1.8 16v
Feb 20 2007, 10:47 PM
Dakle raja treba mi informacija za prijatelja on bih htio da stavi na seata 2000 godiste 1.9 TDI blow off ventil a posto se ne razumijemo obojica toluko u tu politiku volio bih od vas cuti gdje bih to mogao nabaviti i tsa mu sve treba da to stavi i uopcenito gdje se to stavlja da li na turbinu ili gdje
soldado
Feb 20 2007, 11:09 PM
Moj savjet ti je sto kvalitetniji, stoga je i naj skuplji ali onda si siguran da ce radit i nema greski sa gumicama unutar njega koja brtvi. jer sam cuo price da to odlazi na njima.
trazio sam za svojeg golfa 20tdi i naj ljepse mi se svidio u A3M-u jer je zvuk prebolestan. i nemaju niti jedan drugi u ponudi za taj motor nego samo vrhunski proizvod.
Dođe ti 2000kn.
dosta je za blow off ali ako ce chipat auto to mu je dalje najpametniji potez u tjuniranju.
zbog odziva na gas i zbog problema povratnog tlaka.
Stavlja ti se na cijev iza turbine koja ti ide na usis do motora.
A sta ti sve treba pitaj tamo di ga i kupis. ili nekog mehanicara.
tonac
Feb 21 2007, 10:19 PM
Preporuka ne??t ovakvog
Blow off dieselpredobro radi, kao kad čuje?? kad neki kamion il ??leper pusti kočnicu doslovce tako i to na 110 tdi-u al chipanom....
soldado
Feb 21 2007, 11:46 PM
e da jos jedan savjet moras si pogledat na kolko ti bara puni turbina i takav blow off kupiti. ima ti na popisu kad gledas katalog blow off ventila na kolko su bara namjenjeni. recimo kad cipas svoj 1.9tdi 110 ks (nemoj me drzat za rijec) puni ti turbina na 1.4 bara a serijski je na 1bar.
Cisto da okvirno znas.
1.8 16v
Feb 22 2007, 09:09 AM
ok hvala na savjetima samo vi pisite ako ima jos savjeta no siki riki provjeri cu ja sve hvala vam svima
Dinac
Feb 22 2007, 09:20 AM
QUOTE (soldado @ Feb 21 2007, 12:19 AM)

dosta je za blow off ali ako ce chipat auto to mu je dalje najpametniji potez u tjuniranju.
zbog odziva na gas i zbog problema povratnog tlaka.
radi se o TDI-u tako da blowoff nema nikakvog utjecaja na lopatice turbine, AFAIK
tonac
Feb 22 2007, 01:42 PM
frend mi reko i čitao sam u Autodati da golf 3 1.9 tdi 110 ks pu??e trbina na 0.73-0.84 bara
chipanog jo?? nije mjerio kolko točno pu??e al mislim da je oko 1.1-1.2!
ovaj turbosmartov blow kojeg sam ti poslao kao primjer s tom trubicom jako lijepo ispuhuje i fakat se dobro čuje...
Perkan
Feb 22 2007, 10:34 PM
QUOTE (tonac @ Feb 22 2007, 02:52 PM)

frend mi reko i čitao sam u Autodati da golf 3 1.9 tdi 110 ks pu??e trbina na 0.73-0.84 bara
chipanog jo?? nije mjerio kolko točno pu??e al mislim da je oko 1.1-1.2!
Na 1.3 čipani.
Veky
Feb 23 2007, 01:09 PM
Jel ima kakav BO za diesele, po nekoj razumnoj cijeni?
Al da se cuje kad saltam a ne da moram ugasiti muziku da bi ga cuo
pikzibner
Feb 23 2007, 01:12 PM
A3M 1600kn + cca 400kn ugradnja
gogzzzz
Feb 23 2007, 08:18 PM
evo ovak ... posto se ne kuzim niti malo u to al doslovno ni mrve hehe

imam jedno pitanje ..koje je mislim vezano uz ovu temu .... ajmo rec to je onaj predivni zvuk koji obicno cujes kad se presalta?? il sam se rpevario npr.(subaru impreza) mi je zapela s tim zvukom .... e pa sad ak je to to po ovom pricanju sam shvatio da se to ugraduje samo na automobile koji imaju turbo? sorry na OT al mislim da je vezano malo za ovu temu pa da pitam ...da ne zivim u neznanju

zato i jesmo tu:P
Medo-12v-VD
Feb 23 2007, 08:21 PM
QUOTE (gogzzzz @ Feb 23 2007, 10:28 PM)

evo ovak .... e pa sad ak je to to po ovom pricanju sam shvatio da se to ugraduje samo na automobile koji imaju turbo? sorry na OT al mislim da je vezano malo za ovu temu pa da pitam ...da ne zivim u neznanju

