Haker_Ante

Član
  • Content Count

    72
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Haker_Ante

  • Rank
    SDI
  • Birthday 10/13/1994

Profilne informacije

  • Ime
    Josip
  • Vozilo
    VW Golf 4 1.9TDI '98

Recent Profile Visitors

1932 profile views
  1. Haker_Ante

    Golf IV ovjes, problemi

    Ma mislim da bi otišao na otpad pa uzeo vilicu, glavčinu i poluosovinu, ako nešto ne riješim u međuvremenu. To su mi i oni preporučili ako nisam spreman dat pare za novo, a relano nisam za auto star 19 godina... Natukli su mi cifru dijelova 2700 nekih kineskih ili 3850 kao boljih plus ruke bez 4000 - 4500 nebi prošao da sam žuna. Htio bih srediti auto(što ću na koncu i napraviti samo važem oko isplativosti) jer sam bolestan na sve zvukove i ako nešto ne valja, realno teško za očekivati od auta starog 19 godina da se vozi kao curica, ali probleme koje sam imao sam porješavao samo na toj lijevoj strani su konstantno neka sranja. Zato sad prije nego krenem u trošak, možda se netko susretao sa sličnim problemima pa da imam neki uzorak odakle krenuti pa se možda nešto i pronađe i riješi, jer bi mi najgore bilo da upucam pare, a ništa ne riješim... P.S: Da se razumijemo nisam težak dat pare na nešto(auto) što me u najgorem slučaju može koštati života, samo ne bi htio da kako oni sami kažu sve to izmjenim, dam brdo love, a na kraju imam istu situaciju.
  2. Pozdrav ekipa! Imam problema s Golfićem, svako malo mi nešto prdne na prednjoj lijevoj strani, prvo sam imao sranje s diskovima jer pravi osmicu, doduše to radi i sada, malo malo ode homokinetički, pa seleni vilice, pa sad kod većih brzina drhti i osjetim na volanu da trese. Dešava se to da kada idem u desni zavoj bez gasa, čuje se kako drobi, ali kada mu dam gasa nema više drobljenja, dakle sumnjam stalno na taj komokinetički jer čim ga opteretim i s "druge" strane, dakle motorom, sile se poništavaju i bude tišina. Također kod većih brzina dolazi do laganog drhtanja auta i čim se malo pomjeri volan na ravnom dali lijevo ili desno osjeti se vibriranje istog. Na toj strani mi također i disk postane jajast nakon samo par tjedana od kada ga stavim dali novog dali poravnatog kod tokara. Znači u zadnjih 3. mjeseca sam stavio 2 homokinetička zgloba, prvo sam uzeo srednje rangirani i taj je prodrobio u roku od mjesec dana, onda sam stavio najskuplji i taj se doslovno raspao kod demontaže nakon 7500km, što nema nikakve logike. Sada sam stavio polovni sa golfa 5 jer paše, al' opet isto sranje, a taj homokinetički je dobar, sad nemam pojma koja je božja mater?! Već me sekira taj auto. Odkako je kupljen ta lijeva strana kao da je ukleta... Još jedino nisam ležaj provjerio, al' nekako mi čudno da nakon cca. godinu dana ode ležaj, na desnoj strani sam mijenjao možda mjesec dana ranije ležaj kotača i to sam stavio prvi što su imali u trgovini, neki Optimal i taj dura, a sad ako je ovaj na lijevoj opet otišao, propucat ću se. Danas otišao u ovlašteni, ispričao im to sve, kaže meštar; "Ostavi ga tu i možda ćemo riješiti u roku od 15 dana." Oni bi mijenjali sve u kompletu na lijevoj strani sa amortizerom... Pa onda ako se riješi ako ne, jbš ovlašteni kad pljačka narod i zahebava... Pa sad ako netko ima ideju ili da je imao nekih sličnih iskustava, savjet, pomoć bilo kakva je dobrodošla. Ako se ovako nastavi ili ga uvalit nekome, al' to mi je jadno ili na dno dunava pa ko mu hebe mater.
  3. Haker_Ante

    Izmjena dizni 1.9 TDI/lagani remap

    Ima jedan kolega kod kuće par motora pa će mi iskopat dizne od 110-ke i dat' za par pivi. Onda remap kod drugog kolege i onda ako mi se dopadne i ako budem htio još, idem na sve il' ništa Čak sam u pregovorima da uzmem ovog divljeg pošto će mi uskoro trebat 2 auta.
  4. Haker_Ante

