brada

Član
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About brada

  • Rank
    SDI
  • Birthday 05/24/1990

Profilne informacije

  • Ime
    Joesf
  • Vozilo
    VW Golf 4
  1. brada

    Golf 4 ugradnja novog radia

    da li mogu zamijeniti te zice na mom ISO adapteru ili ih bas moram mijenjati na konektoru iz auta, mislim da ce efekat biti isti valjda? koja opcija je laksa?
  2. brada

    Golf 4 ugradnja novog radia

    + zaboravio sam napisati, i ovaj novi radio ali i originalni kasetofon je moguće upaliti kada je auto ugašeno (bez kljuca i bez kontakta), zar ne bi trebalo da radio uopste nema struje kada je auto ugasen?
  3. brada

    Golf 4 ugradnja novog radia

    hvala druze, uspio sam izvaditi radio i ubaciti novi, a sto se tice tog pina 3 na mom konektoru za napajanje su vec izbaceni neki pinovi tako da su ostali samo pinovi 4,6,7,8 cini mi se, imam jos par pitanja radio ima tipku za paljenje/gasenje, ali kada ugasim auto i izvadim kljuc radio nece da se ugasi, tacnije prestaje da pjeva ali i dalje ostaje upaljen, kako to mogu podesiti? nakon gasenja radia na displeju se prikazuje vrijeme (sat), displej je ugasen ali u pozadini ostaju brojevi, da li to mozda dodatno trosi akumulator?
  4. brada

    Golf 4 ugradnja novog radia

    nisam slikao vlastite konektore vec sam sliku nasao na yt (http://i.imgur.com/97R3iIp.jpg). Na videu su prikazani konektori beta kasetofona a to je isti onaj koji je u mom autu, pretpostavljam da su isti konektori u pitanju? btw. da li postoji jednostavan nacin za vadjenje beta kasetofona, nemam originalne kljuceve za radio i pokusao sam nesto ovako (https://www.youtube.com/watch?v=XqNvhGTyT4c) medjutim nisam uspio, postoji li jednostavnije rjesenje za to?
  5. brada

    Golf 4 ugradnja novog radia

    Ne razumijem tvoj odgovor druze, koji konektor od vw-a ima ih vise (barem na gornjoj slici je tako prikazano)
  6. Pozz svima, skoro sam kupio neki jeftini auto radio i zelio bih da ga ugradim umjesto originalnog VW kasetofona (beta). Dakle radi se o vozilu iz 2002 god (vjerovatno nema nikakve razlike na malo starije/novije), vozilo posjeduje climatronic na dnu, beta kasetofon iznad njega dok je gornji slot prazan (nema cd playera). Također, auto nema nikakvih pojačala i sve na njemu je originalno, dakle standardno ozvucenje. Ono sto me zanima jeste kako da spojim novi radio sa konektorima iz vozila. Uz radio sam dobio i neki euro konektor (http://i.imgur.com/FDVDAn3.jpg) gdje se donji kraj ušteka u radio a gornji je ostavljen za te konektore (http://i.imgur.com/GlqZ0hx.jpg)... Na ovom gornjem dijelu se nalaze samo 4 pina a ostali su izvadjeni (valjda su to za napajanje?) a evo kako izgleda dijagram (http://i.imgur.com/tEOr3K1.jpg)... Ono sto me zanima jeste koje konektore iz auta tj. sa originalnog radia bi ja trebao ubaciti na ovaj euro konektor, a konektori su na ovoj slici (http://i.imgur.com/97R3iIp.jpg) - slika je sa youtube ali pretpostavljam da su isti konektori jer je isti radio. Ono sto me zbunjuje jesu 3 konektora sa prethodnog radia a na ovom euro konektoru ima mjesta samo za 2 (barem kako ja vidim), dakle koje bi trebao da ubacim? Unaprijed hvala