Joggu

Član
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Joggu

  • Rank
    SDI
  • Birthday 12/25/1987

Profilne informacije

  • Ime
    Boženko
  • Web
    http://
  1. Da nije nešto slično tome. Na tvom bi autu mogao biti jednomaseni set. Set u ovlaštenom je 3000kn, sa zamjenom vilice i vodeće čahure cca 3500kn.
  2. http://info.volkswagen.com/hr/hr/home Na dnu su pitanja i odgovori, sto je mjera povjerenja, na koga se odnosi, koje komponente. Kako si vec spominjao, 2god , do 250000km.
  3. Na službenim stranicama piše da je 2 godine nakon nadogradnje garancija na kompletan sustav ubrizgavanja,egr i još par senzora.
  4. Je li se jamstvo odnosi na sve koji su radili update ili samo na one koji su imali problema nakon update-a?
  5. Joggu

    Golf VI skripanje volana

    Meni se neka mala naljepnica sa zadnje strane volana odlijepila i strugala po plastici. Pogledaj s lampom da nije do toga.
  6. Joggu

    Golf VI - zvuk ovjesa

    WD40 silikonski rješava škripanje na mjesec-dva. Meni prednji seleni škripe kad je hladno. Nije cviljenje nego nekakvo tupo struganje gume o metal. Probani su novi lemforder i ista stvar. Vraćeni tvornički, povremeno ih našpricam i to je to. Čuje se i kod drugih samo što to drugi ne čuju
  7. Meni su se s novim softwareom regeneracije svele na svakih stotinjak kilometara dok je prije bilo svakih cca 500km. Nekad znaju okretaji malo varirati kod prvog paljenja (nije skakanje kao s neispravnim diznama nego lagano par puta 50 okretaja gore dole ), a dva puta u zadnjih mjesec dana se dogodilo da se skoro ugasio kod usporavanja pred ležeći, oba puta auto na pola zagrijan, vani 15ak stupnjeva. Nikakvih greaka, regeneraciju radi, normalno vuče... Ovo variranje je odmah bilo nakon update-a prije cca 3 mjeseca, a trokiranje sad kad je malo ugrijalo.Ima li netko slična iskustva? Radi se o 1.6 TDI
  8. Joggu

    1,6 TDI zvuk motora

    Ja bih preporučio zamjenu zupčastog remena našpricanog WD40 sprejem što prije. Mislim da remen nije otporan na tekućine na bazi ulja i goriva, čak se i mijenja ako pumpa goriva proruci po njemu. Cijeli set je cca 2500-3000kn, svakako se mora mijenjati godinu prije ili kasnije, a puno je jeftinije promijeniti ga prije nego što pukne.
  9. Bilo je dosta rasprave o zamjeni dvomasenog zamašnjaka jednomasenim i to je dosta ljudi napravilo. Jedni su za, a drugi protiv. Sad je malo čudna situacija da proizvođač na isto auto s istim motorom stavlja i jednomaseni i dvomaseni zamašnjak(ovisno o godini, opremi..). Zna li itko jesu li tu stavili lamelu s oprugama koje mogu ublažiti vibracije kao na kitovima kada se stavlja jednomaseni umjesto dvomasenog zamašnjaka ili postoje još neke bitne razlike u mjenjaču, motoru...?
  10. Zamašnjak nije u setu kvačila?
  11. Šta je najčešći problem kod tvornički ugrađenih fiksnih setova? Potrošena lamela, korpa, druk ležaj?
  12. Električni grijač kabine uključuje automatski kad je grijanje uključeno. Ako se to događa i uz isključeno grijanje ona je nešto drugo u pitanju.
  13. Da možda ne uključuje električni grijač kabine? Kada ga uključuje svjetla dobro zatrepere. Čuje se rad releja u kutiji s vozačeve strane. Kod climatronica ga uključuje kad je vani ispod cca 5-6°C i kad motor nije zagrijan.
  14. Dobije se potrvrda na kojoj piše da VW garantira da nema nikakvog negativnog utjecaja na snagu i okretni moment.
  15. Joggu

    Golf VI 1.6 problem

    Okretaje zna podići ako je vani temperatura oko nule, a ako je grijanje upaljeno uz nedovoljno ugrijan motor diže okretaje i kad je temperatura 5-6 stupnjeva zbog dodatnog električnog grijača koji koristi kako bi se što prije kabina zagrijala.