    Izmjena dizni 1.9 TDI/lagani remap

    @Josip Čuj imenjače, ovisi koliko zasvrbi Ne, što se tiče ovoga, postoji "problem". Nebi htio izvlačiti maksimum, koliko zbog čađe, toliko i zbog sebe, jer nekada povampirim za volanom Što se tiče samog remapa, ne tražim da dobijem mlazni pogon, nego nešto realno što mogu očekivati. Dizne bi stavio zbog toga što mogu dobiti veću snagu sa manjim drndanjem po ECU, a vjerujem kada se 205 dobro uštela ni ne dimi kao 186 na vrhuncu. E sada dolazimo i do skepse oko održavanja, što ga više goniš, treba češće održavanje, a ja ako bi izvukao maksimum iz tog nazovi "tuninga" isto tako bi izvlačio maksimum i u vožnji, a to se možda nebi svidjelo nekoj od komponenti. Baš sam prekjučer promijenio set kvačila pa sam sada miran što se toga tiče. Ali mislim da će biti kako Imenjak kaže, prvo vrh, pa onda do kraja A gospon Muha je? Lokalni tuning guru?
  5. Pozdrav narode. E ovako, skoro sam vozio koleginu četvorku koju je nedavno uzeo na neviđeno i na naše opće iznenađenje, auto je čipiran, malo žešće. Ne zna se s koliko snage raspolaže, ali vuče kao đubre. Ne znamo šta je rađeno niti išta, ali da iđe, iđe haha Vidimo samo nekakve čipove uštekane i kvalitetno odrađena kučišta za iste, dakle netko je vodio računa da to bude dobro odrađeno. E sad dolazimo do onog dijela. Moja četvorka je 66kw '98, ali je ubačena varijabilna turbina. Ja si već duže vrijeme kontam nabaciti neki remap, ali mi sve žao jer je motor odličan ovakav kakav je, tehnički prolazim bez problema što se tiče eko testa i čađe (0.05), ali uvijek čovjeku fali ono nešto. Sad meni pada na pamet ubaciti veće dizne za početak. Dakle, sa 110ks, to bi trebale biti .205 ako se ne varam, a kod mene su trenutno .186. Znači običan TDI sa varijabilnom turbinom, vjerojatno bi ga još malo trebalo naknadno dotjerati da ne dimi jako. Sad ako se odlučim za dizne, ne znam dali bi išao u dubioze remapiranja da mu vadim mast, ali da bi ga malo pojačao, bi. Dugo o tome razmišljam, a sada već intenzivno i sve sam bliže tome da nešto poduzmem. Našao sam čovjeka koji mi je voljan odraditi mapu, ima volje da se zahebava s tim, a i razumije se u to. Sad ono što mene zanima, iskustva sa ubacivanjem većih uložaka dizni. Vjerujem da je netko to već radio. Mislim da nekih problema nebi trebalo biti s ubacivanjem tih dizni. Naravno nebih išao na nikakve kineske zamjene i pi*darije. Ili bi baš uzeo nove, a ako uhvatim negdje možda neke dobre, sa polovnog motora skinuti, a to bi se dalo naći. Eto neka iskustva, savjeti, sve dobrodošlo.
  6. Pozdrav! U pitanju je Golf mk4 1.9 tdi 66kw '98. ABS lampica mi svijetli samo dok palim auto, znaci kod alnasovanja. Cim se auto upali, lampica se ugasi. To se pocelo desavati prije jedno 2 tjedna. Kod laganog kocenja se cijeli auto trese i volan se takoder trese, a papucica pulsira. Kod naglijeg kocenja se ne trese. Ne vuce u stranu. Diskove sam pregledao i sve je ok, nema brazdi niti su "jajasti" da negdje zapinje, a i relativno su novi jer su stavljeni u 7. mjesecu. Jedino sto meni pada na pamet je da je nesto sa senzorom ili nekim dijelom ABSa jer se ranije lampica nije palila prilikom alnasovanja. I dok se nije palila sve je bilo ok, nije se treslo. Kao da se abs pali prilikom laganog kocenja, ali mi dijeluje kao da je samo na lijevoj strani. Nekakve ideje? Znam da mi najvjerojatnije ne gine posjet mehanicaru.
  7. Haker_Ante

