mur3633

Član
  • Content Count

    1423
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    61

mur3633 last won the day on March 12

mur3633 had the most liked content!

Community Reputation

192 Excellent

5 Followers

About mur3633

  • Rank
    VR6
  • Birthday August 4

Profilne informacije

  • Ime
    Goran
  • Vozilo
    Golf 4 TDI Sport Ed.

Recent Profile Visitors

6180 profile views
  1. mur3633

    Gume

    Kod nas je GY 97€ po komadu, PS5 118€. Razmisliću još svakako[emoji4] Sava UHP je trenutno na Sharanu u 235/45 R17, guma je prosjek, mada za cijenu po kojoj se prodaje je sasvim ok.
  2. mur3633

    Gume

    Iskreno da ti kažem nešto sam sit od tih jeftinijih guma. Svakako uzimam gume jednom u 5 godina, pa bih onda gledao da uzmem najbolje i da sam miran.
  3. mur3633

    Gume

    Sve 4 Hifly trenutno. Dobio sam ih na poklon, bile skoro nove. Po kiši dobre za poginuti ili ubiti nekoga, a po suvom tu i tamo. Ovo pričam za period dok su bile nove. Sad kad su potrošenije, odlične su da se spale na nekog BMW sa zadnjom vučom. [emoji23] U globalu, za neku penzionersku vožnju odlične, za malo oštriju vožnju nikako. Što se tiče Contija, ne znam, na Sharanu mi nisu baš ostavile neki prelijep utisak, bile su CPC5 u dimenziji 215/55 R16 97W XL. Brzo su se potrošile, a grip je bio tu i tamo, osrednji.
  4. mur3633

    Gume

    Šta biste uzeli u dimenziji 225/45 R17 za ljeto? Razmišljam između Goodyear Asymmetric 6 i Michelin Pilot Sport 5, s tim što me zanimaju isključivo performanse na suvom. Kišni uslovi su nebitni. GY na skoro svim testiranjima prednjači, a opet Michelin je Michelin i to Pilot Sport izdanju. I da li da idem na 91Y ili 94Y XL za Golfa 4 TDI? Ponegdje pročitah da XL guma ima bolje držanje u krivinama i da je dosta kvalitetnija od obične.
  5. mur3633

    Passat b5.5 problem tvornički zvučnici

    Iz C6 neće pasovati jer on ima naprijed 3 sistemce, kao Golf 5 (Passat B6). Mada je kod njega ozvučenje jako dobro, drug ga ima i to ono najosnovnije ozvučenje. Može da pasuje iz starijeg C5 koji je sličan Passatu B5.5.
  6. mur3633

    Passat b5.5 problem tvornički zvučnici

    Eh sad, još nekako da nađemo Bang & Olufsen i ubudžimo u četvorke. [emoji2]
  7. mur3633

    Passat b5.5 problem tvornički zvučnici

    Ostaje nam samo da se testira Blaupunkt set iz Passata. Prvom prilikom ću uzeti komplet set, pa da vidimo. Inače u ranijim serijama B5 Passata, dolazili su zvučnici marke Isophen i isto su imali zavojnicu i kondenzator. Kod G4 sa troja vrata, pozadi je jako loše riješeno, tj. nekako je sve u stiroporu, pa je bass jako loš. Imao sam u planu da pravim drvene kutije u obliku tih stiropora, ali sam na kraju odustao i umontirao sve fabrika, jer mi zadnji zvučnici nisu toliko interesantni.
  8. mur3633

    Passat b5.5 problem tvornički zvučnici

    D je znači za zadnja vrata, vidim ima kombinacija zavojnice i kondenzatora, tj. kao neka pasivna skretnica 12db. Kao da ograničava previše visoke frekvencije da idu u taj zvučnik. Dok kod prednjih G nije slučaj. Zanimljivo.
  9. mur3633

    Passat b5.5 problem tvornički zvučnici

    Philips sa oznakom D i G imaju navodno razlike u kojoj G prednjači. Kod mene u plavog mislim da su sva 4 G, mada nešto se ne sjećam, morao bih pogledati ponovo. Nađoh jednu njemačku temu o tome https://www.golf4.de/car-hifi-telefon-multimedia/53148-die-orginalen-g4-lautsprecher-unter-der-lupe.html Što se Blaupunkta tiče baš ne znam, negdje na otpadu ću uzeti svih 8 zvučnika iz B5.5 pa da probam. Postoji mogućnost da su bolji, jer je Passat ipak u startu bio skuplji, a i veća je klasa od Golfa, pa su možda malo htjeli da to bude bolje. Mada ovako na prvi pogled kako reče kolega TDI stvarno izgledaju isti. Recimo Gamma uređaji su bili od dva proizvođača (Sony i Blaupunkt), gdje je Blaupunkt bio neuporedivo bolji.
  10. mur3633