Upravo tako... samo na Turbo motore... taj csssssss i dolazi od pu??tanja zraka kojeg turbina nafila...
gogzzzz
Feb 23 2007, 08:22 PM
zahvaljujem
LAZO
Feb 24 2007, 11:50 AM
QUOTE (gogzzzz @ Feb 23 2007, 09:32 PM)

zahvaljujem

Eto ti pa slusaj....
http://www.youtube.com/watch?v=_69a02yJXRw...ted&search=
gogzzzz
Feb 24 2007, 05:15 PM
heehhe hvala iako bi rade ja to slusal na svom autu
daltonix
Feb 24 2007, 05:58 PM
ja svaki puta svrsim kad cujem taj zvukic na Bagie-vom GTI-u :))))..
niceeeeeee....
OT....gogzzzz...si ti mozda gogz sa chata na t-portalu?
gogzzzz
Feb 24 2007, 08:34 PM
nope , nisam. ako koristim gogzzzz uvijek su 4 z
ja sam se zaljubio u taj zvuk na subaru imprezi

ah

ono prvo brujanje te masine i onda pssss pssssss
LamaMk1
Feb 26 2007, 02:02 AM
QUOTE (gogzzzz @ Feb 23 2007, 09:28 PM)

evo ovak ... posto se ne kuzim niti malo u to al doslovno ni mrve hehe

imam jedno pitanje ..koje je mislim vezano uz ovu temu .... ajmo rec to je onaj predivni zvuk koji obicno cujes kad se presalta?? il sam se rpevario npr.(subaru impreza) mi je zapela s tim zvukom .... e pa sad ak je to to po ovom pricanju sam shvatio da se to ugraduje samo na automobile koji imaju turbo? sorry na OT al mislim da je vezano malo za ovu temu pa da pitam ...da ne zivim u neznanju

ako ti ba?? vozi??a atmosferca onda mo?? pogledat na internetu ima?? negdje NA Blow Off sound maker...
to ti je mala spravica koja mjeri podtlak na dva mjesta u usisnom sistemu i kad on zaključi da si ti pustio
gas onda on na jedan mali zvučnik koji mo?? sakrit negdje pod haubu pusti zvuk koji se nipočem ne razlikuje od Blow off ventila...
tako ako te to zanima pogledaj negdje na netu, to sam na??ao prije jedno godinu dana...i reko da će to dečki masovno stavljat kaj će si zabrijavat na turbake....
eto nasao sam ti stvarčicu, pa ako ti se svidi slobodno odi u japan po jednu usput i meni jednu donesi... LOL......
evo link:
http://night-pager.com/parts/parts_etc/page_na_blow_off.html
LamaMk1
Feb 26 2007, 02:53 AM
e i da evo jedan zanimljivi BOV zvuk....bov s zvi??daljkom koja emitira purane...ja sam se smijao po sata....
Eto link:
http://videos.streetfire.net/category/Funn...D62DAE06131.htm
sven
Feb 27 2007, 10:03 AM
jel se moze kako sloziti da se taj ventil iskljuci na prekidac ili nesto slicno? Fora je to ovako cuti na filmicu, uzivo jos i bolje ali cini mi se da bi mi to dosadilo s vremenom.
LamaMk1
Feb 27 2007, 12:14 PM
QUOTE (sven @ Feb 27 2007, 11:13 AM)

jel se moze kako sloziti da se taj ventil iskljuci na prekidac ili nesto slicno? Fora je to ovako cuti na filmicu, uzivo jos i bolje ali cini mi se da bi mi to dosadilo s vremenom.
gle ako to misi?? na pravi blow off...mislim da njega nemo??e?? nikako isključit....jedio da stavi?? umjesto njega recirkulirajući ventil onda ti se uopće nebi trebao čut jedino ako ti je jako otvoren filter onda bi se mo??da čulo ovisno koliko je daleko crijevo od povrata s ventila...
a ako misli?? na ovaj drek koji emitira blow off onda naravno da se to da ugasit..mislim pa ipak to radi na struju...
tonac
Feb 27 2007, 01:45 PM
mo??e se isključit na dieselu i to ak takvog kupi?? koji ima elektroniku, u paketu ima?? cijevi, elektroniku, prekidač za gas papučicu, prekidač za isključivanje, mislim da i produ??etak intercooller cijevi..
Bagi
Feb 27 2007, 06:11 PM
Postoji i za benzinca FORGE-ov koji se mo??e pode??avati...
MOTA BOY
Feb 28 2007, 05:20 PM
QUOTE (LamaMk1 @ Feb 26 2007, 04:03 AM)

