<TDI>

Član
  • Content Count

    4498
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    178

<TDI> last won the day on April 12

<TDI> had the most liked content!

Community Reputation

414 Excellent

5 Followers

About <TDI>

  • Rank
    R36

Profilne informacije

  • Ime
    Christian
  • Vozilo
    VW Golf 4 TDI (96kW) Champ Ed.

Recent Profile Visitors

18554 profile views
  1. passat5.5.5, to ti je najjednostavnije, da izvadiš radio i staviš neki drugi, možeš ga i preventivno izvadit (trebaju ti dva limena ključa) i vidjet kakva je instalacija, da nije nešto od nje pokidano, pa si odmah našao problem, a sa zamjenom riješiš dilemu da li su zvučnici ili sam radio. Skidao sam oplate i znam da je tlaka, imaju te nekakve drugačije kopče i tu sam se napatio dok sam skužio kako ih najbolje uhvatiti, a da se ništa ne potrga. Kolega je to počeo i samo su pucali, rekoh daj to meni jer sam baš netom prije nekoliko puta skidao svoje na G4 pa sam imao već iskustva, uglavnom, odnekud moraš krenut, samo od sebe se neće popravit, sretno. PeSti0018, ako ti se da, ali nije neka preša, pa bolje iskoristi vrijeme za odmor.
  2. Šteta, da je P&P bilo bi interesantno.
  3. Javi nam kojom fotkom, ako ti se da naravno.
  4. Mislim da imam jedan set ISOPHON visokotonaca stražnjih za G4 petora vrata, radili ih Mađari za VW ako se ne varam. Eh, sada A6, pa nema njih na svakom ćošku da mogu skidat dijelove, Passat B5.5 se još pokoji nađe, sada možda i više, pa ajd da prvo probamo ovaj Blaupunkt, kasnije prijeđemo na set od A6, ako bude prilike.
  5. U G4 sa trojim vratima išao je samo zvučnik pod oznakom (G), čak i oni koji su se ugrađivali odzada. Imam takav set sa stiroporom, uzeo od kolege ovdje sa foruma koji me uvjeravao da je to zvučnik za G4 sa petorim vratima, kasnije skužio da nije. Fali samo lim koji je dolazio kao nosač, stiropor je ovdje imao svrhu neke izolacije i dampiranja. Znači, zvučnici nisu bili isti za one sa trojim i petorim vratima, zašto, zna proizvođač jer ih je vjerojatno testirao i tako uštimao. Na fotki 4. ti je taj zvučnik (D) na stolu, baš je netko kod skidanja udario u kalot, za one koji ne znaju mislim na centralnu kapicu koja je isto nešto manjeg opsega od one na (G) zvučniku, srećom kolega ga je uspio srediti, skinuo ovjes, membranu, stavio novu kapicu, centrirao titrajnu zavojnicu i sve ponovno zalijepio, radi perfa još dan danas. Tada na otpadu je bilo samo nekoliko G4 i niti jedan nije imao stražnje, prednjih koliko hoćeš, pa sam svakako htio da taj zvučnik proradi, i opet me je izašao jeftinije nego da sam ga uzimao sa ebaya, usput i nešto od kolege naučio. Ista stvar ti je i sa visokotoncima, kod G4 sa petorim vratima, ista spika kao i kod ovog D zvučnika, dodali su kondenzator, dok ih prednji nemaju.
  6. Može biti, ako se oslanjamo na tezu gdje se ugrađivao, ali opet, test zvučnika na uređaju pa usporedba bi dala konkretan odgovor, bolji/lošiji i po čemu. Zvučnik pod kataloškim (1JO 035 411 D) je za Golf sa petorim vratima, što bi opet moglo značiti da je tvornički tako složen, da u prostoru daje takav zvuk. Nije ga bilo jednostavno pronaći jer ima hrpa Golfova koji nemaju stražnje zvučnike, (prednji su svi sa oznakom G), i ne da je samo membrana drugačija, sastav i oblik, vidi se po kvržicama, nego i ovjes koji je tanji, uz to ima i dodatni kondenzator na ulazu, pogledaj fotke, ali sve sam već to u temi pojasnio, izgleda da nitko ne voli čitati, samo gledat.
  7. Imam isto Philips kolekciju, prednji, stražnji i visokotonci, zajedno sa Philips 2DIN Multimedijom. Kada budem išao na auto otpad bacim pogled jer ima jednog Passata B5.5, sa kojeg sam skidao alarm i instalaciju, pa ću vidjeti ima li B ili P zvučnike, ako ima i da su u dobrom stanju možda ih uzmem, pa da vidimo ima li razlike, iako ovako na prvu mi se čini da je to sve isti klinac. Kolega koji popravlja zvučnike ima oscilator frekvencija, kada bi se odradilo malo testiranje do koliko gura Philips pa onda Blaupunkt, tada bi to bilo nešto konkretnije, ovako je to po meni dosta subjektivno.
  8. Da, oplata je i meni bila enigma ali sam mu skinuo jer ne idu baš lako kao u G4, držači imaju druge oblik pa se treba pripaziti kod skidanja jer puca plastika samo tako. Kolega je oba zvučnika popravio, lijevi magnet od zvučnika je pao u vrata, desni je sjeo na zavojnicu ali u pravilu se to ne isplati jer jeftinije se prođe nabavkom isto takvog u boljem stanju, a tih na auto otpadu ima more. Po meni ne treba se zamarati sa nekom drugom markom, nabavi set takvih, ugradi i vozi, to su dobri zvučnici i fino rade, naravno ako je do njih, a to se može jedino saznati kada se oplata skine i pogleda.
