Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Pošto planiram da zadržim automatik Golfa kojeg sam skoro kupio, mislio sam da odradim servis mjenjača. E sad, trebao bih da izmijenjam solenoide, jer mjenjač pravi udare pri šaltanju kad je zagrijan i kasni sa ubacivanjem u D. Postoje 3 opcije Cobra (USA), Vemo (EU), no name (Kina). Cobra je stvarno preskup (neisplativ) pogotovo sa dostavom. Da li valja Vemo i da li postoji neka opcija kod nas? Polovni su mi opet nesigurni...

Cilj je da baš ostane automatik, neću da prebacujem na manuelca.

• 3 weeks later...
Posted

Bio jučer kod susjeda u radionici, imao je jedan poslić pa navratio da vidim što radi. Pitao ga usput za tvoj mjenjač i da li ih je radio, kaže ne, jer sve šalju u Vinkovce na popravak. Njih je dvoje i jedan pomoćni majstor, ovo je već treći, tako da bi im popravak automatskog oduzimao dodatno vrijeme kojeg niti nemaju, ručne radi jer je mojeg otvarao.

Neki savjet za tvoj baš i nemam, spomenuo je da pregledaš nosače motora ali mislim da je tvoja dijagnoza točnija, nisi početnik da bi ti to promaklo. Uglavnom ili čekaj Ivu ako se on susretao sa popravkom automatskih mjenjača ili traži informacije gdje ih ima, sretno.

• Create New...