Zvonae

Član
  • Content Count

    655
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Zvonae

  • Rank
    GTI
  • Birthday 08/19/1979

Profilne informacije

  • Ime
    Zvonimir Grbus
  • Vozilo
    Golf II 1.6, 1.6d, Audi 80 TDI, Polo 1.9 TDI

Recent Profile Visitors

3659 profile views
  1. Vozio sam se nekih godinu dana, dijagnostika nije nikakvu grešku pokazivala i onda neki dan na autoputu pri nekih 215 ode u safe mod, što me ponukalo da ga dijagnosticiram. Nije gad zabilježio nikakvu nepravilnost, hm. Usput softverski začepili EGR i gle čuda auto više ne trza. Zašto nemam pojma ali cukandranje kao rukom odnešeno. Prijedlog za remap, na koliko KS uz postojeću turbinu. Ljuti me kad auto dimi, nek ide i dlaku slabije al da ne čađi previše. Pozz!
  2. Nema veze, bar ne u nekoj većoj mjeri. Ne zna, ima čisto mehaničko ubrizgavanje.
  3. Zvonae

    Temperatura motora

    Osnovna razlika je što 1Z i AHU imaju direktno ubrizgavanje, a AAZ je sa vrtložnom komorom. Znači imaju drugačije dize. Treba još detalja??? AAZ ima gas na sajlu, druga dva na struju. AAZ nema intercooler ovi imaju..... Ima pun kufer detalja po kojima ih možeš razlikovat samo na temelju slike. A i kad dvadesetak godina skoro svaki dan šarafaš po njima znaš već žmirečki o kojem je motoru riječ. Pozz!
  4. Zvonae

    Temperatura motora

    Dečkerci treba još puno žganaca pojest. Slovna oznaka je AAZ, znači 1.9TD sa 55kw iz trice&company.
  5. Možda je sajla zahrđala. Čest problem na Transporteru T4.
  6. Zvonae

    Golf II - Filter Kabine

    Imam ja filter kabine na svom Golfu. Čini mi se da paše sa Passata B3. Ako baš nekog zanima mogu ga skinut i pročitat kataloški. Jedino što više nema za nabavit onih poluokruglih uložaka za unutra već su sad ravni!
  7. Uh da mi je samo na kecu, dvici il trici mjenjat termostate. To odradiš pjevajući. Kad te zapadne uzdužni motor tipa A4, Passat, onda pjesma puno duže potraje!
  8. Kao što naslov kaže auto cuka, kao da motor trokira točno na 2000 okretaja u četvtroj i petoj brzini. Ne cukandra kad se ubrzava ili koči motorom već kad se gas drži na miru. Motor je TDI 96 kw BLT Inače pali na prvu, ujednačeno vuče u svim brzinama, poteže preko dvije glave samo što cukandra oko 2000 kad mu ustabilim gas. Ako se nekom događalo nešto slično? Naravno da ću prvom prilikom otić na dijagnostiku. Hvala!
  9. Zvonae

    Prekidač svjetala

    Stvarno ponekad uzaludno trošim zrak na ovoj kugli zemaljskoj! Hvala ti!
  10. Ima li neka dobra duša koja zna kako se vadi prekidač svjetala iz instrument ploče na Polu 6n2 iz 2000.? Unaprijed zahvaljujem. Pozdrav!
  11. Pošalješ poštom recimo u Vinkovce, Mario. Gradečki, Vrbovec ni to nije preko svijeta.
  12. Zvonae

    Upgrade kocnica polo 6n2

    239 disk ima izlivene nosače, a 256 ima okvire na šarafe.
  13. Zvonae

    Ovlašteni servis - izmjena ulja

    Svaki CR diesel ti ima električnu dobavnu pumpu koju kad promjeniš filter goriva upališ preko dijagnostike. Pumpa radi neko vrijeme, cirkulira gorivo i sistem se odzrači. Nakon toga ti kresne od prve, nema verglanja i štucanja,kao da si ga pred minutu ugasio.
  14. Zvonae

    audi a4 b5 1.8 t getriba

    Možeš stavit od A4 novijeg, znači B6 isto 1.8T koji je imao 6 brzinku. Po meni je taj 1.8 dovoljno elastičan da bi se sasvim pristojno ponašao i sa 4 brzine. Druga su stvar TDI motori koji imaju uzak radni prostor od svega 2000 okretaja te je kod njih 6. brzina itekako dobro došla. Ne kompliciraj si život gdje ne treba!
  15. Zvonae

    Vw golf 3 1.6 55kw 270 000

    Ma ide on bez problema 500 tisuca, ako je imalo odrzavan.