    Passat b5.5 problem tvornički zvučnici

    Jesi li baš upoređivao? Čini mi se da su kod Passata B5.5 ugrađivali Blaupunkt, a kod Golfa 4 Philips. U plavog Golfa imam sva 4 Philips i u kombinaciji sa MFD čuju se solidno. Ali ako su baš bolji Blaupunkt tražio bih ih po otpadu da ubacim umjesto Philipsa. Philips (1J0 035 411 G) Blaupunkt (3B0 035 411 G)
  11. mur3633

    Passat b5.5 problem tvornički zvučnici

    Za aftermarket zvučnike trebaju distanceri. Moje lično mišljenje je da su fabrički zvučnici mnogo bolji od svih tu do 80-100€. Inače redovna je pojava da se desi da zaglavi membrana zvučnika iako na oko izgledaju skroz ispravni. Neki kažu da se fabrički Blaupunkt bolje čuju od fabričkog Philipsa, ne znam, nisam imao prilike da uporedim. Uglavnom najbolje ti je polovne na otpadu za male pare da uzmeš i riješiš problem. Ili ako voliš da čačkaš, onda imaš skuplju opciju DSP iz evropskog Passata ili G4 ili Monsoon iz G4 i Passata amerikanca sa komplet drugim zvučnicima i pojačalom koje ide u gepek.
  12. 7J ET35 sam vozio na G3 1.8. U kombinaciji sa gumama 195/50 R15 izgledao je baš moćno.
  13. mur3633

    Kodiranje instrument table golf 4

    Nemam ovaj program što tražiš. Ja koristim samo Vag Commander 1.4 kinez, VCDS Sklad66, DashDumpEditor, kao Xvi32 program u kome ručno mijenjam u Eepromu (najviše zbog LED sweep na 849A). Kw1281 je vrhunski program, odličan za čačkanje po CCM. Sa njim je moguće aktivirati daljinsko spuštanje prozora na starijim 1J0 CCM. Mislim da sam ujedno bio i među prvima koji je uspješno isprobao taj program na TDIClub. I ovim putem sve pohvale za momka koji je napravio taj program, iako vjerovatno neće pročitati ovo. [emoji2] Spasio nas je da ne moramo koristiti prastari VDS Pro.
  14. mur3633

    Kodiranje instrument table golf 4

    I to po mogućnosti 849A[emoji4]. Mada bi morao da traži Sport (1J5) folije sive, ako već to hoće. Može da se iskoriste sa polu fis ili low line od Bore, samo se sredina izreže. Ali to je opet dodatni trošak i kupovina bukvalno dvije table, još ako mu je fabrički išla Motometer, pa ne bude mogao ni staklo da iskoristi. Full Fis 1J5 920 846 C od Bore/Golf je dosta teško naći i to da bude u Immo3 izvedbi. Pogotovo onaj ko zna, zacijeniiće je preko 100€. Ali bi mu svakako bila najprostija opcija, nego da komplikuje sa Passat tablama, silnim modifikacijama i dodatno da kupuje još jednu Polu fis ili low line tablu od Bore. Inače auta koja su imala MF volan, imala su Full Fis i ona koja su fabrički dolazila sa MCD i MFD uređajem. Tu sam da pomognem oko modifikacije Eeproma, ako što bude trebalo, ali ne sumnjam u kolegu i mislim da će sam to srediti bez ikakvih problema. Inače ovo sa ventilatorom meni lično nije pomoglo, probao sam. Stvarno nisam stavljao hladnjake, već samo onako manji ventilator.
  15. mur3633

    Kodiranje instrument table golf 4

    Isplativije ti je preći na Full Fis, pa čak i zamijeniti taj Fis, ako je potrebno. Kod tebe je vjerovatno Motometer km sat, koji su dosta lošiji nego VDO. Tako da pazi, u slučaju da budeš uzimao sat od B5.5, okvir sa tvoje neće pasovati. Inače kineski Fis od 15e, bez greške radi na Sharanu, a ugrađen je negdje 2016. možda. Jedina zamjerka je to što prejako svijetli, ali bi se možda moglo pritamniti mat folijom za ekrane od telefona.