Shen

Član
  • Content Count

    441
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Shen last won the day on July 2 2023

Shen had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutral

About Shen

  • Rank
    GTI

Profilne informacije

  • Ime
    Marko
  • Vozilo
    Golf 7.5 1.6 TDI

Recent Profile Visitors

2454 profile views
  1. Svi ti 2x, 3x, 4x, 10000x R-Line ili S-Line ili štogod su izmišljeni od strane ljudi koji prodaju te rabljene automobile. Iz tvornice je svaki samo R-Line, nema 2x, nema 3x, ima samo R-Line i nadoplate koje je netko odabrao na taj paket opreme.
  2. Točio sam premium diesel dok je bila mala razlika u cijeni. Zadnjih ~7000 km koristim samo obični dizel. Nisam osjetio apsolutno nikakvu razliku između običnog i premium dizela. Rad motora, potrošnja, regeneracija DPF-a - sve je isto. Ne znam što bi ti aditivi trebali očistiti u TDI motorima, kad gorivo ne ulazi kroz ventile. Bitnije je ulje od goriva.
  3. Shen

    GOLF SPORTSVAN 1.6 TDI BMT

    Motor kao motor, ako je redovito servisiran nemaš brige. U obitelji imamo baš taj 1.6 TDI 110 KS u Golfu 7 i prešao je 180k bez problema. Ja imam 1.6 TDI 115 KS s 156 000 i nikakvih problema. Ako kupuješ u HR i auto je iz uvoza obavezno ga provjeri na carvertical i traži da vidiš servisnu. Računaj na to da vani takvi auti u prve 3-4 godine rade 30 000 do 40 000 godišnje, pa 3-4 god star auto ima 120 000 do 160 000 km. Ako je auto kupljen u HR na tehničkom provjeri kilometre. Ako uzmeš tog s panoramom, obavezno uzmi kasko osiguranje koje pokriva puknuće stakala. Pretpostavljam da svaki dan putuješ za ZG, u tom slučaju bih od opreme obavezno morao imati LED/Xenon svjetla i ACC.
  4. Shen

    Problem s forumom

    Dajte netko od moderatora banajte ovog usera Damir12. Račun je hakiran i širi spam. Kad promijeni password neka mu se makne ban.
  5. Imaš ovdje test gdje je testirana i Sava: https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htm Sve je OK dok je suho ali na mokrom je Sava uvijek lošija od ostalih guma. Na mokrom joj treba 3m više nego prve dvije. Ako voziš po ograničenju +10 km/h, Sava bi trebala biti OK.
  6. Shen

    Prodaja Pola - savjeti

    Da se vratimo na originalno pitanje - ne isplati se sad prodavati. Popravljeno je manje-više sve što bi moglo stvarati probleme. Ako sad prodaš, budućem vlasniku ostaje samo redovito mijenjati ulje, a tebi se ne isplati kupiti ništa starije od 3-4 godine ukoliko opet ne želiš ulagati u veliki servis, kočnice, akumulator i ostalo.
  7. Moguće da na novim vratima nedostaje zvučna izolacija.
  8. https://carina.gov.hr/propisi-i-sporazumi/trosarinsko-postupanje/dodatne-informacije-o-trosarinama-i-posebnim-porezima/posebni-porez-na-motorna-vozila-3650/informativni-kalkulator-za-izracun-ppmv-a/4838 U najboljem slučaju oko 25 000 kn. Ako je ručni mjenjač onda CO2 može biti i 255g, a to onda ide na min 30 000 kn. Dosta će ovisiti o tome koliko će carina reći da auto vrijedi.
  9. Pošalji mail u CVH, navedi točan model farova koje imaš i navedi da imaju homologaciju u njemačkoj. Na Osram stranici imaš dosta dokumentacije, pa tamo možeš naći sve informacije koje ti trebaju. Mislim da ti je bitno ovo što piše da su sukladni "ECE R48 i ECE R87" pravilnicima. Traži od njih da ti daju upute što trebaš od dokumentacija i kako ide procedura za atest. Kad ti pošalju odgovor, isprintaš to, ponesi sa sobom u STP i pokaži im, pa neka oni zovu CVH ako im nešto nije jasno.
  10. Auto Bild je napravio veliki test zimskih guma. Ovdje imaju svi podaci: https://www.tyrereviews.com/Article/2021-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm Nema popularnih Eskimo S3 ali ima Eskimo HP2 i ima Laufenn i-Fit+. Vozio sam Golfa 7 s Tigar zimskim gumama (ne znam model) i Sava Eskimo S3. Tigar gume su užasne po mokrom, kočenje nikakvo, proklizava stalno, ne bih ih preporučio nikome. Eskimo S3 su bile dosta dobre, ako nema drugog izbora onda su skroz ok, pogotovo na manjim automobilima tipa UP ili starija generacija Pola, Golf 4...
  11. Jel ti na motoru blokiran EGR? Druga stvar koja mi pada na pamet, a nisam 100% siguran jel točna ili nije - moguće da CR TDI motor ima vodom hlađenu ispušnu granu pa se prije ugrije.
  12. Jako ti je bitna krpa s kojom brises stakla, a manje bitno je samo sredstvo. Krpa od mikrofibre je obavezna, "lint free", pozeljno da je "Waffle Weave". Treba ti jedna s kojom ces ocistiti stalko od masnoce i druga s kojom ces sve posusiti. S vanjske strane mozes nakon ciscenja jos ocistiti staklo s glinom za automobile ili sa ziletom za staklo.
  13. Shen

    Golf 6 1.6 tdi 2011 variant

    Kad sam rentao Golf 7 1.6 TDI iznenadio sam se kad sam na putnom racunalu vidio da mi je na autocesti temp ulja obicno oko 100°C, ako bih vozio malo duze 160 km/h (autobahn) onda ode i do 110°C. Tako da bih rekao da temp ulja nema veze s tim.
  14. Ne smije biti AAC ili MP3, mora bas biti Audio CD. Mislim da je to PCM kodek (dvokanalni LPCM, 16 bit, 44.1 kHz). Stane ti 74 minute audio materijala na jedan CD, pa ako si stavio vise od tog, znaci da nije dobro :D.
  15. Moze biti dosta toga, dizne, turbina, pumpa goriva, filter goriva, naslage cadje na usisnim ventilima, negdje puknuto neko vakum crijevo, zacepljen katalizator... A iskreno ne znam kome bi se dalo dijagnosticirati taj problem, kad danas svi majstori idu metodom "mozda je to", pa dok slucajno ne pogode u cemu je problem.