mur3633 Posted June 5, 2025 Posted June 5, 2025 Pošto planiram da zadržim automatik Golfa kojeg sam skoro kupio, mislio sam da odradim servis mjenjača. E sad, trebao bih da izmijenjam solenoide, jer mjenjač pravi udare pri šaltanju kad je zagrijan i kasni sa ubacivanjem u D. Postoje 3 opcije Cobra (USA), Vemo (EU), no name (Kina). Cobra je stvarno preskup (neisplativ) pogotovo sa dostavom. Da li valja Vemo i da li postoji neka opcija kod nas? Polovni su mi opet nesigurni... Cilj je da baš ostane automatik, neću da prebacujem na manuelca.
<TDI> Posted June 21, 2025 Posted June 21, 2025 Bio jučer kod susjeda u radionici, imao je jedan poslić pa navratio da vidim što radi. Pitao ga usput za tvoj mjenjač i da li ih je radio, kaže ne, jer sve šalju u Vinkovce na popravak. Njih je dvoje i jedan pomoćni majstor, ovo je već treći, tako da bi im popravak automatskog oduzimao dodatno vrijeme kojeg niti nemaju, ručne radi jer je mojeg otvarao. Neki savjet za tvoj baš i nemam, spomenuo je da pregledaš nosače motora ali mislim da je tvoja dijagnoza točnija, nisi početnik da bi ti to promaklo. Uglavnom ili čekaj Ivu ako se on susretao sa popravkom automatskih mjenjača ili traži informacije gdje ih ima, sretno.
<TDI> Posted July 22, 2025 Posted July 22, 2025 Jesi li u međuvremenu uspio štogod po pitanju tiptronica riješit? Ako ne, pokušaj kontaktirati dolje kolegu koji ih popravlja, možda ti može pomoći oko tvog, a po odgovoru vidim da ni ih Ivo ne radi. Žac ti je ovdje, ali odavno nije aktivan na forumu, pa najbolje kako je Ivo naveo da ga cimneš, a ako ti treba mobilni, ovo je njegov, ako ga još koristi, pa možeš vidjet ima li ga i na Whatsappu ili Viberu. • Željko (Žac) - (+385 91 582 1671) On 18. 07. 2025. at 22:59, AUTOFREAK said: Javi se Žacu. Naći ćeš ga na fb. Majstor za mjenjace i pogon
mur3633 Posted July 22, 2025 Author Posted July 22, 2025 Nisam još uvijek ništa radio po pitanju automatik Golfa, još uvijek čeka bolje dane. Prvo moram motor da vidim koji ću u njega, jer je na onaj AJM iz plavog izgorio klip i karika i napravio finu liniju u cilindru. Ne uzima mi se polovan motor sa ko zna koliko km, pa ću vjerovatno ovaj postepeno odraditi. Nađoh u knjizi auta da je 2012. rađen detaljan servis mjenjača, tj da su unutra sklopovi mijenjani. Vjerovatno ću kupiti kineski set solenoida i ugraditi, pa nek traje koliko traje. Ali svakako Željka imam u vidu, pa ću mu se javiti. Hvala za broj, javljam šta sam uradio.
<TDI> Posted July 22, 2025 Posted July 22, 2025 Pitaj Žaca informativno koja bi opcija bila bolja ili što predlaže, mada je uvijek na tebi što ti je u okruženju moguće nabavit i koliko želiš uložit. Sretno sa radovima, javi ako si nešto odlučio i napravio. Kao što znaš poslije MIO-300 kopačice na koju sam izgubio mjesec i pol dana na sređivanju, u međuvremenu mi uletjeli oba trimera koji su riknuli i eto opet posla. Einhellovog sam popravljao nekih mjesec dana i uspio ga dobit, pa ga onda detaljno sredio, jer taj je uzet još daleke 2012.g. i to je prvi trimer kojeg smo uzeli. Poslije njega me dočekao ADK koji je puno mlađi, iz 2018. ali isto otkazao poslušnost. I tako ti se ja baktao s njima donedavno, jer kad sam jednog, onda da odmah i drugog riješim, dok sam vruć, a uzeo i novi Stihl FS-235 trimer u slučaju da me ovi počnu ponovno zezat, tako da sam sad miran. Eto, na njima sam do nedavno radio, a u međuvremenu svakakvih još sitnica me dočekalo, tako da sam jedva uspio napraviti mali servis prije tehničkog na G4, pa se nadam da ću sad krenut na njega, jer planova ima. Sretno sa radovima i javi se ponekad. 1
Recommended Posts