goran98

Član
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About goran98

  • Rank
    SDI
  • Birthday 07/24/1947

Profilne informacije

  • Ime
    goran
  • Vozilo
    Golf 7 TDI

Recent Profile Visitors

1261 profile views
  1. goran98

    Preskup redovni servis

    Stvar je u tome što ovlašteni serviseri stavljaju Longlife ulje , a istodobno nas "tjeraju" da mijenjamo to ulje svake godine jer je kako oni kažu Golf do 2017. mora mjenjati ulje svakih 15tkm ili jednom godišnje jer je tako odlučio uvoznik. Rekli su mi ako želim fleksibilni servis da će napisati napomenu da se to radi na moju odgovornost :-) Pa za koga je onda taj fleksibilni servis....samo za vlasnike Golfova u Njemačkoj!? Očito!
  2. goran98

    Preskup redovni servis

    Evo samo jedna informacija glede redovnog servisa za Golfa u Hrv. U jednom ovlaštenom servisu su mi rekli da Golfovi do 2017. moraju vršiti redovan servis (izmjena ulja) svakih 15tkm ili 1 godina, a oni nakon 2017. mogu svakih 30tkm ili 2 godine! Jer kako kažu ...tako je odlučio ovlašteni uvoznik iz Hrv. Znači mi se moramo povoditi za onim što odluči ovlašteni uvoznik a ne tvornica!? Zar mislite da je neka drastična promjena na motorima nastala nakon 2017. pa oni mogu dulje voziti sa starim uljem...ma moš mislit!!!!
  3. Golf VII 1,6 tdi 2015. Ako jeste zanima me gdje i koliko je koštalo i kakav je rezultat. Ispričavam se ako je taj upit već bio u prošlim postovima ali ja nisam ovako na brzinu našao.
  4. Neće se voziti cca. 6 mj. Ostalo je u tanku oko 10 lit. Prije sam uvijek punio do vrha i tako ostavio auto ali mislim da je to besmisleno. Čak vjerujem da to gorivo koje je dugo stajalo više nije baš dobro...ali nisam siguran.
  5. Kao što i sam naslov kaže jeli potrebno napuniti full tank gorivom ako se auto neće voziti par mjeseci. Radi se o dizelu. Ja inače to uvijek radim ali se pitam dali je to zbilja potrebno i neophodno?
  6. goran98

    Baterija ključa

    Prijatelju... u Porscheovim servisima i voda za stakla košta kao Malvazija od Kozlovića
  7. goran98

    Baterija ključa

    A ja mislio da je to neka specijalna VW baterija koja se mora na servisu mijenjati Hvala
  8. Danas dobio poruku na displeju "zamjeniti bateriju ključa" pa me zanima dal je potrebno to odmah mijenjati odnosno dal će baterija riknuti danas sutra ili to još može potrajati. Imam još par mjeseci do servisa pa bi to tada obavio. Uglavnom imate li kakvih iskustava sa tim baterijama?
  9. goran98

    Preskup redovni servis

    U pitanju je 2.servis na 30tkm. Vidim da si ti radio servis u Auto Hrvatskoj u Karlovcu koji su puno povoljniji od Porschea u Rijeci! Mislim da bi slijedeći servis mogao obaviti u Karlovcu.....
  10. Redovni servis na Golfu 1.6Tdi platio sam 1500kn u ovlaštenom servisu. Samo je promjenjeno ulje i filtar. I to je sve! Realno takav servis nebi smio biti skuplji od 1000kn pa čak i u ovlaštenom servisu. Jer taj posao u neovlaštenom servisu ne košta više od 600kn. I sad će se naći pametnjaković koji će reći...pa kad imaš 150-200tkn za Golfa onda možeš davat i 1500kn godišnje na famozni servis koji je jebeno precjenjen! Ali svaki normalan čovjek se mora zapitati zašto poklanjamo novac tako olako..povodeći se mišlju kako smo sigurniji ako servisiramo auto kod ovlaštenih "lopova"... Zanima me do koje starosti auta ste odlazili kod ovlaštenog servisera?
  11. goran98

    Golf 7 - prvi servis

    Ok...onda idem na servis...
  12. Golf 7 kupljen novi u kolovozu 2015.god. Sad ima 8500km...malo vozim jer sam pomorac. Ali na displeju mi je već počelo davati upozorenje za promjenu ulja zato jer je prošla godina dana. E sad malo mi je glupo mjenjati ulje na 8500km. Inače u knjižici stoji da se mjenja na 15000 ili nakon godinu dana. Mislim da ulje u godinu dana ne izgubi toliko na svojstvima i kakvoći da ga je potrebno mjenjati ako auto nije prošao veliku kilometražu. Što Vi mislite i što biste napravili?
  13. goran98

    Touch-up korektori u boji

    Ja sam inače specijalac za parkirat...u auto garažama odem na najniži nivo koji obično bude poluprazan samo da budem sigurniji za svoj auto, nikad ne parkiram jako blizu drugog auta...ali evo jučer mi nije bio dan i kreten me sjebao...došlo mi je da vrištim kad sam vidio. Druga je stvar kad zajebeš svoj auto vlastitom greškom....znaš da si kriv i lakše ti je .....ali kad te sjebe kreten zbog nemarnosti....e onda mi dođe za poludit!
  14. goran98

    Touch-up korektori u boji

    Evo friška informacija za cijenu Lackstift Seta u salonu Porsche Rijeka je 110kn. Jučer kupio. I još jedna "sitnica"....to sam kupio kako bi popravio dvije točkice na prednjem braniku. Isti dan u popodnevnim satima me na parkingu neki neznani kreten ogrebao svojim prednjim branikom po mojem zadnjem braniku...i eto sad moram kod lakirera......šta ti je život...
  15. goran98

    Touch-up korektori u boji

    I koliko košta taj komplet? Nisam znao da to drže u ovlaštenom servisu.