dizna

Član
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dizna

  • Rank
    SDI
  • Birthday 05/10/1958

Profilne informacije

  • Ime
    goran
  • Vozilo
    golf2
  • Web
    http://
  • Interests
    automobili, dizel motori, održavanje istih, 2T-mali motori

Recent Profile Visitors

2018 profile views
  1. Kupujem široke (70mm) bočne lajsne za golfa 2 sa petora vrata, 91.g., zadnji natpis Golf_CL te bočne CL oznake na prednjim blatobranima, ponude na PM
  2. Passat 2015 za USA tržište i slika iz njihove autorevije. Ovdje se čovjek može zapitati zašto razmaženim amerikancima isporučuju auto sa klasičnom "ručnom poteznicom" a europljanima sa naprednom elektronikom. Ma briga mene za amerikance, već gledam kako bi uz neke meni prihvatljive izdatke taj središnji dio ukomponirao između sjedišta i ugradio ručnu poteznicu.
  3. Promjenio bi stražnje čeljusti, sajle, dio srednje konzole i uklonio dio elektrike tamo gdje mi nije neophodna.
  4. Vjerojatno da. Ono što je tebi možda nerazumljivo i smiješno, meni vjerojatno nije.
  5. Interesira me kako bi se mogla ugraditi centralna konzola sa klasičnom ručnom kočnicom kao što je ima ovaj model iz 2012 , u passata model 2006. Da li je to netko pokušao i uradio?
  6. Odvojio sam središnju konzolu da bih došao do CPU_modula koji upravlja parkirnom kočnicom. Molio bi ako netko ima da stavi shemu pinova konektora na CPU_modulu parkirne kočnice. Treba mi shema pinova na konektoru koji vode prema desnom odnosno lijevom EM_kočnice. Želim provjeriti vodljivost kabela od konektora do el.motora na kočnicama. Desni EM uopće ne dobiva struju provjereno VCDS_om. Lijevi normalno radi. Address 53: Parking Brake Labels: 3C0-907-801-53.lbl Part No SW: 3C0 907 801 B HW: 3C0 907 801 B Component: EPB VC8HC001 013 0001 Revision: 013 Coding: 0000011 Shop #: WSC 00028 028 00001 1 Fault Found: 02433 - Can't Decode, CODE File Not Loaded! 011 - Can't Decode, CODE File Not Loaded! - MIL ON Freeze Frame: Fault Status: 11101011 Fault Priority: 1 Fault Frequency: 51 Reset counter: 173 Mileage: 87944 km Time Indication: 0 Date: 2000.00.00 Time: 20:17:26 Freeze Frame: Voltage: 12.11 V Count: 117 Ugradio novi Emotor, obrisali greške i sad radi OK.
  7. Slažem se da su današnji auti puno puno čvršći i napredniji po pitanju gradnje u odnosu na g2. Za sve ostalo imam svoje mišljenje. Evo promjenili mi danas pločice međutim majstor (vag-servis) nije mogao nikako poništiti(izbrisati) zapisanu grešku u ECU. Sumnjaju u elektronski modul parkirne kočnice. Trebam auto svaki dan uglavnom kraće relacije pa sam prihvatio da ga vozim iako mi blica lampica te "piska" i "tuli" u ušima signal sa porukom za neispravnu park.kočnicu. Uglavnom prije odlaska u servis provjerio sam skinuti el.motor kočnice preko ispravljača i vrti se normalno na obje strane kad se promjeni polaritet tako da sam bar u to bio siguran. Na diagnostici stoji zapisana greška na tom kotaču za motor da je povukao 8A struju. E sad neznam možda je u modulu parkirne nešto riknulo poput nekog izlaznog tranzistora ili će biti jao meni kupuj novi modul pa se vozi a pretpostavljam da je "papren". Jer kaže čovjek u sevisu za motorić da je cca2700kn a koliko će onda biti modul. No bit će kako bude barem zasad drži parkirna na lijevom kotaču. Probao sam na blažem usponu krenuti sa uključenom parkirnom kočnicom i normalno je sve elektr.odradila po pitanju automatskog popuštanja parkirne. Svi osigurači ispravni. Jedino nedolazi struja do desnog motorića.
  8. passat zahtjeva rezervni auto
  9. ma nek se grebu svi ti noviji auti zato imam jedino rješenje golf2. Jest da stoji na ražnju još od prošlog ljeta("bio sam kirurg cca 4mj svaki dan, odstranio sve rđavo, temeljito povario i odmah sve zaštitio, antirost, temeljna, masa sa dihtanje pa vrući tekući vosak cca 120-130°C u sve šupljine, usput temeljito pojačao pragove). Ovo sad će mi biti dobar poticaj da ga pripremim konačno za lakiranje i sastavljanje i imam auto idućih 15-ak godina. Jedini pouzdani auto za kojega ja znam i kojega cijenim. Nikad me nije ostavio na cjedilu!
  10. evo i meni se dogodilo danas isto. Blokirala parkirna kočnica. Ustanovili da je desna. Prihvatio se posla, odvio dva vijka koji drže elektromotor na čeljustima te odvojio električni konektor od motora i skinuo ga dolje. Disk blokiran i nemože se pomaknuti. Uzeo sam odgovarajući imbus ključ i s njim pokušao vrtjeti "šuplji" vijak u kočionom cilindru a kojeg inače vrti elektromotor. Na jednu stranu vijak gotovo da nije išao a na drugu je nekako popustio i sve se lakše vrtio a poslije kad je otpustio čeljusti išao je sasvim lagano. Zaključio sam da je vijak došao na ono područje gdje dosada nije radio i tu je "zaribao" čvrsto uhvatio navoj pa je otpor za otpuštanje bio prevelik i EM nije mogao to odvrnuti. Pogledao sam malo bolje pločice na disku i čini mi se da je unutrašnja pločica jače potrošena od vanjske, iako su još dobre. Namjeravam kupiti nove pločice i zamjeniti ih pa će čeljust morati biti jače raširena a vijak unutar klipa će onda biti više otpušten i radit će u području gdje je navoj "razrađen" te će trebat manji moment_struja za otpuštanje parkirne kočnice. Nadam se da sam ovako na slijepo bez rastavljanja kočionog cilindra dobro procjenio kvar i rješenje istog. Znat ću uskoro kad promjenim kočione pločice.
  11. dizna

