VWTDI

Član
  • Content Count

    700
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

VWTDI last won the day on October 28 2019

VWTDI had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About VWTDI

  • Rank
    GTI
  • Birthday 04/03/1987

Profilne informacije

  • Ime
    Srdjan
  • Vozilo
    VW GOLF IV TDI,Mercedes-Benz W204 2.2 CDI 170PS

Recent Profile Visitors

3411 profile views
  1. VWTDI

    golf 6 gtd egr problem

    Ne bih se složio da je atmosferski dizel trom imao sam Forda Escorta 1990. godište,kupljen 1992. u Austriji, nijedan auto nije mu bio do koljena,imao sam i Golfa 2 GTD 1995 crne boje uvezen iz Austrije imao je i Webasto ali zbog papira nije se mogao carniti,Ništa nije bio brži i bolji od Forda i mislim da je to bio najbolji motor u to vrijeme Fordov 1.8D nije bilo minusa da nije mogao upaliti,jedno sam dobro zapamtio, pun auto uz Dabrac kad se krene prema Banja Luci 160km/h .Golfa smo prodali i uzeli VW T3 1996 godine , najviše zbog prostora jer bila su to teška vremena.I da Ford smo prodali 2005 moram priznati lošu limariju su imali i bili su skupi na djelovima a danas bih opet prije uzeo VW nego Forda novi Fordovi motori su nula.. A to je tacno da smo svi vozali benzince,Fiće,Yugo,Lada itd.. ali to je sve trošilo i po 10 i vise litara
  2. VWTDI

    dpf lampica

    Mercedes je to ,isti motor imam u C klasi W204 samo 125kw nikakvih problema sa DPF nisam imao jednom sam cistio EGR i to je to.Najviše kilometara sam prešao otvorene vožnje 330.000km na satu.
  3. VWTDI

    Golf 4 problem sa kazaljkama

    Veoma zanimljiv kvar,nije mi se to desavalo na bivsem Golfu. Koje je godište Golf?
  4. Baš sam gledao sad u temi, jeste 2000. AJM oznaka motora Da li ti motori imaju relej 109? Čitam da je moguće da motori sa AJM oznakom imaju relej 109 kao on kontroliše ECU i da u releju znaju otići terminali 87 i 30 imaju prevelik otpor kada se pokuša upaliti motor. https://uk-mkivs.net/topic/527962-mkiv-golf-pd115-ajm-wont-start-help/
  5. Kod tebe je 2000 g.p G4 jel tako?
  6. Definitivno je do dovoda nafte,vergla da navuče goriva pa onda sastavi. Šta bi sa onim što sam ti govorio da probaš ono sa snimke,štaviš providna crijeva,jesi li probao?? Jesi li probao da parkiraš auto na nekoj uzbrdici,pa onda da probaš upaliti?
  7. Ne vjerujem da je do alternatora
  8. Možda te zeza EGR ventil,ostane klapna zatvorena??
  9. Na mom bivšem G4 je dolazio ovaj noviji,ne vjerujem da ima neke razlike u performansama.
  10. Naspem LM aditiv na pun rezervoar,i primjetio sam manju potrošnju za oko pola litra na autoputu,i nešto uglađeniji rad motora ili je to placebo efekat nisam siguran.
  11. Uredu je ako ne puštaju naftu,da li si provjeravao da li je motor u fazi paljenja? nekako mi djeluje kao da je to u pitanju.
  12. Od početka sam govorio da ne diraš glavu motora,da li opet isto dugo vergla pa onda sastavi? Ništa neceš dobiti stavljanjem polovne glave može biti u gorem stanju nego tvoja,pa je moraš raditi i opet troškove imaš. U kakvom su ti stanju crijeva od filtera goriva do motora? ispucala?
  13. Ne, auto kad je ugašen polugica stoji skroz gore i guraš je prema dole. Kad se auto upali polugica se skroz sabije do dole i kad daješ gas penje se prema gore.
  14. Izgleda da je prljava geometrija ili akturator na odredjenom djelu zašteka,nema šta drugo da bude jer i ja sam imo taj problem i bude baš neugodno kad auto neće da povuče ako je kazaljka ispod 2000 o/min. Moj bivši G4 ALH je vukao odlično u bilo kojem stepenu prenosa iz niskih 1500 o/min,taj problem je najviše izražen kako je kolega rekao u gradskoj voznji kad treba da se na kratko ubrza pa poklopiš gas a ono ništa. Savjet jedan kad ti je hladan motor (ugašen) ,probaj rukom da pomakneš onu polugicu turba,odmah ćes vidjeti da li je tu problem ili ne