goldi

Član
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About goldi

  • Rank
    SDI
  • Birthday 12/21/1977

Profilne informacije

  • Ime
    Marko
  • Vozilo
    CC
  1. goldi

    RNS 510 b

    Da cim je izbacim negdje vani bude jako dobra situacija, moram je pozicionirat negdje i testirat gdje ce najbolje uhvatiti.
  2. goldi

    RNS 510

    Zezala me antena na RNS 510 Type C 2009g i to sam ustanovio, ali prije toga sam restartovao uredjaj i sad mi trebaju mape, (imaju unutra neke stare ali bas dosta toga nema) vidim po netu se pise neke V15 mape da li ima neko ko bi pomogao da nadjem mape i ubacim, posto sam iz Mostara prioritet bi mi bio Bosna posto Hercegovinu dobro poznajem Da li mogu te najnovije mape na ovu moju navigaciju ili treba jos nesto azurirati?
  3. goldi

    RNS 510 b

    Antena je bila problem, antena je ona mala nasao sam je iza uredjaja izbacio je na krov kroz prozor samo da oprobam i ufatila je 8/12 satalita tacno me locirala, sad sam je opet vratio iza gdje je bila ali slabo 2/12 do 4/12 kada nadje 4 satelita radi, ali svakako problem je u njoj. Hvala kolegi na savjetu ako neko ima neki prijedlog za neki dobru antenu moze napisati.
  4. goldi

    RNS 510 b

    Znam da je stara tema ali imam isti ili slican problem 0/0 sateliti i nalazim se u Regensburgu, nekad slucajno ufati 1/12 sateliti i jednom me iz nekog razloga lociralo u Dubrovniku i onda je ostala tu zaglavljena restartovo sam je i sad je naravno opet u Regensburgu i 0/0 sateliti
  5. goldi

    Akumulator

    Pozdrav, moj prvi post i evo vezan je za akumulator, naime vozim VW CC 2013g, 177KS 4Motition R line i otisao mi je akumulator, u pocetku sam primjetio da mi je prestao raditi start/stop sistem medjutim auto je normalno palilo, kasnije me poceo zezat sezor za svjetla kad je prekidac na auto, da bi sad kad je zahladnilo osjetio da auto teko pali ujutro pa sam otisao da provjerim akumulator i rekli su mi odmah zamjeniti, e sad kupio sam Vartu silver dynamic stari akumulator je bio njegov orginalni takodjer Varta, Zamjenio sam akumulator sam odmah je proradio start/stop sistem medjutim nisu se htjela dizat stakla, otvorit panorama pa sam se provozao neki 20-30km i sve je proradilo samo od sebe: Citao sam mnogo da kod ovi AGM akumulatora treba prilagoditi auto na novi akumulator medjutim ova Varta nema BEM code ili ga ja ne vidim odvezo sam auto kod prijatelja na dijagnostiku VCDS 18.9 bila je samo greska sa podizanjem stakala on je to izbrisao i kaze sve ostalo je OK kaze auto se samo prilagodilo. Mene sada interesuje sljedece: 1. jel zaista moguce da se auto samo adaptira na novi akumulator (napominjem da je Start/stopa sistem sam proradio cim sam zamjenio akumulator a on je bio prvi signal da je los akumulator) 2. Da li neko ima ovu Vartu silver dynamic 70A 760ah i da li ima taj BEM code ovaj akumulator 3. Da li ima potrebe da ga vozim na ovlasteni servis jer zaista izgleda da sve radi perfektno nista ne mogu primjetiti na auto da ima problem i dijagnostika VCDS 18.9 ne prikaziva nikakve greske.