    Golf mk4 "trzanje" u leru

    Dobro, malo sam i ja možda fulao, ubiti ne prelazi 1000, pola cm ispod 1000 obrtaja.
  8. Haker_Ante

    Golf mk4 "trzanje" u leru

    Na leru uvijek konstantnih 900 obrtaja. Posnimiti ne mogu jer se ne dešava često, samo nekada, ajmo reći 1/10 puta. Češće se dešavalo samo kada mi je otpala remenica odnosno kada motor nije pogonio, alternator, klimu, servo tj. kada nije bio opterećen. A pitao sam i kod mehaničara, on veli da ne zna točno, al' može biti Bosch pumpa jer je kod nekih prije tako radio na leru stalno i ispostavilo se da je rotor bio pri kraju.
  9. Pozdrav dragi moji forumaši. Golf mk4, '98, 1.9 TDI, 66kW/90KS Zanima me dali mi netko može pomoći odgonetnuti što se dešava sa mojim Golfićem, naime, kad vozim sve je ok nema nikakvih simptoma i ostalog, samo kad ubacim u ler i "klizim", pred samo zaustavljanje auta na semaforu nekad se zna javiti kao trzanje motora, nije ni trzanje nego počne "sitno" raditi, nešto kao sitni tik, tik, tik, tik, tik. Traje koju sekundu i onda nestane. Prije goji dan mi je otpala remenica od alternatora (nije bila adekvatno pritegnuta, a u međuvremenu je blokirala pa je otpala) kad se motor rasteretio, znači kad sam odsjekao remen da mogu doći do kuće, na leru kad dam malo gasa tj. samo pipnem gas i pustim, krene tako sitno raditi, inače kao poljoprivrednik kažem da "zafrflja", samo kad je bio rasterećen znači bez mikroremena onda je tako manje više stalno frfljao u leru kad pustim gas, frflja par sekundi onda dalje radi fino. E sad ako treba još detalja kazajte. Moja dijagnoza i za što sam gotovo siguran da je, a to je Bosch pumpa, ne mora bit na izdisaju, al' vjerojatno je ona u pitanju. Možda i koja dizna zahebava, al' nekako mi je izglednija Boscherica. Da napomenem auto sada ima 250t km, al' siguran sam da je skidano pa ima i preko 300t km, ako dosad nije reparirana Bosch pumpa, možda bi bio red. Evo tražim drugo mišljenje pa da čujem, ako je netko imao sličan problem. Hvala unaprijed!
  10. Haker_Ante

    Golf IV flege

    Ehh, dragi moj narode nisam vam ja baš u ravnim krajevima tako da mi niskoprofilne gume i spušten auto apsolutno ništa ne znače jer auto često zbog posla ide i na njivu tj. ljetnim putem. (Ne obrađuje zemlju, da se razumijemo xD) Nebi ja ni mijenjao felge da mi zadnja nije iskrivljena i da me ne nervira u vožnji. Ne mislim uložiti 5t kuna u flege. Malo sam gledao vaše preporuke i nema felge po komadu da nije ispod cca 800kn. O onim Santa Monica da ne govorim 1200kn komad. Što bi Izet rekao "How yes no". A uz to i da hoću kupiti meni se ne sviđaju oni šarafi što strše kraj krakova. Pare nisu problem, al' opet neću bacat pare na stvari koje mi ne trebaju za moje potrebe. Da sam neki Ricer onda da, al' ovako ništa. Trenutno sam vidio ove - http://www.njuskalo.hr/alu-felge/alu-felge-16-5x100-4-kom-cijena-kompleta-1500kn-oglas-16276740 i solidne su mi i cijena je ok, još samo da bude slobodan dan i odem po njih. A i ove 205/55 su mi upisane u knjižicu pa se ne mislim još zahebavat sa prekucavanjem knjižice. U svakom slučaju hvala na savjetima i odgovorima
  11. Haker_Ante

    Golf IV flege

    Je, al' ja ovdje govorim zbog širine felge jer je ova moja čelična 16" 6J (Išao sam provjeriti) A ove flege koje sam gledao su širine 7.5J. 1.5" su šire. Šta onda? Jel trebam uzimati šire gume ili mogu ići nazad ove 205/55? Malo sam čitao po netu i nabasao na neke podatke http://www.tuneruniversity.com/blog/2011/04/wheel-tech-part-ii-size-matters/Evo ovo sam čitao i sad sam poprilici zbunjen... Zato sam i došao pitati vamo jer nisam upućen, a ovdje je fala bogu velik broj ljudi koji su stavljali felge na auto xD Najviše pitam zbog ovog dijela...
  12. Haker_Ante