    golf 2 i poplava

    e onda si ti jedan od rijetkih sretnika golfa 2
  12. dizna

    golf 2 i poplava

    Obzirom da je auto star mogu sa sigurnošču sumnjati samo u jednu stvar da su truli i prohrđali pragovi i podovi ispod nogu. Digni podne obloge kompletno i onda češ sigurno vidjeti koliko je veliku površinu to zahvatilo. Popravit se može ali ti je pitanje isplativosti osim ako nisi emotivno vezan za nju pa nepitaš koliko košta. Znam dvicu jer sam je prošle godine cijelu rastavio, razrezo i poskido sve sa nje što se dalo skinuti. Četiri mjeseca varenja i zaštite, sada treba još priprema za lakiranje.
  13. evo da se javim, nabavio sam već duže vrijeme original sajlu koja spaja vanjsku ručku na vratima sa bravom unutar vrata. Cijena sajle je bila 88kn što kad se uzmu sve marže trgovaca mislim da je OK. Čekao sam ljepše(toplije) dane da napravim izmjenu sajle jer sam bio uvjeren da je pukla na kraju svog završnog dijela nešto poput specif.kukice. Prije tjedan dana auto je vozio sin a kako su mlađi ljeniji ali su zato pametniji i bolje se služe sa tehnikalijama, on otvara vrata preko daljinskog tako da sa daljinskim izvana spusti stakla na autu i jednostavno onda sa unutrašnjom bravicom otvori vrata i elegantno uđe u auto. Dođe jedno veče sin kući kaže stari ja sam večeras normalno otvorio vozačeva vrata i sjeo za volan i tek sam tad skužio da se to dogodilo. Izađe i ponovo proba i brava radi normalno. Al' eto da te utješim vrata se normalno otvaraju ali više ne svijetli lijevo ksenon svijetlo. Znam da jedno s drugim nema veze ali to se slučajno poklopilo. Razmišljam o bravi i vratima koja sad rade 100% normalno. Dolazim do zaključka da se ta sajla nekako morala otkačiti od ručke unutar vrata i tad se sve izgubilo. Nagađam: dok je sin spuštao i dizao stakla možda je mehanizam za dizanje stakala negdje zakačio ili pomaknuo bužir od sajle i time je pomaknuo nazad u njeno ležište gdje je zakačena za vanjsku ručku. Kukica uhvatila i vrata se normalno otvaraju. Da tu ima nešto sumnjivo govori i to da dok ručka nije funkcionirala imala je nekako 50% slabiji otpor pri otvaranju a sad je otpor na vanjskoj ručki puni i čim je pipneš već nakon 2-3mm hoda vrata se otvaraju. Ovo ću ipak pogledati ali na ljeto kad bude toplo. U međuvremenu smo u garaži raširili ponovo prednji kraj auta izvadili lijevi far krenuli mjenjati i pregledavati ksenon lampu kad ono sa ksenon sijalice spala "đek" utičnica, a to je upravo prije toga i sin ustanovio preko auto-diagnostike sa kodom greške "da su otvoreni kontakti ili žica u prekidu". Ajd sad, nekoliko sati smo se "našarafali" svih onih plastika i vijaka, dobro se smrzli u garaži ali sad konačno sve radi OK. Svi ti poslovi na staroj dvici G2 traju dve-tri minute, rješiš to odmah na cesti a ovo, bože moj "crnih kutija". Još malo pa ćeš kad ti izgori svijetlo morati mijenjati cijeli auto! Kako je to sve lijepo smišljeno?
  14. Ispravak u pravu si @nano, nemože se iznutra otvoriti vrata kada se zaključaju preko centralnog ključa. Išao sam sada to isprobati!