ripperroo

Član
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ripperroo

  • Rank
    SDI
  • Birthday 09/26/1990

Profilne informacije

  • Ime
    V
  • Vozilo
    Golf IV 1.6 16V
  1. Već sam otvarao temu na ovom podforumu zbog pucanja klipova na motoru, opet isti kvar nakon godine dana pa smo odlučili promijeniti kompletan motor. Pošto je ovaj 1.6 16V prilično teško pronaći, što preporučate za ugradnju? Možda 1.4 16V? Molim i preporuku autokuće ili servisa koji prodaje ove motore i sve slične informacije. Hvala
  2. Kupujem motor za Golf IV, 1.6 16V 77kW AZD. Molim preporuku autokuće koja ih prodaje ili bilo kakvu sličnu informaciju.
  3. ripperroo

    VW Golf 4 1.6 16V motor

    Da, mislim da će se to dogoditi i s ovim. Zadnji dobar savjet je taj da je problem u sustavu ubrizgavanja, tj diznama, ali to je nemoguće pošto je motor savršeno radio do pucanja klipa, začepljena dizna bi uzrokovala valjda nepravilan rad i veću potrošnju, što ovdje nije slučaj. Molim još jednom, gdje preporučate kupnju novog motora?
  4. ripperroo

    VW Golf 4 1.6 16V motor

    Ništa od slika, može li molim kakva preporuka auto kuće koja prodaje ove motore ili netko koga znate da prodaje i slično?
  5. ripperroo

    VW Golf 4 1.6 16V motor

    Vidim da nemate ni vi neke kvalitetne ideje, možete li preporučiti auto kuće ili nešto slično gdje bi mogao pronaći rabljeni motor, isti kao u naslovu?
  6. ripperroo

    VW Golf 4 1.6 16V motor

    Ne, pucanje klipova nije uvjetovano zagrijavanjem motora niti drugih njegovih dijelova. Dakle klipovi nisu izgoreni nego su jednostavno pukli, sva tri puta na sličan način. Koliko mi je poznato katalizator je također u redu, cijeli motor je naizgled dobar, zbog toga i jest čudan kvar.
  7. ripperroo

    VW Golf 4 1.6 16V motor

    Auto je kod automehaničara, tako da ništa od slika. Pukao je klip, već 3. put zaredom, no ne i isti, (vidi prvi post).
  8. ripperroo

    VW Golf 4 1.6 16V motor

    Zbog čega onda pucaju klipovi? Cilindri su netaknuti, motor je malo prošao i stvarno je šteta mijenjati sa nekim od ko zna koliko kilometara, a majstori ne vide nikakav kvar, odnosno uzrok kvarovima.
  9. Pozdrav svima, kao što rekoh u onom topicu predstavljanja, registrirao sam se zbog problema odnosno kvara automobila pošto par majstora nema jasnu ideju zbog čega se isti kvar ponavlja. ------------------------------------------------------------------------------------- Po treći put zaredom u relativno kratkom roku događa se puknuće klipa motora. Prva dva puta su klipovi bili promijenjeni jednom novim a drugi put polovnim klipovima. Prvi put je slučaj bio sa drugim, a drugi put sa trećim klipom, dok je trenutno opet problem s drugim. Radi se o automobilu VW Golf IV 1.6 16V AZD oznaka motora, benzinski, cca. 120 000 km, 2000 god. Pretpostavljamo da su svi kvarovi počeli od pogrešnog ulijevanja dizelskog goriva u motor i potom vožnje od oko 1 km do servisa. Potom je zamijenjen filtar goriva i očišćene su dizne, u međuvremenu promijenjena lambda sonda, to spominjem zbog dobivanja takvih savjeta. Koji bi mogao biti uzrok tome i što preporučate? Možda promjenu čitavog motora ili je stvar popravljiva? Hvala