Perica Petar

Član
  • Content Count

    328
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Perica Petar

  • Rank
    GTI
  • Birthday 06/19/1993

Profilne informacije

  • Ime
    Petar Perica
  • Vozilo
    Golf 3 1.4i, JUMPER 3.0
  • Web
    http://petarperica.com

Recent Profile Visitors

4491 profile views
  1. Perica Petar

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    Da ne otvaram novu temu. Za što služi ova okrugla kutijica (označena crveno): Na nju ide crijevo dolje sa motora, pa iz nje u kučište filtera zraka. Rješavam malo zavrzlamu oko usisa, pa bi na iberlauf stavio nešto ovakvo: Znači dali ovaj filterčić moram staviti iza te kutijice ili ga mogu staviti odmah dolje na motoru ? I za što služio ovo zaokruženo sa zelenim ?
  2. Perica Petar

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    Hybridna pumpa namontirana. Potrošnja na zadnjih 500km otkako je pumpa namontirana iznosi 7.5l / 100km, sa 1.9d pumpom je trošila 8.5 - 9 l. Što se tiće paljenja to je i dalje na zub kako je bilo i prije. Potegne dosta bolje, no najvažnija je ona kruška, jer sad se bez problema sa njom prestiže, što je prije bilo gotovo nemoguće tj. noćna mora. Maximalna brzina je iznosila 125km/h - 15km/h, a sada na istoj dionici (kratka nizbrdica i nakon nje ravno) 142km/h i poslije na ravnom padne za cca 10 - 15km/h Malo me je zezala u početku, ali za to je kriv kut paljenja, moram otići do Bosch majstora da precizno naštela paljenje. Stvar je u tome, da se je sa 1.9D pumpom morao tiskati gas 2/3 kod normalne vožnje, a sa ovom 1/3 gasa. I još jedna stvar, sa ovom pumpom uopće ne dimi znači od crnoga dima ni c, a sa starom je dosta dimio kad se stisnuo gas.
  3. Perica Petar

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    Može čim ju namontiram i upalim auto čujemo se. Evo malo dijelova:
  4. Perica Petar

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    Da, svaka čast pumpa je očišćena i blistava za 5. Danas sam kupio zupčasti remen španere, filter ulja i ulje. Sutra ujutro ju vozim k majstoru, pa kreću radovi.
  5. Perica Petar

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    Kolega Matas složio pumpu. U ponedjeljak, utorak ide na montažu u Ladu.
  6. Perica Petar

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    Ma, dobro, neću se onda sa time ni zamarati - to mi uopće nije bitno. Odlučio sam ostaviti ovu pumpu od 1.9 d (sa otvorenim gorivom). Dali ću dobiti što sa ovim podešavanjem dizna sa 190 na 150 bara (manju potrošnju, veću snagu, mirniji rad) ? Da znam dali mi se to isplati raditi.
  7. Perica Petar

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    Ok, dizne ću onda tako riješiti. Ma nisu mi okretaji previše bitni, ali kad već imam obrtomjer na instrument tabli pa da nešto i pokazuje. Malo sam njuškao po raznim forumuma i naletio sam na: da treba izvući plus sa alternatora sa zadnjeg namotaja a prije one stabilizacije itd... ž Na taj bi način valjda simulirao onaj izlaz W kakav imaju noviji alternatori, ovaj moje je od golfa 2. Sad neznam dali je to točno.
  8. Perica Petar

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    Hvala na savjetima, Kako sam i napisao još ću ju malo istestirati, ali zadovoljan sam. To mi je auto za ići u vinograd, vožnju po zimi, i kraće relacije do 100km, tako da ako potrošnja bude normalna ja sam sasvim zadovoljan. Inaće što se tiće paljenje moram ju pohvaliti, pali na zub, bez verglanja, znaći okreneš ključ i dum. Imam novog Jumpera 3.0, Dobla 1.9JTd.... ali Lada pali najbolje. Ovo za dizne, znači to odem Bosch-isti, kako se to uopće podešava, dali je neka komplikacija, skidanje pumpe..... ili ne ? I još jedno pitanje: Kak da dobijem obrtaje, obrtomjer mi je od benzina, pa sad neznam kak da sa 1.9TDI sa alternatorom od 1.6D/td izvučem okretaje.
  9. Perica Petar

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    Danas sam se malo igrao sa pumpom, dodao sam gorivo (dosta goriva), naštelao ler gas i sad to ide sasvim zadovoljavajuće. Prije sam kod normalne vožnje držao preko pola gasa, a je par cm dosta. Još ću ju u petak malo istestirati, ali ako će potrošnja biti u nekim granicama normale onda ću ostaviti tak. Neznam kolika je očekivana potrošnja za ovu moju kombinaciju ? Danas sam ju napunio do vrha i poništio kilometražu, pa ću vidjeti. Ovo s tlakom na diznama, to se moraju mijenjati dizne ili ?
  10. Perica Petar

    1.9 TDI u 1.9TD, pretvorba

    Hvala na odgovorima, Sutra ću probati na ovoj pumpi koju imam raspustiti gorivo, pa ću vidjeti kako će onda ići. Jer ipak je taj motor u Ladi Nivi (nije za utrke), a ako nebude zadovoljavajuća potrošnja i snaga onda idem na zahvat pumpa TD u tdi.
  11. Pozdrav, Nakon dugo vremena, ponovno imam u vlasništvu VW, ali sad samo motor. Imam Ladu Nivu i ugradio sam unutra VW 1.9TDI 90 ks motor (1Z). Stvar je ovakva, elektroniku naravno nisam selio, pa sam stavio gore klasičnu bosch pumpu od 1.9D i turbinu od 1.9TD. Sve to radi, motor pali na zub, sad po zimi prićekam grijaće par sekundi i opet pali na zub. Jedino me muči to što ovaj TDI sa ovom kombinacijom pumpe i turbine ide dosta slabije od originalnog 1.9TDI 90ks, a koju litru više troši, pa me zanima u čemu je problem. Prvo sam ga vozio bez turbine, zatim sam ubacio turbinu, ali nisam dodavao gorivo na Bosch pumpi, jer sutra idem na tehnički, pa će ovako lakše proći eko test, znači sa istom količinog goriva i sa turbinom ide cca 5% bolje nego bez turba. Sad me zanima što napraviti: samo otvoriti gorivo na bosch pumpi ili trebam napraviti još neke izmjene na bosch pumpi. Kako da to sve uskladim. Naravno ne mora motor pucati od snage, jer radi se o Ladi koju svejedno ne vozim preko 100km/h, ali ono da solidno povuće, da sve normalno radi i da potrošnja bude pristojna.