e i da evo jedan zanimljivi BOV zvuk....bov s zvi??daljkom koja emitira purane...ja sam se smijao po sata....
Eto link:
http://videos.streetfire.net/category/Funn...D62DAE06131.htm
bojan24
Mar 23 2007, 07:31 PM
e ekipa,a ka jima recimo moj golf umjesto toga blow offa..ima neki serijski recirkulirajući ventil ili nema ni??t?
tonac
Mar 27 2007, 01:42 PM
mislim da ima . . . "premosni ventil turbokompresora â€?Compressor Bypass Valveâ€?. To je vakumski upravljeni ventil kojemu je zadaća da rastereti dio usisnog sustava ispred zaklopke za snagu od visokog tlaka zraka koji stvara turbokompresor kada je zaklopka za snagu zatvorena tj. kada se otpusti gas i omogućuje da se kompresor dalje vrti bez stlaćivanja zraka pa ne usporava brzinu vrtnje kompresora. On preusmjerava zrak pod visokim tlakom iza turbokompresora, znači zrak se vraća natrag na usis ispred turbokompresora ali iza senzora protoka usisanog zraka pa tako smjesa ostaje stalno stehiometrijska ili blago bogata kod vrsnih opterećenja."
nisam siguran...
Zglava
Mar 27 2007, 03:15 PM
Pitam se kak bi to zvučalo na tdi automatiku!!!
DRAGON GTI
Mar 30 2007, 12:02 PM
Stvarno za zapitat se???
LamaMk1
Mar 30 2007, 03:35 PM
QUOTE (tonac @ Mar 27 2007, 02:42 PM)

mislim da ima . . . "premosni ventil turbokompresora Compressor Bypass Valve. To je vakumski upravljeni ventil kojemu je zadaća da rastereti dio usisnog sustava ispred zaklopke za snagu od visokog tlaka zraka koji stvara turbokompresor kada je zaklopka za snagu zatvorena tj. kada se otpusti gas i omogućuje da se kompresor dalje vrti bez stlaćivanja zraka pa ne usporava brzinu vrtnje kompresora. On preusmjerava zrak pod visokim tlakom iza turbokompresora, znači zrak se vraća natrag na usis ispred turbokompresora ali iza senzora protoka usisanog zraka pa tako smjesa ostaje stalno stehiometrijska ili blago bogata kod vrsnih opterećenja."
nisam siguran...
ovo važi za benzince..jer TDi nema zaklopku za snagu.. mislim da isti je princip samo kaj kod tdi-a on služi da pritisak nebi porastao na većim okretajima.. kadkat taj ventil zna malo zaštekat onda auto malo bolje potegne i onda mu se upali safe mod...i onda auto neide do ponovnog paljenja...
ja bi molio nekog ko se kuzi da malo vise opise taj blow off na prekidac...
to mi nejde u glavu kak ga zakoci pa ne zvizdi il kaj....
zvuci primamljivo al neda mi se kupit macka u vreci...
i di tog uopce ima za kupiti???
tonac
May 3 2007, 05:26 AM
frend je kupio ovaj pop off
ebay.de radi se o popu za sve TDI TD CDTI CDI DTI....
stvoren je ba?? za diesel i ima taj prekidač kojim ga je moguće ugasiti tj njime se prekine rad pop offa po??to sve ide preko elektromagnetskog ventila....
moguće ga je isključiti i pri kojem god nabijanju turbine od 0.1 pa do 1.5 (mislim da zadovoljava čak do 2 bara) ne sikče, a kad ga stavi?? na ON tada sikne..... no kolko sam vidio po urici njemu je dovoljno ga naibiti do 0.5 i puhne van dok pri manjem tlaku neče.... najjače je kad u 2. brzini ga nabi na oko 1.3 i puhne ko nenormalan, hebeno se čuje, kao kad na nekom te??em kamionu stisnete po kočnici pa je pustite (doslovce tako ak ne i jače).... radi se o 110 TDIu u Golfu Cabriu čipanom na kakvih 140........ imat će te ga prilike vidjeti i čuti u Karlovcu....
IronicGti
May 3 2007, 06:14 AM
daj mi reci dal tvoj frend moze nabavit jos tih pop off-a
MOTA BOY
May 3 2007, 06:31 AM
Jel ima?? koju sliku tog namontiranog? Mo??da video da čujemo?
tonac
May 3 2007, 06:33 AM
naravno... kolko god njih imali na zalihi... al to ide prek ebay.de....
prvo treba naručiti i onda čekat da tamo dođe na odabranu adresu i tek onda za hr, dal vozilom osobno ili poštom....
kad dođem doma stavim gore, sam neznam kolko će se to njemu sviđat jer je auto preuredio i ne izgleda več onako kako je izgledao ima neke preinake izvana a iznutra jaaako velike, sliku namontiranog mogu staviti, al zvuk imam sniman iznutra i izvana tak da neznam...
IronicGti
May 3 2007, 07:09 AM
ok kaj se tice nabave... cujemo se navecer ili sutra...
evo to je onaj sa e bay-a ak s ne varam....
tonac
May 3 2007, 12:01 PM
QUOTE (MK3 @ May 3 2007, 11:11 AM)

evo to je onaj sa e bay-a ak s ne varam....
Evo upravo ovaj, tak izgleda na autu:
Click to view attachment
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.