marko11

Član
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About marko11

  • Rank
    SDI
  • Birthday 02/01/1991

Profilne informacije

  • Ime
    Marko
  • Vozilo
    VW Golf 1.6 TDI 66kW

Recent Profile Visitors

833 profile views
  1. marko11

    Golf 6 - poklopac motora

    Rješio sam problem, nije pukla opruga, već je mehanizam brave zahrđavio. Rješenje problema: uzeti WD40 i našpricati mehanizam, ako to ne pomogne, skinuti prednju masku, odšarafiti 3 šarafa koja drže bravu dići ju i našpricati s WD40 donju stranu brave. Prilikom dizanja brave obratiti pažnju na senzor otvorenog poklopca, treba ga odštekati (pored desnog fara kada se gleda prema autu) i otpustiti kabel kako bi brava mogla izaći. Ja to nisam napravio i pukao mi je kabel koji vodi u senzor. Zanimljiva stvar je ta da mi se uopće ne javlja nikakva greška da poklopac nije zatvoren, što dovodi u pitanje zašto je tome tako. Pa ako netko zna nešto više o tome senzoru, jel on ima bilo kakvu funkciju ili nema, molio bih da napiše, da ne kupujem nepotrebno novi senzor, a u slučaju problema i dalje mi ništa neće signalizirati. Slična stvar o tome da senzor ništa ne signalizira se raspravljala ovdje, ali bez ikakvog suvislog zaključka:
  2. Na Golfu 6 poklopac motora se ne želi zatvoriti iz prve, već ga moram zalupiti 5-10 puta da uhvati. Gumene odbojnije sam zašarafio do kraja, no nema razlike. Neka ideja što da probam namjestiti / zamijeniti?
  3. Promjena cijene -> DESNI-UNUTARNJI, prodajem ga za 100 kn. Ostali su prodani.
  4. Promjena cijene -> DESNI-UNUTARNJI, prodajem ga za 130 kn. Ostali su prodani.
  5. Jel ima netko u blizini Zagreba / Čakovca tko se time bavi? Karlovac mi je baš van ruke. Ako ovako ostavim kako je, da li bi mogao imati veće neke probleme u budućnosti ili?
  6. Tako je, periodično grebanje. To cijeli kompresor klime treba mijenjati ili neki remen / lager ili nešto takvoga? I jel to veliki posao?
  7. Pozdrav, na Golfu 6-tici događa se već cca 1 godinu neko čudno zujanje, nekad apsolutno ništa, nekad jedva primjetno, nekad jako. Naravno kad dođem kod mehaničara nikad se ništa ne čuje. Ovog puta sam uspio snimiti zujanje, pa molim ako može netko preslušati ova dva videa i ako ima iskustva napisati što bi to moglo biti. Zujanje se događa neovisno o tome da li auto stoji na mjestu ili se vozim. Kako ubrzavam, zujanje se ubrzava također. Kada isključim klimu zujanje prestaje, no nekad se čuje i sa isključenom klimom. Puno hvala!
  8. Ostao je još samo: DESNI-UNUTARNJI, dajem ga za 200 kn.
  9. VW Golf 6 - stražnji farovi / svijetla - ORIGINAL VWMoguća prodaja po dijelovima.Ako uzmete sve moguca korekcija cijene.Osobno preuzimanje u Zagrebu ili ČakovcuFarovi su ORIGINAL VW - Valeo! Farovi su skinuti sa VW Golf 6, iz razloga jer su zamijenjeni sa LED farovima (pogledajte sliku).Farovi su klasični za Golf 6, nisu zatamljeni ni ništa takvoga.Farovi su potpuno ispravni sa svim kopčama, nosačima žaruljica i žaruljama.Svi farovi su u odličnom stanju, osim lijevog unutarnjeg kod kojeg se u unutrašnjosti vidi malo nečistoće (pogledajte na slici).Farove prodajem po cijeni:- lijevi vanjski: 350 kn- desni vanjski: 350 kn- lijevi unutarnji: 120 kn- desni unutarnji: 220 kn Slike možete pogledati na Njuškalo oglasu: https://www.njuskalo.hr/farovi-svjetla/vw-golf-6-straznji-farovi-svijetla-original-vw-dijelovima-oglas-30051220
  10. marko11

    Filter zraka - VAG 1J0129620

    Jedan kolega mi se javio na forum i rekao je da je to filter za Golf 4.
  11. Prodajem filter zraka koji sam kupio u trgovini za Golf 6 (tako mi je trgovac prodao), ali ne odgovara za njega. Evo naziv filtera: VAG 1J0129620 pa ako nekome treba neka se javi da se dogovorimo. Osobno preuzimanje može u Zagrebu ili Čakovcu. Evo slika: https://ibb.co/HtgTtwC https://ibb.co/HrdkjXY https://ibb.co/CBSm3T9
  12. p.s. Auto je kupljen prije 6 mjeseci. Ne znam da li je auto imao i prije problema, a i nema smisla da pitam tog lika od kojeg sam ga kupio jer ce reci da nije bilo problema ...
  13. Danas sam bio na vracanju sw i danas je izvadena ona plastika ... performanse su mu sada bolje (nakon kretanja znaci 2-3-4), ali sto se tice kretanja je sad rekao bi cak mrvu i gore nego je prije bio, a i oscilacije su sada vece ... Prvo je vracen sw tik prije dieselgate updatea, i onda je vratio jos malo stariji sw ali nije pomoglo ... imas neku ideju tko bi mogao imati iskustva sa ovim problemom? Povecali smo i ler gas za 50 ali nista sa tim nisam dobio .. i dalje oscilira ...
  14. Imam problem koji već dulje ne mogu riješiti, a svi majstori kod kojih sam bio kažu daj više gasa i problema nema, da slažem se sa njima, ali postoje situacije di je glupo kretati sa gasom već je elegantnije krenuti samo sa kuplungom. Auto: Golf 6, 1.6 TDI 90 ks, 2010 godište, 165 000 km Problem: Kada krećem iz mjesta (0 km / h) dosta često mi se auto ugasi, ako mi se ne ugasi tada imam osjecaj da se skoro ugasio (ako dodam gas tog problema nema). Smatram da se to događa zbog šamaranja sa okretajima gore dolje. Kada krećem, okretaji se dignu, no ja još nisam otpustio kuplung do kraja, oni odu prema dole te se relativno brzo opet vrate pema gore. U tom periodu kada okretaji odu prema dole, meni se auto zna ugasiti. Nakon što auto jednom krene, tj. kuplung je otpušten do kraja u svim ostalim slučajevima prilikom mijenjanja brzina sve radi savršeno, npr. ako ga iz druge stavljam u prvu, to će proći savršeno, znači problem je samo kad krećem iz 0 km/h. Ako se vozim u koloni koja ne staje i stiskam i otpuštam kuplung u prvoj isto radi savršeno. Stavljen je SW iz 2014. godine te je iz auta izvađena ona plastika koju su stavili u servisu da ga "poprave" zbog dieselgatea. Evo link videa koji sam snimio što mi radi sa okretajima: Znači sve što ja tu radim je krećem nekoliko puta iz mjesta, ne dodajem gasa uopće i lagano otpuštam kuplung (4 puta lagano krećem, 5. put mi auto crkne). Da li netko ima ideju što bih morao promijeniti da taj problem riješim?
  15. marko11

    Golf 6 - Vanjski retrovizor

    Ja do tih postavki nikad nisam uspio dođi ... što god stisnuo tj. pratio upute nikako da uđem u njih ...