atha

Član
  • Content Count

    90
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About atha

  • Rank
    SDI
  • Birthday 11/23/1983

Profilne informacije

  • Ime
    Igor
  • Vozilo
    Golf MK5, Golf MK7

Recent Profile Visitors

2846 profile views
  1. atha

    Chip na 1.9 TDI PD 74kw(100KS)

    Ima li neke alternative mozda i na podrucju Rijeke? Thx!
  2. atha

    Power Pedal

    Istina. S ovime se ne gubi jamstvo i sam proizvod ima neko jamstvo, mislim da 5g.
  3. atha

    Power Pedal

    Eto, dobro da sam se raspitao jer sam na kraju i odustao od ugradnje, a imao sam vec i dogovoren termin, tako da hvala. Sad moram naci nekog pouzdanog za mapiranje.
  4. atha

    Power Pedal

    Hvala na odgovorima. Da, i moja saznanja oko toga su bila da ne povecava snagu vec je samo bolji osjecaj zbog vece osjetljivosti gasa. S obzirom na cijenu od oko 1700kn, da li uopce ima kakve isplativosti u tome?
  5. atha

    Power Pedal

    Pozdrav, Nisam uspio kroz search naci da se spominje ovo. U VWu kod nas nude Power Pedal koji se spaja na elektronicki gas i regulira ga na nacin da je osjetljiviji na pritisak i navodno jaci. Putem bluetootha se spaja na mobitel te ima tri rezima rada, dynamic, sport i race. Po navodima, povecanja “snage” su 10/20/30%. Ne gubi se jamstvo, a jamstvo na sam uredjaj/elektroniku je 5g. Vrlo vrlo malo info sam nasao oko tog njihovog proizvoda za kojeg kazu da je “revolucija” pa me zanima da li imate vi kakvih iskustava i informacija, iz prve ruke primarno. Hvala unaprijed!
  6. Da, jucer sam zvao tu vulkanizera u Rijeci (Mrak) pa je rekao da im cesto dodju sa alu prstenovima na alu felgama i ne mogu ih maknuti vec da ih moraju na skrip, pa izbijati i da obicno se osteti taj prsten koji zapece pa mi preporucili da ako budem kupovao/radio da obavezno uzmem plasticne. Samo prenosim sto rece vulkanizer.
  7. Ljudi hvala svima na odgovorima, i na diskusiji koja se stvorila. Zamolio bih i ako imate sto za dodati na moje drugo pitanje. "Drugo pitanje. Original felge su mi 17" 7J ET49, a jedne koje me zanimaju su isto 17" ali 8J ET43. Gume su 225/45 17. Moje shvacanje je da ce guma biti "nategnutija" zbog vece sirine (8J) felge, odnosno da ce bocne strane gume biti nakošenije, a ET manji 6mm da bi felga bila 6mm isturenija prema van. Ima li kakvih tehnickih limita i limita prema zakonu za to?"
  8. Ok, hvala svima na odgovorima. Potraziti cu prstenove. Zvao sam vec par vulkanizera, no nemaju ih i predlazu da se iskljucivo naprave plasticni kod tokara. Drugo pitanje. Original felge su mi 17" 7J ET49, a jedne koje me zanimaju su isto 17" ali 8J ET43. Gume su 225/45 17. Moje shvacanje je da ce guma biti "nategnutija" zbog vece sirine (8J) felge, odnosno da ce bocne strane gume biti nakošenije, a ET manji 6mm da bi felga bila 6mm isturenija prema van. Ima li kakvih tehnickih limita i limita prema zakonu za to?
  9. Ni blizu. Nisu moje slike ni felge, vec cisto ovako informativno...
  10. Bok svima, jedno pitanje samo. Dakle oba proizvodjaca imaju razmak rupa 5x112, no razlika je u centralnoj rupi. Moj Golf ima 57,1, a Mercered 66mm i onda je naprosto razlika u tom dijelu. Znam da se mogu staviti ti nekakvi prstenovi ili distance sa konusom sa jedne mjere na drugu, ali koliko sam skuzio nije bas nesto previse povoljno. Moje pitanje je ustvari - ta centralna rupa na felgi kada se stavi na centralnu vidu na kotacu, ustvari sama po sebi drzi felgu i ako je razmak neodgovarajuci (razlika u promjeru centralne rupe) nema vise tu cvrstocu koju mora imati? Ili? Par slika je za ilustraciju samo...
  11. Za slucaj ako tko ima celicne u ovoj dimenziji - javite. Hvala!
  12. atha

    Golf 7 bocni pragovi

    Bok, ja nemam pragove pa ne znam niti kako izgledaju ni sto treba mjeriti. S obzirom da postoji mala razlika u dimenzijama hatchbaka i avanta, trebala bi mi ustvari mjera praga bez plasticnih pragova (limeni pragovi) od samog pocetka iza prednjeg kotaca do kraja prije straznjeg kotaca, cim preciznije. Znaci ova dimenzija, na vozilu bez pragova, jer pragovi dodaju jos nesto malo dimenzije preko. https://s31.postimg.org/pbc782l3v/2013_volkswagen_golf_46_1600x1200.jpg Sve to izgleda slicno ili identicno, no moguce da postoje razlike izmedju hatchback i variant verzija. Variant > http://carsrelease2014-2015.com/wp-content/uploads/2013/11/VW-Golf-7-Variant-side-view.png Btw - kako se pragovi inace pricvrscuju, ako ih je netko naknadno montirao? Vijci? Ljepljiva traka? Nekako se nadam da nije ovo prvo. )
  13. atha

    Golf 7 bocni pragovi

    Pozdrav Marcco / Xman, trebale bi mi mjere od hatchbacka, imam varianta. Vjerojatno bi trebale biti iste mjere i na GTDu tako da je i to opcija. Hvala.
  14. atha

    Golf 7 bocni pragovi

    Heh, e da je tako, vec bi mjerkao - ovako mi naprosto neugodno. Ne bih niti ja volio da mi netko razvlaci metar po autu.
  15. atha

    Golf 7 bocni pragovi

    Hvala. Zadnja opcija mi je bila mjerkati neciji auto na ulici. A i u konacnici mi to nije opet potpuno pouzdana informacija. Za slucaj da tko ima iskustvo, iz citanja ili vlastitog iskustva, biti ce super...