onikop

Član
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About onikop

  • Rank
    SDI
  • Birthday 05/24/1979

Profilne informacije

  • Ime
    Nikola
  • Vozilo
    Vw Touran
  1. onikop

    DSG ulje ?

    A sta je sa ovim siframa na tim kantama, ima vise vrsta pa koja je za moj DSG 6 speed iz 2011 god. Sifre: G 052 182 A2 G 052 512 A2 G 052 516 A2 G 052 529 A2 I zar postoje u tim originalnim pakiranjima neka falsa ulja ili su u originalima sva ok ?
  2. Napisali su decki gore da ne pase tako da mora i drugi airbag. Znaci za sve ove "odrezane" ili ti dolje ravne volane GTI, GTD, R i R-line treba taj drugaciji kraci airbag.
  3. Istina, dobro si primjetio jer ja nisam isao za tim. Ali mislim ako se nabavi i airbag + 3200 kn za volan jos uvijek se moze proci ispod tih 650 eura
  4. To je ipak previse. Imas na njuskalu od R modela za 3200 kn https://www.njuskalo.hr/unutarnji-tuning/orginal-vw-multifunkcionalni-volan-upravljac-golf-6-oglas-17250038
  5. onikop

    Gume

    Pa meni je dobra guma bitna stvar i mislim da se tu nikada ne treba gledati previse na cijenu jer tih 100-200 kn po gumi stvarno u konacnici i ne igra neku ulogu. Taj kisni dio mi i je najbitniji da budem siguran dok je zena sa klincima u autu. Ono malo sto ga ja vozim naravno da zelim da ne ne iznevjere i na suhom ali nadam se da se Michelin popravio jer nisam ga dugo kupovao jer je godinama bio plastican, mogao si voziti 40-50000 i ima jos profila ali ne drzi bas nikako. Sada vidim da je po testovima guma opet dosta visoko, tocnije najbolja guma u ovoj dimenziji, sto znaci da su ipak nesto promjenili U drugim dimenzijama i dalje prevladava Continental koji rijetko nije u top 3. Za one koje zanima evo linka sa testovima: https://www.reifentrends.de/sommerreifen-testuebersicht.html#test3
  6. Nazalost ovaj koji si poslao nije taj, ja bi da bude dolje odrezan-ravan. Potrazio sam ali takav nemaju. Ali sve pohvale za ovu stranicu, imaju stvarno jako puno toga sto bi se dalo naruciti ? Imas li kakva iskustva sa kupnjom preko njih, jesu li to stvarno sve OEM dijelovi ili ipak neke kopije? Na jednom climatronicu sam uspio vidjeti da je sa straznje strane naljepnica VW i pise made in china pa me to malo pokolebalo.
  7. onikop

    Gume

    Stavio bi na auto nove gume 225/40/18 pa sam malo citao i dosta hvale Michelin Pilot Sport 4. Ima li tko kakva iskustva sa tom gumom ili za preporuciti neku drugu provjereno dobru gumu?
  8. Imam 12 tipki na volanu, sa svake strane po 6 ali trenutno nemam ove za mjenjanje brzina pa bi zato mijenjao volan. A mislio sam posto vec moram kupovati da uzmem od R modela. Znam da je nesto skuplja varianta ali opet ako je preskupa i da moram toliko toga mijenjati uzeti cu radije obicni pa mi ne treba niti novi airbag. Iako mi je ovaj odrezani od R puno ljepsi.
  9. onikop

    Original RNS 510

    Sada sam vidio tu Discover Media jedinicu. To je u biti slicna onoj u Golfu 7. Kakva su iskustva sa ugradnjom iste, nema nikakvih problema i sve funkcionira ili .... I koliko vidim dva su modela. Ovaj koji ima ulaz CD-a ispod ekrana i taj bi mogao ici na ova starija vozila ali ovaj drugi koji ima CD u pretincu ispred suvozaca je mislim samo za Golf 7. Cijena cca 900 . Dali je stvarno duplo bolja od starog RNS 510 kad je vec duplo skuplja?
  10. onikop

    Original RNS 510

    Pa citao sam da se gube neke funkcije ugradnjom RCD 330G a onda mi je to veliki minus i ne mogu to prihvatiti. A nisam vidio taj novi RNS 510 model 2017. To je opet samo nova verzija ili ima jos kakvih novosti ?
  11. onikop

    Original RNS 510

    I hoce li na svim tim modelima raditi kamera?
  12. onikop

    Original RNS 510

    Nisam naisao na nekakvo objasnjenje modela pa mozda netko zna razlike. Naime zamjenio bi moj postojeci RCD 510 sa RNS 510 ali postoji vise verzija. Spominju se C,D,P,R pa uz neke stoji LED. Tokoder ovi zadnji sa LED ekranima su od Continentala a prije sam citao da se spominju Delphi i neki drugi. Sta je od toga zapravo original i u cemu su razlike? Takoder u paketu ide i GPS antena pa me interesira dali je ona potrebnana svim autima ili je neki vec imaju unaprijed ugradenu. Na forumu je pisalo da ima dosta problema sa praznjenjem baterija, pa ne radi osvjetljenje tipki i slicni nedostaci. Mogu li se oni nekako predvidjeti prije kupnje novog radija ili su oni uvijek prisutni. I jos na kraju vezano uz cijenu, 500 eura je korektna cijena ili to moze i za manje ? Auto je Touran Highline 2011
  13. A zna li netko pribliznu cijenu tog R / R-line volana ? Nema ih bas previse u ponudi pa sada ne mogu odrediti sto je puno a sto nije. Obicnih ima po cca 1000 kn + jos toliko dode i airbag.