vsimi19

Član
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About vsimi19

  • Rank
    SDI
  • Birthday 05/17/1972

Profilne informacije

  • Ime
    Valter Šimić
  • Vozilo
    Passat variant 2.0 tdi DSG 2006

Recent Profile Visitors

806 profile views
  1. Za passat karavan koji ima vodilice u prtljažniku. Od 2005 pa na dalje neznam ba do koje godine.(mislim da pae i za audi) 1 Aluminijska pregrada. 4F9.860.378 1 Pregrada od rastezljivog platna koja je u rolu izvlači se koliko je potrebno. Za rolo neznam br. 4 Zakačke 4F9.863.539 Dodaci služe za fiksiranje tereta da ne plee po prtljažniku. Sve kao novo stojalo u garaži 0915583228 Slike aljem na viber i whatsApp.
  2. vsimi19

    Uljna pumpa 2.0 TDI BKP

    Pozdrav.Evo nakon dužeg vremena skinut karteru i izvađena osovina.U mog je išla krača i ova ova koja je bila gore nije bila potrošena a auto je prošao 200000 tkm.Bila je malo načeta a majstor kaže da je mogla bez problema još 100000 tisuća i više proći. Ok
  3. Evo sad kako je malo popustila zima ne pali se vise žuta lampica električne ručne. Ba ću pratit sad kad opet dođu minusi dal će se upaliti.
  4. Dali prilikom zamjene prekidača električne kočnice treba odspojiti akumulator ili može ostat spojen. Posto majstor kad je mjenjao prekidač nije odspojio akumulator.
  5. vsimi19

    Follow me home golf6

    Ja u mom passatu 2006 highline to mogu sam namjetati. Mogu podesiti koliko sekundi da svijetli a mogu i isključiti tu funkciju. U MENU uđem tako to stisnem dugme i držim ga stisnuto 3-4 sek.Dugme je na ručici za brisače i BC.Mogu i jezik mjenjat i ima jo dosta nekih drugih funkcija kao jačina unutarnjeg osvjetljenja itd.
  6. Ma promijenio pa ak se bude deavalo isto i sa novim termostatom onda barem neću vie obračat pažnju na to. Znat ču da je to normalno. Do sad nisam nikada imao dizela u mom vlasnitvu a dosta auta sam vozio samo to su bili benzinci i kod njih mi je kazaljka temperature uvijek bila fiksno na 90 neovisno dali je vrijeme hladno to kest u minusum A i sad imam jo audi 3 2005 god.1.6 benzinac i temperatura jednom kad se digne na 90 tu stoji cijelo vrijeme.
  7. Gledo sam to. Sutra zovem ovlateni pa da me naruče za dijagnostiku.
  8. Passat 2006 god. 2.0 tdi 16v BKP motor. Evo da ne otvaram novu temu. Danas promijenio termostat i stavio novi antifriz. Odlučio sam se na promijenu poto mi je temperatura kod laganije vožnje to jest kad se sputam nizbrdo znala past sa 90 na 75-80 i čim dođem na ravnicu i malo gasa opet se digne na 90.I kad stojim 5 minuta na mjestu i pojačam grijanje isto pada do 75-80 Čim ugasim grijanje ona se opet digne na 90. Ali nikad mi temperatura nije pala ispod 75 Bio kod par majstora jedan kaže da je to normalno a drugi da treba biti fiksno na 90 i da nesmije padat. Pa sam se tako odlučio na promijenu termostata.Uzeo sam WAHLER kat.br 3472.87D Kupljen u Intercarsu i plačen 156 kn. Tako da javim nakon par dana kako se kazaljka ponaa.
  9. Greka je bila 02443 - control head Prekidač je Febi kat.br.broj koji sam napisao.Kupljeno u Intercarsu 150 kn. Ma morat ču se naručiti u ovlateni pa nek oni to rijee. Nervira me jer svako jutro kod prvog paljenja auta zasvira bip bip 2 puta i ostane svjetliti.Ako ne koristim ručnu cijeli dan, lampica svjetli cjeli dan. Ako ujutro aktiviram ručnu automatski ugasi lampicu i prekidač normalno funkcionira na svaki dodir. A ručna preko dana normalno funkcionira.I navečer ne aktiviram ručnu i opet unutro se upali lampica. Jel moguče da se lampica zbog hladnoče upali...
  10. Evo danas kupio prekidač i montirali kod majstora ali nakon montaže prekidač ne reagira na dodir i blica non stop crvena lampica ručne i žuto P(prekriženo P) sve na km satu bez zvučnih signala.Kupio sam prekidač 3CO 927 225 C. A kod mene na starom prekidaču je zadnje slovo je B. Tako da sam vratio stari gore i sve opet normalno radi.Dali možda postoji način kako se mjenja prekidač. Moj problem je kao to sam naveo u prvom postu u tome da ujutro kad upalim auto u instrument tabli svijetli nonstop lampica prekriženo P. Nakon ta stisnem prekidač ručna normalno radi i vie se žuto P ne pali.Sljedeće jutro opet ista priča iako preko noči ne povučem ručnu žuta,nakon paljenja auta lampica svjetli non stop dok ponovo ne stisnem prekidač ručne. Majstor kaže da trebam u ovlateni da oni valjda neto preko kompa obnove.
  11. vsimi19

    Uljna pumpa 2.0 TDI BKP

    Dali je na Audiu mjenjao samo osovinu ili je dao modul na sređivanje. Danas mi stižu te osovine koje sam naručio u vw servisu (uzeo sam dužu i kraču poto po vin broju nisu bili sigurni koja ide)pa idem kod majstora da skinemo dole karter pa da vidimo kolko je potroena osovina i dali je modul dobio lufta u ležitu osovine.
  12. Evo jutros opet isto. Hvala na informaciji da postoji mogučnost da blokira.Sad dok ne rješim neču više aktivirat el.ručnu da ne blokira pa da bude cipelcug.
  13. To modul flashati dal to ide preko dijagnstike ili..... i kolko to košta. Ne kužim se baš u ove novije aute i ta elektronika mi nije baš nešto u šta se kužim. A dali na dijagnostici baš točno kaže grešku da je prekidač riknuo. Ili nije baš tako preçizno.