Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted (edited)

Pozdrav ekipa, imam sljedeci problem.

Ne radi mi na vozacevoj strani automatsko podizanje i spustanje stakla, nego moram drzat tipku cilo vrime dok spustam ili dizem staklo. Za sva ostala stakla radi sve normalno na vozacevim vratima. Znaci samo tipka za podizanje vozacevog stakla zeza. Pa neznam jel se to moze kako popravit ili moram kupit novu tipku odnosno cijeli taj dio?

Hvala!

Edited by sauhea
  • sauhea changed the title to Tiguan mk2 2017 god. podizac stakla
Posted (edited)

Probaj drzati tipku za dizanje sve dok ne dodje do kraja i onda jos 5 sekundi i onda isto tako drzati za spustanje sve dok ne dodje do kraja i onda jos 5 sekundi.  Tad probaj da li radi automatika. Probaj i obrnuto, dok su prozori dignuti, prvo sputiti i drzati 5 sekundi a onda i dignuti pa drzati 5 sekundi. Dapace, mozda tako prvo, ali to je uglavnom princip vec valjda prek 20 godina.

Edited by projektilski
Posted

Probao i nista, dok npr kad idem otvorit staklo na suvozacevoj strani sa prekidacem na vozacevou strani onda radi samo automatsko podizanje, a spustanje nece. Vozeva strana nece nikako ni gori ni doli automatski. Proba sve zivo i gleda sam videe preko yt. U servisu mi rekli da moram minjat tipku. Cijena 100e.

Posted

Iskreno neznam, bio sam u ovlastenom vw servisu i spojili su auto na diagnostiku i samo su mi rekli da bi tribalo pominit tipku

Posted (edited)

Proba sve zivo sta sam vidio po yt i nista. Ali sta sam skonta na tipki mi nema onog škljoc ko na ostalim tipkama. Tako da vjerojatno onda i triba ipak prominit tipku. Cujem škljoc u u prozoru, ali ne i u tipki.

EDIT: Ako neko zna kako mogu saznat po kojem kataloskom broju trebam kupit prekidac, jer bi gleda kupit priko interneta ( naravno ako mogu proc jeftinije ). 

Edited by sauhea
Posted

U ovl. Koriste etku, imaš besplatnu online verziju za tvoje potrebe je dobra. superetka.com ili malo jednostavnija verzija 7zap.com

• Thanks 1
Posted (edited)
On 2/20/2025 at 2:55 PM, sauhea said:

Proba sve zivo sta sam vidio po yt i nista. Ali sta sam skonta na tipki mi nema onog škljoc ko na ostalim tipkama. Tako da vjerojatno onda i triba ipak prominit tipku. Cujem škljoc u u prozoru, ali ne i u tipki.

EDIT: Ako neko zna kako mogu saznat po kojem kataloskom broju trebam kupit prekidac, jer bi gleda kupit priko interneta ( naravno ako mogu proc jeftinije ). 

Ako nema škljoc, onda da, lako moguće da je do njega.
Mislim da ih ima tonu na aliexpress.com

Slika je u 4K treba kliknut na nju da se poveca.

tmUSBAW.png

Edited by projektilski
  • 2 weeks later...
Posted (edited)
On 22. 02. 2025. at 0:29, projektilski said:

Ako nema škljoc, onda da, lako moguće da je do njega.
Mislim da ih ima tonu na aliexpress.com

Slika je u 4K treba kliknut na nju da se poveca.

tmUSBAW.png

Hvala, ali ne ide u mene takav podizac nego ovakav.

Uglavnom vidit cu na impexu.Screenshot-20250303-014323-Chrome.jpg

Edited by sauhea
  • Create New...