66TDI

Član
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About 66TDI

  • Rank
    SDI
  • Birthday 10/12/1993

Profilne informacije

  • Ime
    Ivan
  • Vozilo
    Golf 3 1.9 TDI
  1. 66TDI

    Golf 3 GTI ovjes na TDI

    Bump! Zanima me razlika između običnog prednjeg ovjesa sa G3 TDI i GTI prednjeg ovjesa. Osim razlike u sirini..? Ima li GTI balans stangu vise? Po cemu se razlikuju i po cemu je tocno GTI bolji?
  2. Pozdrav! Zanima me da li paše ovjes od G3 GTI na običnu trojku TDI, te koliko je to zahtjevan posao prepasati? Na koji način je GTI ovjes ojačan u odnosu na obični? Cilj je poboljšati stabilnost, dobiti veće kočnice, te natrag staviti diskove. Najjeftinija / najbolja opcija?
  3. Pošto nigdje ne mogu pronaći odgovor na ovo pitanje, zanima me da li je MAF senzor za Golf 3 TDI 66kw isti kao i za onog TDI 81kw, tj. opcenito, da li je to sve zapravo jedan te isti proizvod kao i u recimo Audi 2.5 TDI, 1.9 TDI A4 itd., senzor ko senzor?
  4. Pozz! Očisto sam MAF sa kontakt sprejem za elektroniku što ne masti i zanima me da li je normalno da on ovako bude čađav? Također, skinuo sam crijevo sa EGRa i začepio ga, auto ide malo bolje, ali kao da mu još uvijek fali 20% snage, čini mi se da na nizbrdici ubrzava kao na uzbrdici, bez razlike. Motor je 1.9TDI 66kw Može li se MAF ikako provjeriti, tj. da li je moguće da on ne radi 100% ispravno, a da auto opet donekle ide?
  5. RIjeseno, Cijev sa ICa bila losa. Ali auto i dalje kao da mu fali 20% snage..
  6. UPDATE: Novi problem!! Promjenjena fleksi cijev. Udaranje koje je bilo pri paljenju rijeseno, udarao auspuh u lim.Paljenje vise manje sredjeno nakon promjene cijevcica povrata goriva sa dizne na diznu, svaka je bila probusena i curila iz njih nafta,auto pali normalno. NOVI PROBLEM *AUTO IZGUBIO SNAGU!* Topao ili hladan on pali kao mina ali: lagani zvizduk turbine se vise ne cuje, auto DIMI KAO LUD, nema snage vise za ubrzavati kao prije, kada dam pun gas na 2000 o/min umjesto turbine se cuje nekakvo lagano puhanje, kao šuštanje zraka, osjeti se nekakva sitna razlika u ubrzavanju mislim da auto vrti bez problema iznad 3500o/min nikakva lapmica ne gori On je postepeno meni gubio snagu,prije točno tjedan dana je donekle imao snage ali jedva sam po ravnici bio brzi od Fabije 1.9 SDI iz 2001-2002 koja je za 25-30% slabija. Danas nakon promjene fleksibilne cijevi automobil je skroz izgubio snagu, taj SDI bi me preletio. Sto bi moglo biti?
  7. Povecanjem potraznje raste i cijena, a kako su vise manje svi dijelovi na starijim autima do sada spremni za mijenjanje - nabijaju cijenu na njih, a ti pajdo ili kupi ili pjeske idi... bar ja mislim da je tako xD
  8. Ma cijene su...uh.. dođe mi da prodam auto i kupim romobil ?
  9. Nažalost nisam upoznat sa cijenama, a i neznam gdje da nađem tako jeftino. Neka preporuka?
  10. Popust je u Autokrešo 50% na kvačila, te imaju samo LuK i Comline, međutim Comline mi paše jer je 228mm, a LuK 230mm Inače, cijena Comline je 600kn sa popustom, a LuK 700kn. Da li je onda bolje ne uzimat ništa ili uzeti Comline?
  11. Zanima me ima li itko iskustva sa navedenom markom seta kvačila, Comline? Kakvi su u usporedbi sa Sachs, Valeo, LuK..?
  12. Pozdrav svima. Radi se o Golfu 1.9 TDI 66kw, auto ima 290,000km. Auto se tresao, i motor se jako tresao. Onda sam promijenio sve nosače motora, sad se motor manje trese, ali auto se pri opterećenju na nižim okretajima cijeli drnda, posebice kod kretanja, kao da mu treba malo više gasa nego prije, i onako bruji u kabini više nego prije. Važno je spomenuti da je lamela pri kraju i treba ju mijenjati, ne proklizuje ali odvaja pri vrhu papučice. Također, pri paljenju se čuje nekakav udarac dubljeg zvuka - svaki put ( moguće i da auspuh udari u lim kad se zatrese pri paljenju ili je ipak zamašnjak kao što sam pročitao tu na forumu jer su to navodno njegovi simptomi..? ili je oboje ) Zanima me, ako je zamašnjak, da li na ovaj motor ide jednomaseni ili dvomaseni, te kojeg promjera? Ako može dvomaseni, koliko je on zapravo bolji, tj. isplati li se dati duplo više love za njega? Također, kada budem skidao auspuh za provjerit njegovo stanje, zanima me da li ima on nekakvu brtvu ili je samo zašarafljen? I usput pitanje da ne otvaram nove teme bezveze, kada je hladno i kad je motor hladan, ako ne ostavim kontakt dovoljno dugo ( nekih 10ak sekundi) pri paljenju vergla za 2 zuba duže, i upali se ali kao da radi na 200 okretaja/min na trenutak, te onda onda pocne raditi normalno ( to ne traje niti pola sekunde), a kad je topao motor pali k'o mina svaki put. Moguće grijači? Inače motor ne dimi i potroši mi 4-5 deci ulja na 10,000km.