    Golf IV flege

    Zanima me dali je pametno staviti 16" alu felge 7.5J na golfa 4. Sad trenutno imam čelične 16" 6J, 6.5J ili 7J nisam siguran. Trenutno su gore mišelinke 205/55 Uglavnom, jedna felga mi je iskrivljena i onda mi cijeli auto igra na određenim brzinama. Sad bi ja investirao u neke felge poštene, a opet nebi htio ulagati u ovjes, nego sad kako je. Dosada sam imao sranja sa ležajevima prednjim, kako promjenim jedan drugi nakon tjedana dana prozuji. To sam riješio, i selen blokovi zadnji su mi bili banana sad kad sam to izmjenjao, prednje gume su već popušile vanski rub dobrano, a dok nisam sredio selen blokove nije mi se ni isplatilo ići na optiku. A sad, opet kad želim uzeti nove felge ne isplati mi se ići na optiku sa ovim felgama i gumama, ako uzimam nove... Zanima me dali je bolje da uzmem neke 15" i uzmem si zimske gume 195/65 pa za ljeto nove ljetne ili ostavim ove čelične 16" za ljeto pa dokle dur, dur. Gledam da ne uzmem flege koje će mi shebat geometriju pa da bez izmjena u ovjesu ne mogu ni napravit optiku kako spada iliti uzalud bačene pare. Opet gledam da su 15" stock i ovjes je napravljen za njih tj. za 195/65R15 tako da mi je to još možda i najbolja solucija, ne pucam na felge da su neke wow i da budu čim veće, a profil što manji. Zanima me da je auto stabilan i siguran, a ne da tu moram razvlačiti gume i nezz ni ja šta pa svake godine kupovati nove jer ne mogu srediti geometriju. Ugl. Valjda ste shvatili šta mislim i šta me muči. Svaki savjet je dobrodošao
  13. Ako nekome bude terbalo... Ventilator klime za Golfa 4 paše sa Citroen Saxo dizela s klimom. Danas upasano jer se moj istopio i otišao motorić pa je ubačen ovaj od saxa (Nađen na otpadu) Nosač paše direkt na šarafe, po potrebi se prebaci ventilator sa četvorke ako je dobar ili od pasata. Prilikom postavljanja se stave distance (Čitaj matice) da ne struže o plastiku i to je to EDIT: Jeftinija solucija puno jer ventilator od tog saxa se nađe za 50 kuna na otpadu, a novi bosch ili neki drugi dođu 600 - 800 kn...
  14. Haker_Ante

    Golf mk4 škripanje prijenosa

    Čuje se samo u tim određenim uvjetima, al' nije to klasično škripanje kao kad pločice drže disk pa onako cvili. Ovo je baš kao da nešto riba. Jučer sam baš malo duže držao kvačilo na vagi kad sam šaltao iz 4. u 3. i ulazio u zavoj i dok god sam ga imao tako na vagi je ribalo. Iako se to ne dešava svaki puta, u početku se nije dešavalo, a sad zna sve češće. Da možda nije usfalilo ulja u mjenjaču ili nešto sa prijenosom da ne valja? Iako sve brzine šalta bez problema, zna nekad biti kad duže čekam na semaforu i ubacujem u prvu zna zakrčiti, al' to se sredi sa malo gasa prije ubacivanja. Pretpostavljam da se zaustavi puška mjenjača ili kako se to već zove. Al' ovo me sad baš zanima što bi moglo biti jer se samo u tim određenim uvjetima dešava i jučer je trajalo to ribanje dok god sam držao kvačilo na vagi.
  15. Pozdrav! Kad skrećem u desno s cca. 45 - 50 km/h i prebacujem iz četvrte u treću i puštam kvačilo, čuje se škripanje iz lijevog prenjeg predjela kao da lijevi kotač zariba, al' to se dešava samo kad tako skrećem pri određenoj brzini i da je zavoj kao kad se penješ na vijadukt pa ona petlja što ide. Ne znam šta je, a pari mi se na neki đavo u prijenosu?!