  9. Skini oplatu od vrata pa pogledaj magnet odzada na tim zvučnicima, tvornički su oni zalijepljeni pa sa vremenom ljepilo popusti i magnet se spusti na zavojnicu i tu dolazi do problema. Bio kod kolege koji popravlja zvučnike i baš imali takav slučaj na jednom Passatu B5.5 da su oba prednja bila u takvom stanju.
  10. Sve pet, mislio sam da ga imaš pa bih ga samo arhivirao kao što sam već spomenuo, nisam imao nikakvih drugih planova s njim, ove druge imam, kao i HEX Editor HxD kojeg koristim na C64 kada mi zatreba, zadnji put kad sam slagao SD karticu na SD2IEC s njim. Skinuo i ovaj što si spomenuo XVI32 da bacim pogled na njega. Da, program kw1281test je od Grega, on ga razvija i nadograđuje kada može i kada ima donatora za sat, svaka čast na njegovom trudu i što je voljan podijeliti ga, nisam ga isprobao ali ima vremena. Budem bacio pogled na OLX.ba, ali kao što rekoh (1J5 920 846 C) bi mi najbolje sjeo. Gledam malo i ima ih na eby.de ali su im cijene od 250-300€, dosta skupo, nije mi nikakva frka pa kada naleti, naleti i da je ipak cijena povoljnija. Hvala obojci na savjetima i da ste voljni pomoći kada dođe vrijeme.
  11. Skupljam, htio sam ga negdje skinuti samo da ga imam, zato pitam, ovo drugo mi je jasno da ide VAG Commander-om, nešto kw1281test ili Dash DumpEditorom, ova dva zadnja spomenuta imam skinuta. Paše Kutina, mogu se provozati pa se nađemo, sjednemo i ohladimo negdje ako bude prilike oko spomenutog sata.
  12. Baš si na pravog mehu naletio, gdje ga samo nađe i roman od posla, ali bitno da je sve na kraju sjelo i da štete nema, nezaboravno iskustvo.
  13. Pun pogodak, (1J5 920 846 C) je ono što tražim, mislim da sam ovaj kataloški i nekoliko fotki od sata već arhivirao, pa kada mi trebaju podaci samo otvorim mapu i vidim što me zanima. Nije mi hića, kad naiđe, naiđe, ni lova nije toliko upitna, bitno da je u dobrom stanju, sve ostalo opušteno. Već poduže sam si mislio napraviti testni stol, uzeti jedan polovni taho od G4 pa si složiti stolno napajanje 12V DC i spojiti ga. Imam kompletnu instalaciju od OBD porta, a ostalo još skinem sa satom kojeg planiram uzeti, neki VDO u dobrom stanju pa neka bude i za rezervne dijelove nije problem i onda se malo poigrati sa iščitavanje podataka iz EEPROM-a iz sata i svega ostalog, nadam se da ću to stići srediti. Preko zime imam više vremena za razne popravke i ostale hobije. Hvala dečki što ste voljni pomoći, kada dođe vrijeme pokucam ovdje. Peđa, piše ti uz osobne podatke ispod avatara odakle sam, Virovitica, ali ne brini kao što sam rekao nije hića ali zato tražim ovo što mi odgovara. Gorane, skupljam razne VAG programe, imam ih već podosta ali ovoga nikako da ulovim. Na MMH Auto Kinez traži jednokratnu uplatu od 10$ pa odustao od registracije, a ni ostali forumi nisu bolji. Tražim program IMMO Universal Decoding 4.5, a ovi likovi sa DK neće nitko, iako su ga masovno skidali kada je jedan stavio, baš ne forumski do jaja, pa ako ga imaš pošalji mi ovdje ili privatno, kako god. Stavio bi kasnije sve skupljene VAG programe u temu kada budem imao vremena pa da bude forumski kako spada.
  14. Ma svejedno, bilo bi lijepo da predstaviš Boru u projektima kada si već ovdje na forumu, pa laganini postaš što se radilo, valjda ćeš se vremenom dat nagovorit. Nisam ni ja neki Low Rider, moj ostaje do daljnjeg kako ga je tata VW složio. Ganjam ipak od Bore/Golf 4, ne da mi se petljat sa Passatovim iako sam ga vidio na otpadu, ali je polu Fis pa sam ga zaobišao. Gone In 60 Seconds OST - War - Low Rider
  15. Eh, baš bi mi sada dobro došla pokoja fotka da vidim taj Alan Ford uradak. Naći ću već nešto, ima nekoliko ventilatora ali treba vidjet koja debljina, veličina i kako sve to odigrat i pričvrstiti. Zašto ne otvoriš temu u projektima i predstaviš svoja kolica, pa malo pomalo ono što si radio, jer šteta, sve to bi nekome bilo korisno, ovako nikome, osim tebi koji si sve to napravio. Da li je ovo tvoja crvena Bora na avataru? Hvala na informaciji oko cijene rabljenih satova i predloženoj pomoći, za sada ću prvo vidjeti koliko ovaj traži na auto otpadu pa onda vidjet što dalje. Lik je meho, samo ga motori zanimaju, a ja uvijek dolazim po instalaciju, već zna kada zovem, pa možda povoljno uzmem jedan.