Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Pozdrav, otišli su mi zvučnici na Passatu B5.5 pa bi htio staviti neke nove, moje pitanje je, htio bi ostaviti tvornički GAMMA radio i cd changer , pa me zanima koje zvučnike staviti jer sam čitao online da je moguće da pregori radio ako se stave neki sa krivim Ohmima, ima li netko iskustva sa tim?

auto ima prednje i zadnje zvučnike

Ako netko ima preporuku za zvučnike i dobra iskustva nek slobodno napiše.

Posted

Prednji i zadnji su ti iste veličine, bitno je da je ispravan otpor, tj. skoro pa svi su ti 4 oma, 8 oma će ti samo bit slabiji nećeš ništa pregorit, ali njih se baš trebaš potrudit pronać, tj. to su uglavnom kućni zvučnici.

Govore da ništa od zamjenskih ispod 100e par nije ni blizu tvorničkih, tako da ako nisi mislio izdvojit malo više možda bi ti bolja opcija bila nabavit set polovnih na otpadu. Mislim da je na tim passatovim tvornička mana da im se odlijepi magnet pa prestanu radit, možda se to da popravit, a možda i nebi bilo loše uzet s golfa ako se na njima to ne događa.

Posted

Ista je stvar i na G4/Bora zvučnicima, magnet je ljepljen i sa vremenom popusti, sjedne na zavojnicu ili doslovno otpadne, vidjeh to na svoje oči, a usput i pomogao kolegi oko popravka zvučnika na jednom Passatu, a i na jednom mojem stražnjem na G4. Računaj da je auto kroz niz godina izložen svim mogućim temperaturama, a lijepilo nije svemoguće, a tu su i vibracije kod otvaranja i zatvaranje vrata.

Uzmi si set tvorničkih i zaboravi, ima ih na auto otpadu gotovo na svakom Passatu za pristojnu lovu i oni su više nego dobri za originalni radio koje si gore naveo, a zvuk pristojan, kasnije ako si baš željan nekog ekstra zvuka nabavi po želji.

Pošto si nov jedan savjet, ubuduće prije otvaranja teme prelistaj ima li već otvorena tema, pa se nadovežeš samo na nju, nepotrebno je otvarati novu jer sve je više puta već postavljano, a to je i u skladu sa pravilima foruma.

Passat b5.5 problem tvornički zvučnici

Posted (edited)

hvala na savjetima, prolistat ću ubuduće (prvo sam mislio da samo nije nešto spojeno ali zbilja su se odlijepili kako kolege gore pišu)

probat ću nabaviti original sa otpada ali ne znam koliko bi dugo i oni trajali , ili JBL CLUB 622 vidim da pišu za njih da nisu loši i da imaju nešto basa. 

Edited by passat5.5.5
  • Create New...