shura01

Član
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About shura01

  • Rank
    SDI
  • Birthday 02/03/1990

Profilne informacije

  • Ime
    Maho
  • Vozilo
    golf 5
  1. da vas obavjestim da sam nasao problem na golfu.u pitanju je neki relej ispod poklopca brisaca,nazalost nisam uspio skinuti brisace pa da vidim tacno.Ali prilikom davanja kontakta kad je hladno,cuje se taj relej kako ga ukljucuje i iskljucuje vise puta,te tako blinka lampica od grijaca i cek engin lampica. to cu odvuc elektricaru da vidi sta je,jer neznam da li je taj relej posebno ili je u sklopu ecu-a.
  2. zdravo,zamjenio sam releje sa oznakom 53 i jutros kada sam dao kontakt lampice grijaca blinkaju. Da li je moguce da relej gubi kontakt na stopicama.Dijagnostika opet ne pokazuje nista.
  3. https://postimg.org/image/wh8g19ynv/ hvala na odgovoru,to je slika releja od audi A3,isti su kao u golfu 5.
  4. Znam,ali sad za vikend cu izvaditi sve van pa detaljno provjeriti.Mislim da je u pitanju hladni lem negdje na ploci,pa cu to provjeriti. Jer prilikom micanja releja grijaci su poceli radit normalno. Neznam kako sliku tih releja da objavim ovdje.
  5. u motornom prostoru sve ima napon 12v,do svakod releja dolazi struja.Na relejima u kabini nisam mogao ispitati jer nisam imao vremena,ali prilikom dodavanja kontakta cuo sam jedan relej koji se gasi brzo (cca 1 sekundu drzi) i grijaci se ugas (a desi se da se i ne pokrene),nakon sto sam sve releje promrdao grijaci su duze radili (5 sec) te je auto upalilo.
  6. Nakon duzeg ispitivanja u subotu,ustanovio sam da mi nije uredu nesto sa relejim ili pločom koja se nalazi unutra u autu ispod volana. Sve sam pregledao u motornom prostoru i sve je ispravno,ali kada sam dosao do releja ispod volana cuo se jedan da brzo skljocne,i tada se grijaci gase,kada sam ih promrdao grijaci su duze svjetlili i odmah je upalio. Sad sam u dilemi da li da skinem relej ploču i probam prelemit kontakte,ili kupiti drugu i zamjeniti. Pozdrav.
  7. u sarajevu je vec ujutro -1. A jedino mi to ostaje probat i senzor temperature motora da odspojim,sve druge opcije su pokusane kao i diagnostika koja nije pokazala ni jednu gresku.
  8. Hvala na odgovoru,javim ako uspije.jer sumnjam na relej grijaca,jer su se palili na trenutke u voznji.
  9. Probao sam drugi aku od kolege,pa smo probali i klemanjem i nista.Auto i dalje vergla nece da upali,i cim se temperatura popne na 5stepeni pali odma.
  10. Zdravo, Molio bih Vas za pomoc. Imam Golf 5 2005 g.p. 1.9 tdi 77kw,kada je temperatura 4 stepena i niza auto vergla,ali nece da upali te se upali i lampica od volana i esp-a i nece da se ugasi. Ako je temperatura veca od 4 stepena auto pali na zub. Svi su pregledali auto,nema nikakve greske na diagnostici. Samo neznam da li smijem grijace direktno spojiti sa aku,te tad probat upaliti.