Sale-vž

Član
  • Content Count

    242
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Sale-vž

  • Rank
    SDI
  • Birthday 01/30/1991

Profilne informacije

  • Ime
    Saša
  • Vozilo
    Duja gtd ic
  1. zamijenio si davac temperature sa relejom. uostalom probaj istekati relej grijaca pa probirkom na grijacu vidi dali dobivas sta ili ne.
  2. kako se mogu paliti grijaci ako je relej skinut? pa on je taj koji spaja + iz akumulatora i grijače. (preko osiguraca )
  3. probaj istekati senzor na racvi vode.
  4. Sale-vž

    Odjednom teško pali..

    evo opet mene s istim problemom. golf 3 td AAZ naime nije palio lampicu grijaca ni grijace. onda sam nesto prckao i upalio je lampicu grijaca i auto je upalio. medutim lampica je pocela zmigati jako brzo i relej se palio/gasio kada auto radi. stop salter je ispravan. saznao sam jos da auto ima procesor za diesel motor (relej 166) koji pali relej grijaca (104). onda sam prelemio nozice tog 166 releja i skuzio da 1 nozica od cipa fali jer je korodirala. i sad opet ne pali lampicu. jel ima tko kakvu ideju? jel je tko pokusavao maknut/popraviti taj relej 166?
  5. Sale-vž

    Odjednom teško pali..

    vremenski bi ukljucivao kad god je dan kontakt. a ja bi zelio ovo sloziti da bude tvornicki. problem je u tome sto nemam pobudu. istekao sam oba davaca sa racve i nista. ja sam siguran da je relej ispravan posto mi vani radi. gledao sam na a2 resource mjesto broj 12 na osigurackoj kutiji je za relej grijaca. i sad na tom pinu 3 (engine temp. sender) nemam pobudu. ja mislim da bi pobuda trebala doci sa minusom. jer prema shemi releja na to mjesto(pin broj 3) dolazi 85 kontakt releja a on se aktivira sa - posto mu je druga nozica stalno na +. koliko sam citao za taj auto aaz on ima predgrijanje koje se ulkjucuje kada se otvore vozaceva vrata i ukupno grije do 3 min i kada auto radi. lampica grijaca se i dalje ne pali. ne znam vise sto da gledam.
  6. Sale-vž

    Odjednom teško pali..

    ja bi se nadovezao na temu: golf 3 td ne dolazi struja na grijace i ne svijetli lampica od grijaca. ono sto sam do sada napravio je da sam provjerio osigurac grijaca (onaj lim) na muldi od 50A i ispravan je. Takoder je ispravan osigurac iznad onih releja (60A veliki) u kabini. znaci imam isto kao i gore slika relej 104. relej 104 sam ispitao vani : na 30(+) , na 85(-) i relej radi jer kratko spoji 30 sa 87. onda sam maknuo ovu kutijicu sa releja i stisnuo gore lim i dobio struju na grijacima. znaci nemam pobudu na releju da mi ukopca grijace. koliko sam vidio pobuda dolazi sa - jer mi je pobuda na 85. jel ima tko kakvu ideju?
  7. Sale-vž

    Cudan zvuk i lampica od akumulatora

    nadovezujem se na temu : svijetli mi lampica akumulatora u leru napon punjenja kad upalim auto je oko 12.8 i tu se vrti i onda cim malo taknem gas pocinje puniti i lampica se gasi i sad napon sporo raste i nakon 10s napon odmah skoci na 13.3 i cuje se da motor promjeni zvuk i okretaji porastu na 1000 cetkice nisu previse potrosene ali kolektor ima zuba. znaci mene muci to da kad upalim auto obrtaljka ne skoci nego ostaje na nuli dok ne taknem gas. mozda regler?
  8. Sale-vž

    golf 2 teretni ventil

    kazete da nema smisla 5 kocioni ako auto ima diskove. kaj onda serijski sa diskovima nema tog ublazivaca? dali auto koji ima abs ima i taj 5 kocioni?
  9. imam pitanje u vezi klime na golf 3 td. klima je obicna. problem je taj sto vise ne radi, a radila je proslo ljeto kad je auto kupljen. i primjetio sam da je poceo taliti gornju plastiku od prekidaca ventilatora. dali je to moguce ako recimo upalim AC tipku a kompresor ne radi (ili nema plina)da se zagrijava iznad prekidaca ventilatora kada je upaljeni na 3-4? jer na autu kad ga je stari kupio je isto ta plastika bila rastaljena ali radila je klima sad nedavno su zamijenjeni komplet ti prekidaci za paljenje ventilatora i kazem zagrijava se previse.
  10. Sale-vž

    mk3 tdi 1Z

    na koje gumice mislis? moze trositi ulje na gumicama ventila. plavkast dim je do uljnih karika. izmjeri kompresiju kod majstora.
  11. ja sam kupio u tokicu onu osovinu s kuglicom za 50kn i set gumica za 70 kn. i nisam zadovoljan. jer 1mm lufta na tim polugama i imas par mm lufta na rucici. nisam mijenjao polugu za 5. brzinu i onu drugu ali svejedno ovo s tokica nije po meni kak bi trebalo biti. ja sam auspuh pomaknuo malo sa strane od zadnjeg dijela .
  12. Sale-vž

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    crveno ti je filter uljnih para a zeleno bi bio "blow off" ventil, sluzi da visak pritiska izbaci van
  13. Sale-vž

    Best buy miniwash

    Da vas pitam decki imam problem sa svojim minivashem. Black&Decker star nekih 2-3 godine. Kostao negdje oko 1000kn. Naime ne ukljucuje se kad stisnem pistolj, samo prska vodu onako u krug. To se i prije dogadalo i bio je problem u onom pipku koji reagira kad se stisne pistolj i onda ukljuci sklopku. Međutim ja sad stisnem taj pipak i miniwash se ukljuci ali ne prska isto ide slabo voda van kao da je iskljucen. Danas ujutro normalno radio i sad opet zeza. Jel zna neko u cemu bi mogao biti problem?
  14. to je termo prekidac znači da on prekida/uklapa strujni krug u ovisnosti o temperaturi. na njega ide konstantan plus i onda on uklopi na odredenoj temperaturi na jednu zicu(znaci zbrika ih) a na visoj temperaturi na drugu zicu(zbrika + sa drugom zicom) najlakse je isprobati ga tako da iskopcas đek i prebrikas na đeku 2 zice. ako ventilator radi neispravan je termo prekidac. EDIT : sad sam vidio ti imas 2 zice znaci zbrikaj ih i ventilator bi morao raditi ako je sve u redu
  15. Sale-vž

    Krči prilikom paljenja

    imam takoder problem u vezi anlasera, golf 3 1.9 td AAZ . Naime jucer kad je otac ugasio auto culo se iz anlasera da vrti. Onda je istekao minus klemu. Ja sam danas ponovo spojio minus i cuje se iz anlasera da vrti, kljuca nema u autu. Onda sam cekicem lagano udario po automatu i prestalo je. e sad kad se pali auto izlazi mali oblacic dima negdje kraj napajanja anlasera (+). Po meni je zastekao automat, medutim nije ukljucivao bendix u zamasnjak kad je zastekao. brava mislim da nije. Sto vi kazete?