tibor987

Član
  • Content Count

    92
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About tibor987

  • Rank
    SDI
  • Birthday 08/02/1987

Profilne informacije

  • Ime
    Tibor Salai
  • Vozilo
    Skoda Fabia vRS
  • Interests
    Skode, Skode i samo Skode :D

Recent Profile Visitors

3286 profile views
  1. tibor987

    Polo 9n3 pregoreni ventili

    Ako ti raste nivo ulja a ne pije antifriza onda jedino ti moze propisavat gorivo u karter
  2. tibor987

    1.9 TDI arl(150)turbina?

    Ista je grana samo kao sto Hrvoje rece, cijev prema EGR-u je kraca i drugcijeg kuta. Ako vec mislis dizat snagu onda odmah na tom turbu otkini taj prihvat za brzu spojku i navari prihvat za silikonsko crijevo i selnu ili uzmi si turbo spojnicu pa ti moze ostati brza spojka. Da iskoristis taj turbo trebat ce ti jos dizne sa ASZ/BLT/ARL 550/530ccm, intercooler, zamasnjak G60 sa VR6 lamelom i potisnom.
  3. Smijem li pitati sto je bitno ako je vani hrdjavo ? Ako turbo radi kako treba ne bitno je.
  4. tibor987

    Kvaka vanjskih vrata

    Klizac na sajli ti je pobjegao ili polomio zube. Ako je sistem isti ( a vjerovatno jeste ) kao na G4 onda glava koja ide na klizac dodje samo sa sajlicom nema ga posebno.
  5. Ja, ali u mene je swapan dizel motor u sasiju benzinca tako da ni broj sasije nema veze sa podatcima auta a kamoli nesto drugo
  6. tibor987

    Unutrasnjost auta

    Ovo je Webastov univerzalni elektro siber. Isti sam gledao da propilam i stavim sebi na Fabiju. Prije 2 god cijena bila oko 700€ komplet kit.
  7. Jucer odradio tehnicki, pd130 remap lagani na 150ak bhp ( odokativno, nema grafa ), skinuti svi lonci i katalizator. Zacrnjenje 0.09. Ne znam ni koja je granica prije pada ( mada nije ni bitno ja sam u BiH, samo me interesira cisto akademski )
  8. tibor987

    Problem W8 ambilight - nosac

    Nije samo metalni rub problem, nego kad je ubacim u Fabijino nebo ne stoji cvrsto vec visi jedno pola centa, kao da metalne kopce nisu dovoljno duge da dohvate rub neba.
  9. tibor987

    Ciscenje velur sjedista kako?

    Ima ti nesto slicno samo bolje kao sa ovog videa. Idi u ducan kucnih ljubimaca i uzmu njihovu cetku za kauce za skidanje dlaka od macki i kerova. Sa jedne strane je sitna cetka a sa druge je ovakva gumena metlica kao na videu.
  10. Dakle evo mog "problema". Nabavio sam ambilight sa Passata, e sad posto to hocu da stavim u Fabiju ( kojoj se kabinsko svjetlo sarafi u krov kao u Bori/Golfu 4 ) a ambilight ide na metalne kopce koje trebaju zapeti u metalnom okviru oko otvora na nebu, da li je vec netko rijesio pravljenjem nosaca nekakvog ili ima pametniju ideju kako to rijesiti. Stavljanje naknadno metalnog okvira necu, jer jekolega u golfu probao i nebo mu se razlijepilo, a u mene je vRS-ovo crno nebo i ako ovo zajebem, necu novo naci za milijun godina u dobrom stanju.
  11. Koliko si presao kilometara u ta tri mjeseca i nakojim obrtajima ? Svejedno mi je to puno cadje da ti zapusi turbo, valjalo bi prekontrolirati logove sa motora, pa viditi stanje dizni ( protok ) podatke trazenog i dobijenog tlaka itd.
  12. tibor987

    Engine workshop

    dijagnostika. moze znaciti od 1 do 1000 stvari
  13. tibor987

    Zakljucavanje vrata

    Ne jer mjenjas mehanicki unutarnji dio brave u vratima na kojem je mikroprekidac i reza za zatvaranje.