dombo Posted June 13 Posted June 13 Pozdrav, imam VW Passat B8 2.0 TDI 150ks DSG 2014, u posljednjih mjesec dana mi se dogada da auto zastuca tijekom voznje. U pocetku sam mislio da je problem sa gorivom, promijenjen je filter goriva (bio je skroz cist). Sipam premium gorivo na Shellu sada, ali problem je jos uvijek tu. Ono sto se dogada je da ponekad prilikom saltanja u visu brzinu auto odjednom zatrza i to bas dosta. Najcesce se to dogada kad jako sporo ubrzavam. Ako prebacim u sport mode to mi se ne dogada. Nakon sto mi se dogodilo nekoliko puta bio sam siguran da je nesto do mjenjaca, ali onda mi se isto "stucanje" dogodilo na autoputu sa 130 u sestoj brzini gdje nije bilo vise saltanja. Kad se to dogodi okretaji padnu dolje i auto kao da na sekundu potpuno izgubi snagu. Vozio sam kod automehanicara koji kaze da dijagnostika nista ne ocitava. Auto je uredno servisiran, trenutno je na 235.000 km. DSG servisiran svakih 50 - 60k km. Na 200.000 je takoder napravljen veliki servis. Ima li netko slicnih problema ili mozda zna u cemu bi mogao biti problem?
projektilski Posted June 13 Posted June 13 Kojom dijagnostikom je očitao stanje? Treba u ovlašteni ili VCDS.
dombo Posted June 13 Author Posted June 13 ocitao je sa nekom Bosch koliko sam vidio. Izgledalo je profesionalno :)
Veki-os Posted June 28 Posted June 28 On 6/13/2025 at 7:32 AM, dombo said: ali onda mi se isto "stucanje" dogodilo na autoputu sa 130 u sestoj brzini gdje nije bilo vise saltanja. Kod mene slicno bilo na Passatu B7, 2.0TDI, stucanje kod ubrzavanja u 4 i 5 brzini i pri voznji na otvorenom, isto mjenjao benz pumpe, filter goriva, spajao na dijagnostiku i nema greske. Na kraju EGR bio pri kraju ili sto vec, stavio novi Pierburg i nema problema vise. Moj je rucni mjenjac, ne mora biti da je kod tebe isto ali mozda da se provjere vrijednosti EGR-a preko dijagnostike, zadano i stvarno stanje.
Recommended Posts