewinde i sta je najbolje... Dakle,nabavio sam i postavio eibach pro street s by kw gewinde i razocaran sam u odnosu na Jom blueline koje sam vec imao. Auto je previse grubo i sad nisam vise siguran ni u ispravnost gewindi kao i opruga na njima..Laik sam da tako kazem, pa se javljam na forum da vidim sa vama sta vi mislite sta bi se moglo po tom pitanju uraditi a da zadrzim te gewinde,a da dobijem bar malo mekse auto ? Da li je izvodljivo zarotirati opruge na njima ? one crne sabijene opruge spustiti dole a crvene gore ? Ima li to smisla i efekta ? evo slika sa google o kojim gewindama je rijec http://prntscr.com/j5cvdg
  5. Zamjenio sam i prekidac za svjetla i opet ista stvar....
  6. Vec sam ranije imao problem sa skarama odnosno mehanizmom,bili su zapekli i kada upalim brisace jedva se pokretalo.Ubacio sam drugi mehanizam kao i drugi motoric,ali problem nije u tome kada palim brisace.Oni rade sasvim normalno,nema stekanja nikakvog..Relej pocinje da kucka kad auto upalim i okrenem prekidac svjetala, bez da rucicu brisaca palim uopste.
  7. Zdravo, Imam neobican i veoma iritantan problem sa brisacima na golfu 4, model 2003 godina.Googlao sam ali nisam uspjeo pronaci da je itko imao ovakav problem. Naime,kada upalim svijetla,relej brisaca pocinje da "kucka" i brisaci kao da hoce da se pokrenu odnosno trzaju u mjestu. Nekad se desi da to kuckanje ide veoma sporije a nekad bas brzo sto bas nervira tokom voznje,kao da su upaljeni zmigavci pa onaj zvuk koji se cuje u kabini. Prvo sam primjetio, da kada relej pocinje da kucka, i led pozicije blinkaju i cupao sam ih i stavljao druge pozicije i opet isto. Sledece sta sam pokusao je promjena drugog releja 377,a i mjenjao sam prekidac za svjetla i opet je isto.. Ima li netko neki savjet sta dalje da pokusam i pogledam ??
  8. Mozda djelujem tako,tip koji misli rijesit problem samo brisanjem greske,ali vjeruj da nisam.Nego sam vec finih para dao na "popravku" a nigdje pomaka.Cak su mi "majstori" uspjeli dodatno napraviti troska ali o tom po tom. Hvala ti za broj,zovem ga cim prvi slobodan dan ugrabim pa da vidimo. Ajd ako ti nebude problem,pisi kad to sredis,a vjerujem da hoces.Sretno
  9. Pozdrav. Imam vec duzi period problem na svom 1.8T motoru AUQ oznaka.(132kw).Auto nema pravu snagu.Nekad se desi da ide bas normalno ali vecinom nije to-to. Bila je uradjena mapa,ali se ispostavilo da nije mapa uredna,pa sam vratio na stock ali i dalje nije bas dobro. Na dijagnostici mi javlja gresku za N249 ventil i ta se greska stalno vraca.U zadnje vrijeme mi se pocelo desavati da auto tokom voznje izgubi gas na par sekundi.Pritiscem pedalu gasa ali nista, i onda odjednom opet nastavi. Moze li neki savjet sta da pogledam ? sta da pokusam ? Prije nekoliko mjeseci sam kontaktirao korisnika Beli sa ovog foruma,ali nisam u mogucnosti da vozim auto iz Tuzle do Hrvatske da bi to sredili.
  10. Ima li neko neki savjet na sta da obratim paznju ? Jos uvjek imam problem sa ovom greskom, i auto ce cudno ponasa.Vec me postalo strah da preteknem neko auto, jer nikad ne znam kad ce auto da zatrza i da izgubi snagu. Greska je : P1200 Turbopunjac- magnetski ventil cirkulacije zraka Mehanicka greska
  11. Pozdrav, Da javim da sam poprilicno rijesio problem potrosnje goriva sa zamjenim tj kupovinom orginalne lambda sonde.Medjutim javlja mi se sledeci problem. Nakon vise puta ocitavanja gresaka i brisanja, pojavljuje mi se greska : Turbopunjac-Magnetski Ventil cirkulacije zraka ( Mehanicka Greska) Gdje se tacno nalazi taj senzor ? Auto je poceo pomalo da trza u voznji kad mu naglo dam gas i imam osjecaj kao da povremeno gasi turbinu, nekad auto vuce na prekide a nekad izgubi snagu i tako vozim sve dok ne ugasim pa ponovo upalim.
  12. Nasao sam u Tuzli u radnji i bas tvrde da je ova prva.A ti kazes imas ti novu ?
  13. Da, dvije su.Prednju sam mjenjao prosle sedmice,nije bila orginalna ali je imala isti broj zica pa sam je postavio i nakon toga vise greske nije prikazivalo,a nisam ni osjetio na potrosnji,medjutim zadnja 3 dana je to pojacano i eto danas sam gledao na dijagnostici..Pa eto idem sad nakon vikenda kupiti novu Bosch i postaviti pa cu da vidim dalje.
  14. Isao sam na dijagnostiku, i ukazalo je 2-3 greske.Pokazuje da lambda sonda nije uredu, i takodjer pokazuje nesto za katalizator, vjerovatno da je katalizator zapusen..Jel moguce da to zbog sonde te greske izbacuje ujedno ?
  15. Kod mene neide u safe mod,i nevidim nikakvu promjenu i snazi,,ali potrosnja je haus..Nadam se da ce sa orig sondom doci na neku normalu i nesto prihvatljivo.